eBay Europe

Re: eBay Europe

PostPostao/la tetrapak » 06 svi 2015, 15:42

audio kutak je napisao/la:e elvise.... lijepo si mogao bidnuti taj zvučnik, platiti tih 4o i neš za poštarinu i "boli te ona stvar" ako prodavača
slanje košta više nego je naveo.... to nije tvoj problem, ti si kupio i platio kako piše a trgovac je odgovoran za napisano.... ;)

uostalom, ta cifra koja stoji na ebayu, može se promjeniti kada poželiš iako on kaže da ebay tako računa.... to nije istina....
očito je pogrešio u sastavljanju oglasa i nije u ponudi naveo više mogućnosti

iz prve ruke, većina tih velikih i ozbiljnih prodavača ima paušalne troškove..., ono.. 20 eu bez obzira koliko naručio...
realna cijena DHL internacional paketa do 5 kg je oko 20 eu...

sluzbeni cjenik je malo skuplji dok velike firme imaju ugovore pa moze biti povoljnije
dhl paket international cjenik: https://www.dhl.de/de/paket/preise/prei ... ional.html :x
tetrapak

PostPostao/la audio kutak » 07 svi 2015, 00:00

znam to, hvala.... moje se odnosi na to da večina firmi iz njemačke šalje sa dhl i to naplačuje oko 13 eu ako je paketič,
a oko 17-20 eu ako je paket... naravno da i ugovor igra ulogu... ipak su to paušalni iuznosi i zato se isplati uzeti više, tj. teže.. ;)
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la elvis » 07 svi 2015, 09:50

Ovdje svakako treba voditi računa da su koliko ja znam Canton zvučnici pakirani svaki u svojoj kutiji pa teoretski i praktično imamo dva paketa i vjerojatno to malo poskupljuje priču. A hebiga, kada bi se ovaj kanal preko Hifi-Fabrik e.K pokazao pouzdan, ko bi više išta kupio u HR od tehnike. Ajde vidjeti ćemo.
elvis

PostPostao/la elvis » 12 svi 2015, 10:36

Cantoni prihajali... koliko vidim bez oštećenja. Doduše otvorio sam samo jednu kutiju, pa crta na posao.

Dostava je bila DPD-om, posalni su u četvrtak, upao sam u vikend, sinoć u 21h bili u ZG, jutros u Zadru. DPD ima odličnu web stranicu kojom se može monitorirati status pošiljke. Švabo je kartonske kutije još jednom omotao dodatnim slojem kartona, bilo je par manjih udaraca vidi se, oko 1 cm dubine, no to ni iz bliza nije bilo dovoljno da probije karton do kraja i dođe do kutija koje su poprilično dobro pozicionirane u sredini kartona. Znati ću kada sve to izvadim iz kartona, no ovako na prvu mi se čini da ih se nije previše bacalo, a i kutije su poprilično teške obzirom da se radi o relativno malom samostojećem zvučniku.

fotografija 1.JPG
fotografija 1.JPG (108.18 KiB) Pogledano 9902 put/a.

fotografija 2.JPG
fotografija 2.JPG (113.04 KiB) Pogledano 9902 put/a.

fotografija 3.JPG
fotografija 3.JPG (111.79 KiB) Pogledano 9902 put/a.

fotografija 4.JPG
fotografija 4.JPG (91.14 KiB) Pogledano 9902 put/a.

Nikakvog pitanja nije bilo sa carine, nema naplate poreza, samo ti donesu doma, kao da sam naručio iz Zagreba. Nisam neki EU fanatik, ni EU skeptik, rekao bi da sam ravnodušan po tom pitanju, no ako ništa drugo pošteđeni smo maltretiranja na pošti carina i odokativnih procjena nameta koje bi uvijek trebalo platiti i koji bi uvijek bili neobično visoki. Evo prvi put da osjetim osobno nekakav benefit od ulaska u EU he he he he.
elvis

PostPostao/la zbotic » 12 svi 2015, 11:40

Odlično, znači srce junačko nije moglo odolit. :)

BTW ja sam na dan ulaska u EU na isti način naručio i dobio cijeli bicikl iz Njemačke, da proslavim :lol:
zbotic

PostPostao/la Mate » 12 svi 2015, 16:15

zbotic je napisao/la:Odlično, znači srce junačko nije moglo odolit. :)

Zbotiću, je li on ovo nas zajen-2-3 ?
Slikava kartone, s liva s desna, objašnjava bote u trasportu, a ja zvučnika nisam još vidijo.
Da su ono moji, kartoni ne bi ni ušli u kuću. samo iznutrice.... i onda bi raspalija fleshom sa svih strana. :lol:
"Evo vam bando DIYerska. Patite i plačite..... :lol: :lol: :lol:
Mate

PostPostao/la zbotic » 12 svi 2015, 16:18

Nama nam druge nego opet do Zadra da posvjedočimo da su stvarni... :lol:
zbotic

PostPostao/la Roko » 12 svi 2015, 20:36

aaaaaaaaa...slika

Mateee...di si?

:lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 12 svi 2015, 21:55

Imao sam neke dogovore za večeras, pregled beponeovog ampa za gitaru, donio ga frend da vidim što je sa overdrive kanalom, eto kako je svijet mali... o tomu u temi kod mene u labu...

Evo donio sam ih doma, veli žema ajme kakav kič ... he he he, možda waf ipak nije tako dobar kao što je trebao biti, morao sam odmah staviti crnu mrežicu. Što je je šljašte driveri bez veze. Nisam slušao ništa ozbiljno, neka se malo usviraju, onako na prvu sviraju jedno 15% bolje u srednjim/visokima (dosta svjetlije) dok je bass jednak ili možda čak i lošiji od Canton Ergo 70 koji su bili do sada zaduženi za TV. Možda je ovaj Canton ipak malo prevelik za moj dnevni.. a ko će ga znati. Zaheb je što je bass reflex sa zadnje strane.... Srednji i visoki su OK, zvučna slika je znatno visočija nego na Ergo 70 što je odlično, mada se ne mogu oteti dojmu da se aluminij ipak čuje. Ovo sve uzmite sa rezervom, malo toga je meni ok.. no rđavoj kiti i dlaka smeta jelte :).. U budućnosti bi volio ovo malo poslušati sa BatoMM-om, no pomalo, neka se sada malo membrane razgibaju.

Ako bi ovo trebao usporediti sa ESL panelima, onda Cantoni mogu biti samo "mali od kužine"... koloracija klasičnih drivera se čuje i tu pomoći nema. Hebiga navukao sam se na nešto sasvim drugo...

IMG_0259.JPG
IMG_0259.JPG (126.8 KiB) Pogledano 9758 put/a.

IMG_0260.JPG
IMG_0260.JPG (101.91 KiB) Pogledano 9758 put/a.

IMG_0261.JPG
IMG_0261.JPG (82.73 KiB) Pogledano 9758 put/a.
elvis

PostPostao/la Mate » 12 svi 2015, 22:06

ah. Za snješko boju i waf acceptance iste sam znao, ali moram priznat i mene je tal aluminum iznenadio. Ako bi se moglo nešto crnim mat sprayem .... da barem placebo ubije taj aluminum zvučni colorit :lol: :lol:
Ajde ajde, dobro su sjeli tu u prostor (s mrežicom naravno)
Čekamo razgibavanje membrana....
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.