GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la bepone » 22 stu 2012, 20:42

tom_hifi je napisao/la:
bepone je napisao/la:bitno da je konstruktor trs to je vec garancija kvalitete! tom "bome" hifi ce se namuciti da to napravi, ali ako uspije biti ce to jos jedan lijepi trsov ampic u pogonu!

Naravno, nitko ne osporava to, ali uvijek je dobro još čuti pokoje mišljenje. Više mišljenja znači više ideja i više rješenja i u konačnici uvijek bolji rezultat, a to svi želimo. :)

ne, upravo je suprotno! jedno misljenje, jedna ideja, najbolji rezultat!
hm.. od nekud mi je to poznato :mrgreen:
bepone

PostPostao/la tom_hifi » 22 stu 2012, 20:45

Mislim da idemo u krivom smjeru s ovakvim razgovorima i nema smisla da sad razglabamo o tome. Ovo je forum i svako mišljenje i ideja je dobrodošla, zato je i tema otvorena.
tom_hifi

PostPostao/la bepone » 22 stu 2012, 21:30

ja bas mislim da idemo u pravom smjeru, projekt je gotov i ceka se samo pocetak radova!! 8-)
bepone

PostPostao/la sstrsat » 22 stu 2012, 21:46

tom_hifi je napisao/la:Mislim da idemo u krivom smjeru s ovakvim razgovorima i nema smisla da sad razglabamo o tome. Ovo je forum i svako mišljenje i ideja je dobrodošla, zato je i tema otvorena.

Tome, da li tema gre ili ne gre u krivom smjeru, to moras sam procinit. Ovi post mi bas i nije drago pisat ali kako se ovdi oko podosta toga radi o meni onda nazalost moram.

Tome, kroz svu onu hrpu PM-ova koje si mi slal i di si navodil prilicno nedefinirane zahtive, ja san ti kroz odgovore sugeriral odredjena rjesenja koje si nakon mojih dosta opseznih objasnjenja prihvatil. Naravno, obecal san ti i kompletnu shemu koju sam (zasad jos bez ispravljaca) ovdi stavil.

A ti sad trazis cim vise misljenja. U redu, tvoje je pravo da trazis misljenja koliko oces ali da sam unaprid znal da ces to trazit virovatno se ne bin detaljnije trudil ni oko ove teme ni oko objasnjenja kroz PM-ove. U sve ovo vrime na forumu si mogal shvatit da mene ni najmanje ne zanimaju neki "grupni projekti" di ce 20-ak njih iznosit svaki svoje ideje. Dobro kaze narod, cim vise babica to kilavije dite.
Iza svih shema koje objavljujem po forumima ja itekako stojim i garantiram da ce radit onako kako u opisu navedem (naravno, ako je onaj koji ih slaze u stanju izvest gradnju kako triba). Tako san i u ovom konkretnom slucaju dal rjesenje koje je skroz u skladu sa zahtivima koje si stavil (odredjeno "pretpojacanje", full DHT, izuzetno visoka linearnost skroz do pune pobude GM70, siroki frekventni opseg ......) i to sa minimalnim brojem cijevi i sa posebnim uvazavanjem za postizanjem cim manjeg ulaznog kapaciteta s obzirom da ce "pasiva" (zapravo samo pot) bit udaljen od monoblokova.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tom_hifi » 22 stu 2012, 22:05

Dobro je, barem ćemo sve, nazovimo ih tako, nesuglasice riješiti.

Nemam namjere niti to želim ili hoću, mijenjati išta. U prvom postu teme napisao sam točno ono što sam prihvatio i što smo se dogovorili i toga se mislim držati. To je zacementirana i jasna stvar. Ok? :)

Oko mišljenja koje navodim je više komentiranje same prihvaćene koncepcije te eventualne, znači, ponavljam, eventualne greške koja se mogla potkrasti u shemi ili nešto slično tome.

A sad, možemo dalje nastaviti s projektom kako smo i počeli. Puni entuzijazma i svi sretni i zadovoljni. :) ;)

Što se tiče ispravljača, prihvatio sam opciju bez prigušnica.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » 22 stu 2012, 22:25

sstrsat je napisao/la:Izgleda da triban dat neka pojasnjenja

Marsovac, prije nego ca nesto izvalis tribas bit siguran da znas ca govoris.

A ti si sad nasal ovdi prodavat pamet oko razlike izmedju 5,6mA i 5mA.

... koliko taj stupanj triba dat kad ga vec toliko jases po izoblicenjima.

A cega se to nisan sitil???

Sstrsat, sjeti se da komuniciras sa zivim ljudima, dobronamjernim clanovima foruma... i ovakav ton nije primjeren.
U biti, kriv je tom_hifi koji je u uvodnom postu napisao da moze uskociti "i bilo tko od vas s ponekim prijedlogom". Trebalo je odmah na pocetku naglasiti da je koncepcija i shema tvoja, i da se o njoj nece raspravljati. Na ovaj nacin ostaje gorak okus u ustima. Ovakav nacin komunikacije ti sigurno ne treba.

