Ovrha, pravo, ekonomija...

Re: Ovrha, pravo, ekonomija...

PostPostao/la zbotic » 18 stu 2012, 20:59

Khadgar2007 je napisao/la:Možda ne paše ovdje ali spada u širi krug(ja mislim). Danas ja idem u grad i sjednem u auto i vidim za brisačem cedulja od pandura. Oki, možda neka kazna iz Zagreba ili me netko uhvatio da prebrzo vozim,ALI NE kazna je da sam smetao pješacima i vozilima na parkirnom mjestu u svom kvartu na mjestu di se uvijek ja a i ostali parkiramo jer osim malog parkirališta za možda 30 auta nemamo drugog mjesta pa se parkiramo paralelno uz rub ceste i tako ja zadnjih 4 godine a svi ostali zadnjih 20+ godina koliko sam u tom kvartu. Nikada se nitko nije nigdje bunio, promet je normalno tekao a sada paf! kazna.

Do sada ako sam negdje krivo parkirao, ili nisam platio parking kazne sam uredno plaćao ali ovo je debilana. Znao sam se kada nije bilo mjesta parkirati u isto tako paralelno sa prilaznom cestom još više bliže glavnoj cesti di još i više "smetam" prometu i nitko ništa a sada se još iza mene mogao parkirati i buick i ne bi smetao prometu. Još mi nije do tih 300kn kazne već sranja da se čovjek ne može više parkirati u vlastitom kvartu kako je navikao zadnjih ohoho godina i nije imao problema a onda dođe neki pandur i priljepi kaznu jer mu nije po volji...

Parkirati smiješ tako da je automobil do ceste a ne do zida ili ograde, a između tebe i zida treba ostaviti mjesta za prolazak invalidskih kolica. U pravilu 1,6 m za dvoja kolica, ali tolerira se i 1,0 m za jedna kolica. I tu ti je ključ; neki invalid nije mogao proći pa vas je udruga prijavila i od sada će neko vrijeme krenuti kontrole. U konačnosti oni su potpuno u pravu, treba poštovati i štititi slabije i nemoćne. Ja ovu činjenicu s invalidima imam uvijek na pameti i nikada do sada nisam platio kaznu. Preporučam i drugima....
zbotic

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 stu 2012, 21:21

brus...sitiacija nije takva. Nema trotoara sa bilo koje strane ceste, ide ti cesta-ivičnjak-zelena površina a ja se sparkirao kao i uvijek do ivičnjaka. Najbliži trotoar je cirka 3m udaljen od ivičnjaka.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » 18 stu 2012, 21:44

Khadgar2007 je napisao/la:brus...sitiacija nije takva. Nema trotoara sa bilo koje strane ceste, ide ti cesta-ivičnjak-zelena površina a ja se sparkirao kao i uvijek do ivičnjaka. Najbliži trotoar je cirka 3m udaljen od ivičnjaka.

a što onda, stao si mu na žulj... hebi ga, baš je na tebe naišao... i možeš se žaliti...
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 stu 2012, 22:39

upravo tako, u kvartu nema mjesta za parking pa bi tako mogli svaki dan staviti na cirka 20-30 auta uplatnicu i sakupljati 300kn po autu...Baš sam ovaj vikend saznao da je u Sisak nedavno došlo Prometno redarstvo pa izgleda sada stavljaju pod brisač kako se kome sjete. Ništa ne kažem da dižu i stavljaju onima koji stvarno smetaju ali ča je previše je previše. Bio si u Sheratonu pa recimo tako da je to naše "parkiralište" kao ono di sam parkirao auto, nije parkirno mjesto ali nitkome ne smetaš,osim ako ti dođe tucet Buicka ili Cadillaca u kvart jer onda ne znam kako bi igdje prošli. :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zbotic » 18 stu 2012, 23:07

Ček malo, znači li to da si zapravo bio parkiran na kolniku. A kako bi onda, recimo, prošlo vatrogasno vozilo ili hitna pomoć?
zbotic

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 stu 2012, 23:20

ima mjesta za proći bez problema. Cijela naša glavna ulica je označena da se mogu auti parkirati sa jedne strane i dva auta mogu proći ako se malo stisnu. Ovo di ja parkiram je samo ulaz među zgrade, pogledaj na karti kako izgleda adresa je(Augusta Cesarca 99) i bilo kako bilo ili će komunalno dobivati prigovore iz tog kvarta ili će oni prestati pisati kazne ili će pak napokon označiti ta "parkirna mjesta".
Khadgar2007

PostPostao/la zbotic » 18 stu 2012, 23:46

Pretpostavljam ovo...
Privitak/ci
ces.jpg
ces.jpg (68.85 KiB) Pogledano 3961 put/a.
zbotic

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 stu 2012, 23:55

E upravo ovo, ja sam bio parkiran tamo na lijevo di stoji onaj auto ispred ovog srebrnog. Ček ček, jel možda ovaj auto ča dolazi moj punto,baš mi nekako liči na njega. Kao ča sam rekao u kvartu nema mjesta za parkiranje a niti da se napravi parking pa ili idemo sa vilama na komunalac ili oni neka prestanu pisati kazne. Naravno ima onih koji se znaju parkirati baš na nezgodno mjesto da vire na cestu. Problem je isto ako dođeš kasno i sve je puno onda ima druga opcija a to je da se parkiraš na jednom mjestu točno nasred ceste i opet ne smetaš nikome jer ima dosta mjesta za normalni tok prometa.
Ako vidiš onu ulicu u daljini okomitu na ovaj odvojak tamo su sasvim "normalno" označili mjesta za parkiranje na cesti(suzili cestu za širinu auta) a na drugom kraju ceste označili na trotoaru mjesta za paralelno parkiranje,jer drugačije nisu mogli riješiti parkirna mjesta.
Khadgar2007

PostPostao/la zbotic » 19 stu 2012, 08:34

Za ovo u Splitu nitko nikada ne bi imao primjedbu, a kamo li da napiše kaznu. Da nije tako, pola Splita ne bi se imalo gdje parkirati.
zbotic

PostPostao/la zika » 19 stu 2012, 11:38

Neko od komšija se žalio, inspector je došao i nešto morao napisati. Ili je bio po nekoj drugoj prijavi koja se izjalovila, pa...
Mom sinu su pre koju godinu naplatili kaznu zato što je (quote po sećanju iz „presude“) jedan točak delom bio na travi, koja je u vreme „prekršaja“ bila blato prekriveno snegom (što je inspector i zapisao u svojoj prijavi)... Bio je parkiran na trotoaru sa ostala 3.75 točkova... što ikome nije smetalo...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.