Hmm,da ispalo mi je 6,5k Riz, izgleda da sam bio spreman na spavanje kada sam ga crtao...

harkonen je napisao/la:
Jedna je jednostavna opcija spojiti Rg na spoj između Rk1 i Rk2 i tako ostvariti veći reakcijski napon uz zadržavanje prednapona, a kod takvog spoja izlazni otpor sklopa je ovisan o otporu izvora signala. Što ako se i to želi izbjeći?
Tada može napraviti spoj prema primjeru b, gdje je prednapon određen otporom Rk2, a napon povratne veze se generira na zbroju RK1+Rk2. Za R1 otpor Khadgar će uzeti oko 100 puta veću vrijednost od Rk1 tako da on ne utječe na sam napon povratne veze, a otpor kapaciteta prema masi mora biti i kod 20Hz manji od od R1, tako da povratna veza bude konstantna neovisno o frekventnom rasponu.
harkonen je napisao/la:Da ne otvaram sad opet novu temu (mada je zaslužuje), malo ću samo spomenuti nešto što se zaista rijetko
ili nikako ne koristi, a dostupno je i ima razloga da bude drugačije. Naime, pentodni CCS u line stupnjevima
Čini mi se da ovo vrijedi da se čovjek malo pozabavi time....
Edison je napisao/la:Danas sam se malo igrao s najjednostavnijim linijskim pojacalom, jedna cijev - klasicni spoj sa zajednickom katodom. Htio sam cuti kako radi takav spoj bez dodatnog katodnog sljedila. Znam da nije neki optimum, najcesce ima visoku izlaznu impedanciju.
.....
harkonen je napisao/la:Nego, ima jedna lampa, loktal pentoda s kojom sam se sreo kod Nika i koju nikako da spomenem,
a koja to zaslužuje, ako ništa drugo onda po tome što je prva u nečemu, proizvedena u tisućama i tisućama
jer se smatralo da će trebati i da će potrajati potražnja, ali izumilo tranzistor i ona ode u povijest.
.......
Uguglajte 7AK7 i pročitajte u čemu je prva....
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.