Harkonen je sredinom lipnja 2011. otvorio temu o GM-70, ovdje na forumu, i postavio nekoliko shema. Ja sam vec 5. kolovoza imao radni prototip, a pocetkom listopada potpuno gotov i finishiran par monoblokova. Od kad sam vidio sheme, do potpunog finishiranja pojacala proslo je 3,5 mjeseca. I ti monoblokovi su se mogli cuti i vidjeti na ovogodisnjem TF u Bjelovaru.

U ovoj temi sam sudjelovao samo oko ulazne osjetljivosti, i iznio svoja iskustva iz prakse. Nisam se doticao pojacala, niti bilo cega oko njega. Na kraju krajeva, nisam toliko strucan. U ovoj temi ne namjeravam vise pisati. A nece mi je se dati dalje ni citati, ako ton ostane ovakav.

Tomu zelim da uspjesno zgotovi pojacala i uziva u njima.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la sstrsat » 22 stu 2012, 22:36

tom_hifi je napisao/la:Dobro je, barem ćemo sve, nazovimo ih tako, nesuglasice riješiti.
Oko mišljenja koje navodim je više komentiranje same prihvaćene koncepcije te eventualne, znači, ponavljam, eventualne greške koja se mogla potkrasti u shemi ili nešto slično tome.

Tome, da li zaista mislis da bin se isal sramotit javnim objavljivanjem sheme kojoj nisan sagledal sve detalje i za koju nisam siguran da li je cista od gresaka?

Nazalost, na tvoje trazenje "vise misljenja" vec su dosli neki ne bas mudri prijedlozi o paraleliziranju obadvi sekcije DCC90 i ca me je jako zacudilo je da je to doslo od strane iskusnog covika ka ca je Davorin. A bilo bi jako zalosno da coviku sa tolikim iskustvom na RF pogonima moran objasnjavat razloge protiv takve paralelne veze sekcija DCC90 (cijevi izvorno naminjene za balansirane oscilatore i neutralizirana protutaktna rezonantna pojacala u C-klasi do nekih 200-ak MHz-a). Tako da cu ta objasnjenja (zasad) preskocit jer zelin virovat da je Davorin taj prijedlog iznil na brzinu i bez da je uopce sagledal specificnosti DCC90 i razmislil o tome zac te specificnosti na sav glas govore protiv paraleliziranja njezinih sekcija
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tom_hifi » 22 stu 2012, 22:38

Edison je napisao/la:U biti, kriv je tom_hifi koji je u uvodnom postu napisao da moze uskociti "i bilo tko od vas s ponekim prijedlogom". Trebalo je odmah na pocetku naglasiti da je koncepcija i shema tvoja, i da se o njoj nece raspravljati.

Da, to je istina. :)

Edison je napisao/la:Tomu zelim da uspjesno zgotovi pojacala i uziva u njima.

Hvala! :hail:

sstrsat je napisao/la:Tome, da li zaista mislis da bin se isal sramotit javnim objavljivanjem sheme kojoj nisan sagledal sve detalje i za koju nisam siguran da li je cista od gresaka?

Bez brige, ne mislim tako uopće, zato sam i napisao dva puta eventualno ;)
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 22 stu 2012, 22:43

Edison je napisao/la:
Sstrsat, sjeti se da komuniciras sa zivim ljudima, dobronamjernim clanovima foruma... i ovakav ton nije primjeren.
U biti, kriv je tom_hifi koji je u uvodnom postu napisao da moze uskociti "i bilo tko od vas s ponekim prijedlogom". Trebalo je odmah na pocetku naglasiti da je koncepcija i shema tvoja, i da se o njoj nece raspravljati. Na ovaj nacin ostaje gorak okus u ustima. Ovakav nacin komunikacije ti sigurno ne treba.

Edisone, nemoj se i ovdi igrat nekog "mirotvorca" ka na onom forumu tamo i dilit lekcije drugima. Za razliku od tebe ja javno kazen ca mislin a ne kako si ti u prethodnom postu izvel sa citatima istrgnutim iz konteksta. I da stvar bude jos zalosnija (po tebe), sve si te citate strpal u isti "quote". To je bit ce primjeren ton, ha?

Ako imas ca rec o shemi i o tome kako je koncipirana to slobodno reci ali ovakvo "mirotvorstvo" stvarno ostavi za negdi drugamo
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 23 stu 2012, 00:15

Ljudi ajde nemojte se, kad moram tak rec, napucavat tu. Svi znamo da je svatko dobar u nekom porduciju i neka u tom djelu covijeku da savjet najbolje sto moze a ostavi nama neukima da ponesto i naucimo iz toga.
Svi ste odrasli ljudi pa mislim da nema potrebe za time da se svadjate bez posebnog razloga.

Zao mi je sto uljecem s ovim postom kao padobranac i glumim mirotvorca ali jednostavno sam osjecao potrebu da to napisem.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.