Ubava sonda, Sonda54, PL84, Paganini itd...

Re: našao razne tube, ima tko prijedloge?

PostPostao/la Paganini » 24 lis 2012, 05:54

audio kutak je napisao/la:
Paganini je napisao/la:...samo hocu jos ovo da dodam oko THD izoblecinja, pred-pojacalo izradjeno sa tarndzama ili mosvetima moze dati THD<0,0001% :shock: :o i, I sta mislite ono daje onaj pravi verni izvorni sound?!
Pred-pojacala i pojacala sa cjevima su veoma skupi projekti, zato postavlja se pitalica: po cemu bacati tolikog novca kada sve to mozete izraditi sa mosfetima ili tranzistorima skoro za badava?! :?
hajde pozzzz.... i svi zivili!

nije sve u THD-u... to bi bar trebao ti znati, tj. svaki početnik

Nije sve u THD, nije sve u harmonicima?!, znaci ispada da je sve relativno (rekao Ajnstajn). :(
Malo da budem precizniji: Neko voli decke, neko bogami, na pr. kao ja, voli lipe curke i lipu glazbu,...e sada postavlja se pitanje sta je relativitet? :roll: :lol:
Ja se trudim i zato malo po malo, ali sigurno napredjujem,....
Paganini

PostPostao/la audio kutak » 24 lis 2012, 13:17

Paganini je napisao/la:Nije sve u THD, nije sve u harmonicima?!, znaci ispada da je sve relativno (rekao Ajnstajn). :(
Malo da budem precizniji: Neko voli decke, neko bogami, na pr. kao ja, voli lipe curke i lipu glazbu,...e sada postavlja se pitanje sta je relativitet? :roll: :lol:

buraz, ajde se skuliraj, ovi tvoji komentari najviše štete tebi i pokazuju koliko je tebi uopće stalo da nešto naučiš....

.... ovdje ima puno ljudi koji mogu i koji su voljni pomoći ali ne na ovakav način....

lijep pozdrav
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Paganini » 24 lis 2012, 23:09

Ja mislio da Elektor vredi nesto!! :idea: , a ispalo: Tresla se Gora rodio se mis!? :lol: :lol:
Paganini

Ubava sonda, Sonda54, PL84, Paganini itd...

PostPostao/la Paganini » 26 lis 2012, 12:16

LesFaul je napisao/la:A jel moze ova shemica da se pripasuje za ECC88 cevku?

Sa manjim izmenama moze da radi i sa ECC88, ja bar tako mislim. A da je sve ovo sigurno ostaje da ovo rese kompeteni ljudi ovog foruma.
Mislim da sa izmenama i sound da ce se izmeniti,... :roll:
Paganini

Re: Ubava sonda, Sonda54, PL84, Paganini itd...

PostPostao/la Paganini » 27 lis 2012, 11:27

Hajmo decki ici u buducnosti, "nemojmo" se vracati u proslosti. Kako vi kazete "ubava" proslost,... za nekima. Ta ubava proslost donjela nekima puno "lipa" budocnost!!? Sad obilazim forume kao Sonda54, Ubava sonda, PL84, Paganini itd... i trollam pomalo :D
Hajde, molim Vas lipo, da idemo redom,...malo pogledajte ovaj lipi web sajt (pogledajte bez mnogo zurbe i oklevanja): http://www.emitr.com.mk
E sada obratite paznju,...ja sam zivio i skolova se u lipom Zadru (srednja teh. skola), posto moj otac je bio "zastavnik" u JNA i radio kao plavac u vasem Zadru! :shock: :o
Pa slucajno znam taj lipi Zadarski-Dalmatinski, a pitam se jel' i Vi znate ponesto Makedonski??!,.... :lol: :lol:
Hajde sada malo pogledajte web sajt za EMITER (http://www.emter.com.mk, i to: nomer EMITER 4/11; EMITER 5/11 i EMITER 6/11) pa da vidimo sta sve moze ova ECC83 (12AX7)!!! :geek: :ugeek: :admin:
Pa potom bez vredjanja i uvrede da idemo dalje,.... ;)
P.S.
Inace za kraj, puno cjenim neke strucnjake u ovaj oblasti na ovaj forum!! :admin: :ugeek: i neke druge,...
Paganini

PostPostao/la Roko » 27 lis 2012, 15:17

Paganini, Caprice 24, pizzicato
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

Preamp s ECC82

PostPostao/la Paganini » 11 stu 2012, 17:19

Zdravo Decki!
Evo ovih dana i ja sam poceo nesto da petljam (da cackam), pa petljao, petljao i na kraj ispetljao ovaj boxic (kutijicu).
E sada nikako da se odlucim sto u njega da ubacim, line stage, preamp ili neki buffer-cic. Razmisljam u ovoj avanturi koju cjev-ku da uporabim?
PCC88 (6DJ8), ECC88 (E88CC, 6922) ili ECC82 (12UX7). Ako imate neko iskustvo sa ovim cevkama dajte preporucite neku od ovih koja bi bila najbolja i u kom sustavu (shemi)? Preamlifier, line-stage ili buffer? :helper:
Zivjeli!
P.S.
Hiawatta
Ocekujem shemu sa ECC82
Paganini

Re: Preamp s ECC82

PostPostao/la harkonen » 11 stu 2012, 17:34

Paganini, jesi vidio ovaj forum? Predobar je:
http://www.coolinarika.com/forum/

Dečki (i cure) tamo imaju nevjerovatno puno shema sa raznim lampama,a sa ECC82 najviše.
I'm too old for this s...
harkonen

Re: Preamp s ECC82

PostPostao/la sstrsat » 11 stu 2012, 19:12

harkonen je napisao/la:Paganini, jesi vidio ovaj forum? Predobar je:
http://www.coolinarika.com/forum/

Dečki (i cure) tamo imaju nevjerovatno puno shema sa raznim lampama,a sa ECC82 najviše.

Drazene, ako ga vec saljes na neki forum, onda ga posalji na onaj (znas koji :lol: :lol: )
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 11 stu 2012, 19:35

Ne znam, misliš da je Paganini spreman, mislio sam prvo laganije pa onda da ide na napredniji nivo?
A sa druge strane, očigledno se po broju cijevnih i inih projekata koje čovjek radi svakodnevno,
može zaključiti da bi možda i bio spreman za to.....ništa, neka sam on kaže, da li ga zanima
takvo što? Mjesto samo sa preampima i bufferima, sve redom sa ECC lampama, a tek
ulazi za gainclone, uf, koja divota.....
Ima i nešto vina i djevica, ali nebitno kad vidiš koliko shema ima.
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.