Tema o gastronomiji...

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Dean » 31 pro 2012, 19:11

Svi samo deru po mesu.. a kruh?
Before..
slika
In the midlle..
slika
After...
slika

I desert....
slika
Dean
 
Postovi: 1774
Pridružen/a: 05 svi 2011, 17:13

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Khadgar2007 » 31 pro 2012, 19:32

meni odličan i naš sisački bijeli tako da sam sa kruhom miran... ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 31 pro 2012, 20:23

:thumbup: Dean

to je sljedeca stepenica, samo jos moram skuzit prijevod onih stranica sto je ninja dao linkove... onaj starter me yebe, a nije anlaser of fice :)

u 20.05 idu slike orah/mak, eno ih u pecnici :cheer: :cheer: ... a princezice cekaju punjenje, al vjerojatno sutra... danas je puklo pol tepsije kremsnita :lol: :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 31 pro 2012, 21:12

Khad, za prvi put ikad, nije ni lose :D
Privitak/ci
IMG_1710.JPG
IMG_1710.JPG (86.44 KiB) Pogledano 9096 put/a.
IMG_1712.JPG
IMG_1712.JPG (114.14 KiB) Pogledano 9096 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la audio kutak » 31 pro 2012, 22:32

Dean je napisao/la:Svi samo deru po mesu.. a kruh?

I desert....
slika


joj, sline mi cure.... moji najdraži osim žerbo kolača.... napravio sam si cijelu tepsiju! ;)

Deane, oče ostati koji u srijedu? :lol:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
Avatar
audio kutak
 
Postovi: 1118
Pridružen/a: 21 tra 2012, 21:18
Lokacija: VG

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Khadgar2007 » 31 pro 2012, 22:56

Mnogo lepo Pamuče, mnogo lepo. Za prvi puta izvrsno,ali ionako si već radio sa dizanim tijestima pa je ovo isti jarac samo drugo pakiranje. Ajde razreži to da vidimo kako izgledaju iznutrice. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 31 pro 2012, 23:39

efo rezltat :D

tijesto je fenomenalno i mislim da sam kolac nece dugo trajati :lol: ... orahnjacu sam prvu motao i zayebala me silikonska podloga - nisam koristio pobrasnjenu krpu vec tanku silikonsku plohu... koju nisam pobrasnio racunajuci da se tijesto nece lijepiti za nju... e zayeb - zalijepilo se skroz... zato je unutarnji svemir malo ausvinkl :shock: :lol:

makovnjacu sam razvaljao na istoj podlozi ali dobrano pobrasnjenoj i rezultat je bitno bolji... tako da sad znam za ubuduce...

ja skroz zadovoljan :cheer:
Privitak/ci
IMG_1716.JPG
IMG_1716.JPG (126.18 KiB) Pogledano 9077 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Khadgar2007 » 01 sij 2013, 01:47

Onda tko se osjeća poput gospona Creosota :mrgreen: ja pomalo...mogao bi pojesti još barem dva komadića. :D

"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la s@ki » 19 sij 2013, 23:24

Klipići
slika
IMAG0899 by saki_zg, on Flickr

Evo na Rokov zahtjev.
1kg Brašna (glatko ili za dizana tijesta, preporučam Tena)
paketić sviježe ili cca14gr suhe germe (kvasca) - bolje sviježa IMHO
žlica šećera
žličica soli
6 dcl mlijeka
2 dcl ulja

sol pomiješati s brašnom, u malo mlakog mlijeka razmutiti kvasac skupa sa žlicom šećera. Kad se napravi pjenica umiješati sa brašnom i ostaviti da se lagano diže. Kad se udvostruči premijesiti i ostaviti da se opet digne.
Napraviti hrpu kuglica koje se razvaljaju u pravokutni oblik, debljine cca 3mm.

Nadjev može biti svakakav, od klasike šunka-sir, čokolada (za slatke varijante manje soli u tijesto...logično :) ), pa do raznih egzibicija...primjerice, danas probao staviti pastu od chilija i u druge pesto....bilo sasvim ok :)
Zarolati u klipiće, premazati jajem i peći na 170 kakvih 15 20 min.
Dobar tek :)
Budimo UNIVERZALNI
Avatar
s@ki
 
Postovi: 1465
Pridružen/a: 05 svi 2011, 14:39

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 20 sij 2013, 00:03

je, a nisi sezam posipao po njima? tststststs ;)
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.