Tom, poslije 15 minuta se smiruju te neočekivane pojave - plonk, zvenk, cangr.....i tu i tamo
znade se čuti još poneki zvuk za koji prvo pomisliš - bože, kome to zvoni telefon?
A ustvari zvuči kao kad si u podmornici, a ona ide ispod dubinske granice. Ma, pa znaš kako je to.
A što je "sonika"? Eeee, da. Da li je to je ono zašto volimo slušati lampe? Pogotovo neke i više od drugih

Ako pretpostavljamo da je po pitanju korektnosti izvedbe konkretnog spoja i izobličenja sve oko ili
ispod praga naše osjetljivosti, tada se tu radi, vjerujem, uglavnom o specifičnom harmonskom rasporedu.
Kako lampa dakle sama po sebi ne svira, u pitanju je simbioza sa ostalim RLC komponenatama unutar
određene topologije pa onda i reprodukcija u skladu s tim.
Hmm, upravo na TV-u pričaju o novom 48 sličica u sekundi principu reprodukcije filma (Hobbit) i o
tome da ljudi imaju problema, migrene i glavobolje, također, HD rezolucija DVD-a i TV-a ljudima smeta
na duge staze.
Pa onda i na audio vašarima na kojima se redom puštaju visokorezolutne snimke, na visokorezolucijskim
sustavima. No to niko ne sluša doma kad želi jednostovno - slušati glazbu . Osim kad se želi pokazati čiji je veći.
Dakle, kao što više volimo malo "blur" sliku, tako vjerujem volimo i malo "blur" zvuk. Prirodnije je.
A unutar njega volimo da nam bude ugodno, da ništa ne strši, ništa nije skriveno.....da nam lampa pjeva.
Vjerovatno na to mislim kad kažem "sonika". Jedna od takvih soničnijih od drugih je meni osobno 2a3.
Kad bi trebalo odabrati koju ću lampu nositi u Remetinec na duži rok, odabrao bi nju. Njena mi "sonika"
(nisu tu u pitanju slabašni driveri, lošiji trafo , suženo "gore" nego je uvijek sa 2a3 tako) jednostavno odgovara...
No dobro, možda malo previše koristim tu riječ - sonika, no jednostavna je za jednom riječju reći i opisati
da mi je nešto u svim (meni relevantnim) karakteristikama zvuka dopadno ili nije. Bez previše objašnjavanja
nekih subjektivnih elemenata koji su samo - subjektivni. A možda je "muzikalno" druga riječ za ovo.
I'm too old for this s...