6C33

Re: 6C33

PostPostao/la harkonen » 26 kol 2011, 22:44

Čuj, možda ne bude baš 6c33 ampova (a možda i da?) na skorom Žarula festu pa se nadam da se 17.09 vidimo u VŽ,
baš se dotakla i ta tema danas na ovom forumu....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Roko » 26 kol 2011, 22:46

psps je napisao/la:Koja je razlika izmedju 6C33, 6C33C-B, 6C33-B, 6C33S-V. Da li je to sve jedna te ista lampa? Kolika je uopce cijena 6C33 lampe?

Evo sstrsat i Harkonen su već odgovorili, dodao bih još dva zanimljiva linka sa malo detaljnijim podacima:

http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian/6C33C/6C33C-B-6S33S-VExtendedDatasheetMB.pdf

http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian/6C33C.htm

...ponešto o oznakama ruskih lampi:

http://www.bastlerbeutel.de/html/russ_rohre/russ_index.htm
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la sstrsat » 26 kol 2011, 22:46

psps, ma ne tribas se nista zahvaljivat, pa forum i sluzi da jedni drugima pomognemo informacijama.

Je li to mozda neki projekt sa 6C33 u vidu?
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 08:17

Pa u vidu je raditi SET integrirano pojacalo. Posto bi trebalo imati barem 12W, 6C33 mi je neki logican izbor.S druge strane posto sam diy pocetnik mozda bi mi bilo pametnije da se u ovom trenutku kanim corava posla.
psps

PostPostao/la harkonen » 27 kol 2011, 09:15

He, ja to nisam rekao, ali da - neće baš biti ćoravi posao, no u projektu sa 6c33 mogu iskrsnuti
i problemi koji se stiču iskustvom, to da. Naime, 6c33 je izdržljiva na svašta, ali njena poprilična disipacija
topline kao i anodna disipacija traže dobar konstrukcijski dizajn, kvalitetno lemljenje, pošten ispravljač,
korektno vođenje mase itd.itd...
Nije da ne bi uspjelo, bože moj, ali ako je moguće - preporučam za prvi put
početi sa nečim lakšim. Možda kakav cijevni preamp ili buffer.....

S druge strane, ako se ipak odlučite, kako se pokazalo puno puta, na ovom forumu svakako imate svu pomoć
od X ljudi koji su u lampama poprilično doma pa slobodno priupitajte, ovdje su ljudi od potkovane prakse,
a ne samo nadri-filozofije ... :-)
Zadnja izmjena: harkonen; 27 kol 2011, 09:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Dean » 27 kol 2011, 09:16

Onda za početak uzmeš DAH 1 ! Napraviš. Uživaš. Uzme te......
Dean

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 09:38

Razmisljao sam o DAH - 1 kitu. I to bi mi bilo super za stjecanje iskustva. Na zalost mala snaga tog pojacala me odbija. Moje trenutno lampasko tvornicko pojacalo ima 18W po kanalu u triode modu i na mojim zvucnicima je to stvarno dovoljno (Audio Epilog Issa) i radi odlicno. Cak toliko dobro da me cijela ta prica o lampama totalno zainteresirala tako da sam poceo citati i proucavati stvari o lampama i elektrotehnici sto me oduvijek odbijalo. Znaci kak ti kazes, ili kak mi medjimurci velimo, "lampe su me totalno zele".
psps

PostPostao/la Dean » 27 kol 2011, 09:40

Odbija te mala snaga?
Ma ti si kukavica ! Tebe je frka! :evil:
Osim toga kad bude gotovo, pokloni susedu, pa nek i njega uzme.... :mrgreen:

Znaš onu kinesku.... Ne postoji preslabo pojačalo, nego loši zvučnici! :lol: :lol:
Dean

PostPostao/la sstrsat » 27 kol 2011, 10:24

Dean je napisao/la:Onda za početak uzmeš DAH 1 ! Napraviš. Uživaš. Uzme te......

psps je napisao/la:Razmisljao sam o DAH - 1 kitu. I to bi mi bilo super za stjecanje iskustva. Na zalost mala snaga tog pojacala me odbija.

Ovdi cu se slozit sa ovim ca ti je Dean preporucil (harkonen, placas pivu za ovo reklamiranje :lol: :lol: ). Taj kit je manje vise idealan za ulazak u cijevni svit, i po cijeni i po jednostavnosti.
I inace je jedna od najcescih gresaka da se zbog zelje za vecom snagom odma na pocetku udje u kompleksniji projekt a to cesto rezultira neuspjehom uz podosta potrosenih soldi. I finalno cak i odustajanjem od cijevnog diya. Zato je puno bolje za sticanje osnovnih iskustava poc na neki jednostavni projekt a za one slozenije ce uvik bit vrimena kasnije. Svaka skola nazalost kosta pa tako i ova mada ova stvarno ne kosta previse. Svaki onaj ki ima neka osnovna p[redznanja iz elektronike nakon slaganja nekog ovakvog jednostavnog kita i pracenja forumskih rasprava moze se nakon nekog vrimena upustit i u slozenije konstrukcije bez prevelikog straha od neuspjeha
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la psps » 27 kol 2011, 11:52

Dean je napisao/la:Odbija te mala snaga?
Ma ti si kukavica ! Tebe je frka! :evil:
Osim toga kad bude gotovo, pokloni susedu, pa nek i njega uzme.... :mrgreen:

Znaš onu kinesku.... Ne postoji preslabo pojačalo, nego loši zvučnici! :lol: :lol:

Kukavica sam? Mozda.
Frka me? Mozda.
Kad bi bio siguran da ce to pojacalo raditi bolje u mom setup-u sa mojim zvucnicima koji nisu nimalo losi od ovog kojeg trenutno imam odmah bi narucio kit.
No vremena su takva kakva jesu i nema se previse novaca. Kao sto sstrsat kaze svaka skola kosta pa ce tako kostati i mene. Na kraju krajeva nista me ne sprecava da godinu dana ucim i proucavam razne sheme i vidim sta i kako (pa i neku knjigu sam kupio). :D A ako mi sve dop..di uvijek mogu od harkonena kupiti njegov 6C33SE-1. :lol: Btw, kolko kosta to pojacalo? Inace mogu se sloziti sa svima koji su nesto napisali o mojim namjerama da tenutno nisam sposoban za napraviti 6C33SE pojacalo, a to sam i prije napisao.
psps

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.