Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la LesFaul » 05 stu 2011, 00:12

Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...Kaligula, pa valjda neće ovaj forum sada postati leglo bakanalija i sličnih radnji...ili kada bolje promislim to već i jesmo. :lol:

S obzirom na uzu specijalnost ovog foruma, tesko da ce itko ovdje naci svoju Mesalinu.... Ikad! :lol:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la Kaligula » 05 stu 2011, 00:54

Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...Kaligula, pa valjda neće ovaj forum sada postati leglo bakanalija i sličnih radnji...ili kada bolje promislim to već i jesmo. :lol:

Zato san se i logira! :lol:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la sstrsat » 05 stu 2011, 11:46

Kaligula je napisao/la:

Zato san se i logira! :lol:

A ca drugo i je uzivanje u zvuku i svitlu lampica nego cisti hedonizam :lol: :lol: A jos kad je popraceno sa malo prsuta i vina..... :D
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Mate » 05 stu 2011, 18:52

Sandokan je napisao/la:Pozdrav svima.
...
Inače sam iz Podravine, imam farmu s 320 krava i .......

Kad smo kod glazbe i slušaone, problem mi je malo što je prevelika (85m2) i prilično visoka (3,5m)
te je teško to napuniti zvukom. .....

Slušaj Sandokan.
Ako ti je to prostorija za krave onda će njima 320 sigurno biti tijesno. Ali ako je stvarno slušaonica onda je to izvanredno. Po nekima je to donja granica ujedno i optimalna kubatura. Prosječne male sobe , manje od 40 kvadrata su u pravilu smrt za zvuk. Treba dodatne muke za takve dovest u red.
U ovoj tvojoj ti ne moraš stavit zvučnike na jedan kraj sobe a slušati iz drugog. Postavi se na dva tri metra od zvučnika a zvučnike odmakni od zidova barem za duljinu teleta.
Odlično. odlično. Dobrodošao.
Mate

PostPostao/la Kaligula » 05 stu 2011, 23:37

Malo prije san počeja harkonenu pisati privatnu poruku u svrhu nabave samo jednog dijela iz kita DAH-1.
(harkonen, samo san privremeno odusta)

Uh kako je meni sada žao šta se nisan na forum uključija prije godinu ili više.
Ja sam to vrime potrošija u čačkanju po netu nebi li našao onu svetu shemu koja je naj, naj.
I sad sam još uvik na početku.
Kroz ovo vrime jedini mi je pomak šta sam oformija mrtvi kapital uglavnom ruskih lampa i kojekakvih
ostalih sitnica neophodnih za izraditi neko pred... ili pojačalo.

Zadnje vrime provodin čitajući vaše postove i moram javno reći da vam SVIMA SKIDAM KAPU! Svaka čast jer ovo je
pravi put za sve zanesenjake (poput mene) kako bi ostvarli svoj lampaški san. A svi stećete sve veća iskustva.

Moj cilj je napraviti phono, line, jedan SE i jedan PP i sve to složiti u BiAmp na Icone.
Ovaj SE EL-34 je odličan početak. Ali nemam EL-34. Imam 6P43P, 6P3S, GU50, G807, KT88, 6N8S, 6N9S, 5C3S, EZ35 i još
svakakvih 9-pinskih preamp bombončića.
DAH-1 se može izvesti s bilo kojom od navedenih lampa, a može mu i rasti snaga sa po dvi ili više u paraleli.

Mislija sam transformatore i prigušnice realizirati preko Volte, ali vidim da i vi imate svoje kanale.
Oni su mi jedini ostali za nabaviti. I to moram odmah.

Eto moja mala ispovjed za početak.
Pozdrav svima.
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » 05 stu 2011, 23:49

Evo ovako, da nikada nisi rekao da su lampe ili dijelovi na lageru mrtvi kapital. ako se to spomene još jednom na forumu molim admina da najstrožije kazni toga člana. :lol: a :ugeek: , :zuzi: :ilmzn: i ostali ćemo se pobrnitu da nađemo tvoju adresu i posjetimo te. :lol:

Koliko vidim lijepih si se lampi dočepo. Vidim da se ima i 807, lijepo ti počni sa time, nafrlji je na oko 500V i ima da svijetli kao u :ugeek: avataru.

P.S.
Za one koji neznaju :ugeek: =Harkonen
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zuzi » 06 stu 2011, 00:17

@Mate
Lijepo te molim da me uputiš na te "neke" koji smatraju da je 85m2 i visoko 3,5m optimalna kubatura za zvuk,
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 stu 2011, 00:21

Ma vidim da precednik već lagano mjerka tu kubikažu, možda da otvori neku školu za mlade žarulaše di bi on mogao onda držati govore i naređivati podređenima kako i ča da rade. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zuzi » 06 stu 2011, 00:28

@Khadgar
Obratno Predcednik bi baš volio imati jednu lagano namještenu sobu od 25 m2 samo za zvuk.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 stu 2011, 00:43

i tata bi sine... :D :roll: :mrgreen:
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.