6C33

Re: 6C33

PostPostao/la zuzi » 27 kol 2011, 12:17

@psps
A koje to zvučnike imaš? DAH kit ako se ne varam može dati oko desetak watta (ispričavam se Harkonenu što neznam točno), jer el34 u petntodnom modu može dati 12w pa valjda DAH može tih deset. Ovo o zvučnicima pitam iz razloga jer ne vidim neku bitnu razliku između 10 i 12 W koji tebi "trebaju".
Inače kako ja vidim stvar sa DAH pojačalom to je vrlo slično tvorničkom pojačalu Unison Resarch UNICO (ecc82 i EL34 se) a to "malo" pojačalo može potjerati recimo najmanje Magnaplanare na čuđenje onih koji se iz predrasuda to nisu usudili spojiti.
UNICO navodim primjera radi obzirom da si vjerojatno to pojačalo mogao vidjeti u živo u Varaždinu kod ovdašnjeg dilera. Obzirom pak da si početnik to sada ne želim ulaziti u povijest Philipsovih (Mulardovih) shema.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 12:37

@zuzi
Zvucnici su audio epilog issa, amp je cayin a55t, player je naim 5i. Pojacalo mi u triode modu radi sjajno, u ultralinear dobro i nista vise od toga. Posto je cayin pp, zanima me SE pojacalo sa triodama, ne pentodama. Original preamp lampe i driverice su zamjenjene sa philips i ei lampama.
psps

PostPostao/la zuzi » 27 kol 2011, 13:01

@psps
Pa ništa onda. Ideja dobiti "triodni" zvuk sa današnjim zvučnicima (osim Lowthera ili Fostexa) je skoro nemoguća misija.
I sad ću si dozvoliti malo filozofiranja s koje počiva na mom skromnom iskustvu.
Zvuk koji proizvode čiste triode velike snage (odašiljačke ili ova ruska sa tri "ceceka") nakačene na moderne zvučnike nije ono pravo. Od kombinacija koje sam čuo gotovo sve pate od agresivnog zvuka u suprotnosti sa onim što se od tog famoznog "triodnog" zvuka očekuje.
Ukratko ako želiš zvuk čistih trioda tada je pom mom iskustvu najbolji put onaj koji ti je otprilike rekao i Dejan a taj je visokoosjetljiv ili neki strariji "benigni" zvučnik i trioda manje snage i nižeg napona napajanja, što ti je kao početniku i puno lakše ostvarivo.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la harkonen » 27 kol 2011, 13:34

Prirodom zvuka, toplinom i detaljošću, SE sa 6C33 vas u izvedbama sa korektnim driverom (moramo tu opet naglasiti mnoštvo upitnih izvedbi pojačala sa ovom zahtjevnom triodom, a začuđujuće mnogo komercijalnih) bude zadovoljio u potpunosti i iznad toga ranga - do tih 12W teško da ćete čuti mnogo "boljih" (boljih u zagradi jer je prilično subjektivno to što je kome bolje), no ako volite malo glasnije poslušati na tim kutijama, mislim da biste prije bili zadovoljniji sa nečim
poput SE GM70 npr. No to je već sasma druga kategorija po pitanju samogradnje.

Moram odmah i reći da se ne shvati drugačije - Issa je odličan zvučnik, druga je stvar osjetljivost (87dB), a sudeći po tome
što trenutno imate dobar amp po pitanju snage na tim kutijama i po pitanju zvuka (rekli ste sjajno u triodi - to i vjerujem), možda je zaista bolje da prve cijevne projekte pokušate sa npr tube buffer-om čiju smo izgradnju također spomenuli na forumu. Cjenovno prilično povoljno, za izvedbu prilično jednostavno, po zvuku prilično.....ocijeniti ga možete sami.
Dapače.
Zadnja izmjena: harkonen; 27 kol 2011, 13:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 13:37

Pa bemu misa zar je stvarno nemoguca misija dobiti SET 10-12W, a da to dobro radi sa "modernim" srednje osjetljivim zvucnicima? Sto se tice glasnoce nije da slusam jako glasno. Znaci ako moj Cayin u triode modu daje po specifikacijama 18W, a ja ga slusam sa potom izmedju 9-10 sati onda to i nije tako glasno. Cayin ima dvije KT88 lampe po kanalu. I harkonen molim te nemoj mi govoriti vi, mislim da sam ja ipak mladji od tebe, pa bi ja tebi mogao otici po sibice. :)
psps

PostPostao/la harkonen » 27 kol 2011, 13:57

Ok, rezerva snage potrebna je za određene dijelove muzičkih djela kad je relativno kratki signal po pitanju amplitude preko cijelog ili samo određenog (najčešće bas) frekventnog spektra iznad prosječnog nivoa, tako da i kod tih 9-10 sati, pa hajmo reći nekih 3-4W snage (!), može u određenom trenutku biti potrebno i tih 18W da se peak signala izvede ispod područja klipinga ili vrlo malo u njemu, a i kod same konstrukcije se može i treba pobrinuti da je vrijeme oporavka ampa što kraće.
No najbolje će biti da ja posudim monoblokove SE 6c33 na slušanje sa Issama i sve će samo reći.... ako ne prije onda na Žarula festu, ok?
:ugeek:
harkonen

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 14:23

Ok, hvala, svakako cu probati doci na zarula fest, iako nista ne obecajem jer se kod nas i nase dvoje male djece nikad ne zna sta moze iskrsnuti. A isse bi svakak volio cuti sa se6c33. Pa nisu bj i ck na kraju svjeta.
psps

PostPostao/la sstrsat » 27 kol 2011, 19:03

harkonen je napisao/la:Prirodom zvuka, toplinom i detaljošću, SE sa 6C33 vas u izvedbama sa korektnim driverom (moramo tu opet naglasiti mnoštvo upitnih izvedbi pojačala sa ovom zahtjevnom triodom, a začuđujuće mnogo komercijalnih)

Pa bar tu nima nista cudno, naravno da ce u komercijali bit puno puno vise upitnih izvedbi nego u diyu :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 27 kol 2011, 19:42

Ja se još nikako naviknuti, meni još uvijek komercijala znači da bi to trebalo biti nešto dobro logistički, konstruktorski,
vrhunski izbor materijala, vrhunski alati, vrhunska mjerna oprema, kad ono od svega često samo lijepa kutija. I nogice.
Eeee, nikako da se naviknem.
harkonen

PostPostao/la Dean » 27 kol 2011, 20:19

harkonen je napisao/la:Ja se još nikako naviknuti, meni još uvijek komercijala znači da bi to trebalo biti nešto dobro logistički, konstruktorski,
vrhunski izbor materijala, vrhunski alati, vrhunska mjerna oprema, kad ono od svega često samo lijepa kutija. I nogice.
Eeee, nikako da se naviknem.

Dodaj k tome još i zvučno ime i to je definicija hajenda?
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.