Khadgar2007 je napisao/la:Možda ne paše ovdje ali spada u širi krug(ja mislim). Danas ja idem u grad i sjednem u auto i vidim za brisačem cedulja od pandura. Oki, možda neka kazna iz Zagreba ili me netko uhvatio da prebrzo vozim,ALI NE kazna je da sam smetao pješacima i vozilima na parkirnom mjestu u svom kvartu na mjestu di se uvijek ja a i ostali parkiramo jer osim malog parkirališta za možda 30 auta nemamo drugog mjesta pa se parkiramo paralelno uz rub ceste i tako ja zadnjih 4 godine a svi ostali zadnjih 20+ godina koliko sam u tom kvartu. Nikada se nitko nije nigdje bunio, promet je normalno tekao a sada paf! kazna.
Do sada ako sam negdje krivo parkirao, ili nisam platio parking kazne sam uredno plaćao ali ovo je debilana. Znao sam se kada nije bilo mjesta parkirati u isto tako paralelno sa prilaznom cestom još više bliže glavnoj cesti di još i više "smetam" prometu i nitko ništa a sada se još iza mene mogao parkirati i buick i ne bi smetao prometu. Još mi nije do tih 300kn kazne već sranja da se čovjek ne može više parkirati u vlastitom kvartu kako je navikao zadnjih ohoho godina i nije imao problema a onda dođe neki pandur i priljepi kaznu jer mu nije po volji...
Parkirati smiješ tako da je automobil do ceste a ne do zida ili ograde, a između tebe i zida treba ostaviti mjesta za prolazak invalidskih kolica. U pravilu 1,6 m za dvoja kolica, ali tolerira se i 1,0 m za jedna kolica. I tu ti je ključ; neki invalid nije mogao proći pa vas je udruga prijavila i od sada će neko vrijeme krenuti kontrole. U konačnosti oni su potpuno u pravu, treba poštovati i štititi slabije i nemoćne. Ja ovu činjenicu s invalidima imam uvijek na pameti i nikada do sada nisam platio kaznu. Preporučam i drugima....