Ovrha, pravo, ekonomija...

Re: Ovrha, pravo, ekonomija...

PostPostao/la harkonen » 09 stu 2012, 22:42

Jest, oni su prilično "jaka" odvjetnička, možemo reć, institucija. HRT im je recimo jedan od klijenata,
a znamo jako dobro kako to kod tv pretplate ide. Jedva dočekaju da ne platiš jednu ratu. Ali neka, neka,
znamo kako je ono rekao mr.Bean kad je kao vrag raspoređivao po djelatnostima u paklu :
Silovatelji ovdje gore.....krijumčari, lopovi i odvjetnici dolje kod žara.....
Ili tako nekako, ustvari - na 1:25 je taj dio:
http://www.youtube.com/watch?v=9UbqZ_oN5do
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la micro » 09 stu 2012, 22:57

zbotic je napisao/la:I žalba će ako ne uspije generirati dodatni trošak od cca 1000 kuna za odgovor odvjetnika + cca 500 kuna troškova žalbenog postupka na sudu. Ovo govorim otprilike iz vlastitog sudskog iskustva.

Dobro došli u hrvatsku sudbeno-odvjetničko-mafijašku realnost :lol:

Nesluzbeno sam doznao da je neko dobio odvetnicku firmu i da su mu rekli da uplati 1/4 troskova ovrhe i dug i kamatu, nemam nista na pismeno, e sad da li su se malo preracunali ili prolongiraju ili nisu 100% sigurni da ce naplatiti cijeli odvjetnicki trosak (mozda polovina koji su dobili ovrhu ima ratne mirovine) , ili misle da je ovo istok iliti slijepo crijevo u ovoj drzavi :lol: ?
micro

PostPostao/la Mate » 09 stu 2012, 23:07

micro je napisao/la:
zbotic je napisao/la:I žalba će ako ne uspije generirati dodatni trošak od cca 1000 kuna za odgovor odvjetnika + cca 500 kuna troškova žalbenog postupka na sudu. Ovo govorim otprilike iz vlastitog sudskog iskustva.

Nesluzbeno sam doznao da je neko dobio odvetnicku firmu i da su mu rekli da uplati 1/4 troskova ovrhe i dug i kamatu, nemam nista na pismeno, e sad da li su se malo preracunali ili prolongiraju ili nisu 100% sigurni da ce naplatiti cijeli odvjetnicki trosak (mozda polovina koji su dobili ovrhu ima ratne mirovine) , ili misle da je ovo istok iliti slijepo crijevo u ovoj drzavi :lol: ?

A ja ti neslužbeno govorim da iskopaš taj "Zakon o ovrsi" i da ga proučiš.
Sve mi se čini da bi ti mogao poslati protuprijedlog da ćeš podmiriti dug od 27 kn. Primatelj je izgleda javni bilježnik.
Odnosno, platite tih 27 kuna i pošaljite protuprijedlog sa dokazom o uplati.
Mate

PostPostao/la Dean » 10 stu 2012, 00:25

Slažem se sa Matom. Platit 27 kuna , a nek si Han... nab... ostalo u d....Odnosno otići u zatvor na par dana i nek si onda h...
Dean

PostPostao/la Dean » 10 stu 2012, 00:51

Dean

PostPostao/la audio kutak » 10 stu 2012, 13:13

meni je frend imao sličnih problema... platio je dio i oni su morali ponovo izračunavati koliko im duguje...

u medjuvremenu je dobio spor...
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » 15 stu 2012, 20:56

Možda ne paše ovdje ali spada u širi krug(ja mislim). Danas ja idem u grad i sjednem u auto i vidim za brisačem cedulja od pandura. Oki, možda neka kazna iz Zagreba ili me netko uhvatio da prebrzo vozim,ALI NE kazna je da sam smetao pješacima i vozilima na parkirnom mjestu u svom kvartu na mjestu di se uvijek ja a i ostali parkiramo jer osim malog parkirališta za možda 30 auta nemamo drugog mjesta pa se parkiramo paralelno uz rub ceste i tako ja zadnjih 4 godine a svi ostali zadnjih 20+ godina koliko sam u tom kvartu. Nikada se nitko nije nigdje bunio, promet je normalno tekao a sada paf! kazna.

Do sada ako sam negdje krivo parkirao, ili nisam platio parking kazne sam uredno plaćao ali ovo je debilana. Znao sam se kada nije bilo mjesta parkirati u isto tako paralelno sa prilaznom cestom još više bliže glavnoj cesti di još i više "smetam" prometu i nitko ništa a sada se još iza mene mogao parkirati i buick i ne bi smetao prometu. Još mi nije do tih 300kn kazne već sranja da se čovjek ne može više parkirati u vlastitom kvartu kako je navikao zadnjih ohoho godina i nije imao problema a onda dođe neki pandur i priljepi kaznu jer mu nije po volji...
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la LesFaul » 15 stu 2012, 21:05

Eto vidis sad, panduri se osvecuju zato sto ih nismo podrzali u prosvjedima...
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la audio kutak » 16 stu 2012, 00:58

micro je napisao/la:

razgovarao sam sa frendom i rekao mi je da platiš samo onaj račun od 27 kn koji je trebalo platiti

inaće, ako račun i ne dodje ti si sam dužan voditi evidenciju jesi li platio ili nisi... oni su tebi ispostavili račun koji nije stigao (milion razloga) i ti
si sam trebao napisati račun i platiti ga.... treba čitati ugovore.... nažalost

a ako se u 12 mjeseci ništa ne desi a oni ne traže nikakvu lovu onda ide zastara...
Zadnja izmjena: audio kutak; 16 stu 2012, 12:52; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la micro » 16 stu 2012, 08:51

Ovo sa kaznom za parkiranje to ide u gradsku blagajnu, prije parkirao na nekom betonu ,ostatku od neke porusene zgrade u VU i na sajbi nasao uredno 100kn kaznu, bilo je nekoliko automobila parkiranih, pretpostavljam zemljiste vlasnistvo grada , objasnjenje u kazni " parkirao na zelenoj povrsini" a ispod beton ni granate ga nisu razbile.

Sto se tice ove ovrhe od "poznate odvijetnicke kuce" , potpisao ovih dana ugovor o raskidanju sa T-com , isti odvjetnik ih zastupa pa necu vise iznenadjena ove vrste. Nazalost sa HRT ne mogu da raskinem jer i njih zastupa :lol:
Takodje cujem od nekih koji su isto dobili ovrhu od 1000kn da zovu HRT pa provjeravaju da li imaju neki neplaceni racun :lol:
micro

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.