Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la zbotic » 01 vel 2017, 19:09

Pola napajanja i četvrtina ločice su mu za MKII special edition....
zbotic

PostPostao/la yoke » 01 vel 2017, 23:03

Vidim ja da si se razbahatio s pustim napajanjima :lol:
ali neka ;) od viska glava ne boli ;)
yoke

PostPostao/la zbotic » 01 vel 2017, 23:29

Prava istina je da još nisi ništa vidio ono onog što imam na lageru. :lol:

Npr. kad počnem vaditi napajanja koja imaju 100+ dijelova.... :lol:
zbotic

PostPostao/la zbotic » 02 vel 2017, 15:08

Radim lajt šou za domaćeg slavuja.

slavuj.jpg
slavuj.jpg (85.12 KiB) Pogledano 9211 put/a.
zbotic

PostPostao/la tomi77 » 10 vel 2017, 14:24

Meni je malčice dosadila nepreciznost (hm nepreciznost da, ali više neujednačenost) postojećih instrumenata, pa sam se bacio u potragu za nečim kvalitetnijim od ovih 100 kunskih unimera.
Ponuda je šarolika, a i cijene. Za nešto iti malo ozbiljnije - treba se dobro ispružiti.

Ipak, pozivi su urodili plodom, taman se vratio s ovim:
199.jpg
199.jpg (136.57 KiB) Pogledano 8812 put/a.

Jako sam sretan :)
tomi77

PostPostao/la elvis » 01 ožu 2017, 08:22

Evo da se malo pohvalim. Nisam ja diy-ao, Ferenc zato je, no adresa uredjaja nakon nekog vremena bti će u Zadru :). Siguran sam kako je Ferencika napravio dobar posao. Hebiga jedno otvara drugo, sada će mi treebati dobar, ali zbilja dobar phono preamp ! :)

http://www.diyaudio.rs/topic/5889-udrobljena-gramofonska-tema/?do=findComment&comment=248740
elvis

PostPostao/la Mate » 01 ožu 2017, 09:12

elvis je napisao/la:Evo da se malo pohvalim. Nisam ja diy-ao, Ferenc zato je, no adresa uredjaja nakon nekog vremena bti će u Zadru :). Siguran sam kako je Ferencika napravio dobar posao. Hebiga jedno otvara drugo, sada će mi treebati dobar, ali zbilja dobar phono preamp ! :)

http://www.diyaudio.rs/topic/5889-udrobljena-gramofonska-tema/?do=findComment&comment=248740

Konačno moram priznat sam sebi neumitnost nabranih godina na vlastitim plećima. Slabije vidim, čujem, pamtim...... ali ima ode mladića koji će mi pomoći sjetiti se. Nije li ono bio baš Mr. Elvis koji je nešto negirao uopće ideju povratka na analogiju?

Samo pitam..... jerbo zaboravih .... :lol:

:hail:
Mate

PostPostao/la elvis » 01 ožu 2017, 10:35

Mate je napisao/la:
elvis je napisao/la:Evo da se malo pohvalim. Nisam ja diy-ao, Ferenc zato je, no adresa uredjaja nakon nekog vremena bti će u Zadru :). Siguran sam kako je Ferencika napravio dobar posao. Hebiga jedno otvara drugo, sada će mi treebati dobar, ali zbilja dobar phono preamp ! :)

Konačno moram priznat sam sebi neumitnost nabranih godina na vlastitim plećima. Slabije vidim, čujem, pamtim...... ali ima ode mladića koji će mi pomoći sjetiti se. Nije li ono bio baš Mr. Elvis koji je nešto negirao uopće ideju povratka na analogiju?

Samo pitam..... jerbo zaboravih .... :lol:

:hail:

Sve si ti dobro zapamtio. Ja i dalje najiskrenije negiram smisao povratka na analogiju tj. preciznije na vinil. To je i razlog zašto će mene Fernec pokušati preobratiti.. davno mi je to obećao, ja se nisam bunio :) .. a ovaj gram je prvi korak u toj misiji... :)

no imam i dodatnih zadataka koje trebam sam riješiti:

- napraviti dobro postolje za Gram (smisliti ću nešto)
- napraviti ili kupiti dobar preamp za gram (nemam blage veze o tome)
- odraditi pošteno napajanje za motor (nešto slično što je zoki odradio)

Znači priča se komplicira.. uh! :)
elvis

PostPostao/la zbotic » 01 ožu 2017, 18:09

Odlično je napravio. Dok se radio malo sam to pratio sve dok nisam otišao sa tog nervoznog foruma. Ispalo je bolje nego što sam mislio da će..... Isti kamen kao kod moga...
zbotic

PostPostao/la audio kutak » 02 ožu 2017, 22:49

zbotic je napisao/la:Još jedan potpuno obnovljeni Sanyo C-55.

Zamijenjeni svi elektroliti, djelomično korigirane vrijednosti, novi regulatori napajanja sa većim hladilima, silver mice, poliesterski i polipropilenski kondenzatori umjesto keramičkih, neke topološke preinake zbog većeg standarda napona, sve uštimano.
Još mu treba zamijeniti trimere sa višeokretnim i još poneku sitnicu pa će biti istinski bolid, izvanvremenski... :)

sanyo ch1.jpg

imam jedno pitanje za grupu.... mogu dobiti povoljno cijeli Sanyo komplet pre, pojacalo i ostalo pa me zanima
jel mi se ispalti uzimati to izlazno pojacalo Sanyo P55? Jel to kvalitetno? Vrh necega u to doba ili?

pozdrav svima
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.