Mate i pendžeri...

Mate i pendžeri...

PostPostao/la Mate » 10 stu 2012, 20:12

tom_hifi je napisao/la:Zakon treba gledati kod Microsoftov software :mrgreen: Koliko god dobar bio (u kojem god značenju riječi), uvijek postoji neki "crack" :mrgreen:
.....

Baš!
Jadan Billy the Mikromekani. Sve ga uništili crackovi.
Nije ti palo napamet da je genijalac kakav uistinu jest, namjerno pustio da ga krekiraju.
Najveći zajeb u povijesti civilizacije.
Sve ono kao "Legal notice" nesmiješ ilegalno, bože sačuvaj.... a kad tamo prije izađe krek nego službena nova verzija.
Da je uistinu htio zaključati, mogao je, ali nije.
Tip se lijepo naplaćivao od svojih amera, i dijela Evrope, jer oni su ipak poštovali intelektualno vlasništvo ali trebalo je pridobit i ostatak svijeta.
Onda pustiš da ti "kradu" dok se ne navuku. U finalu nemoš se okrenut bez windoza. Sve se pokreće, radi, umire i ukopava se na windoze.
Bez obzira koliko dobri bili.

Ima tu još nečistih priča vezanih za istog genijalca, ali da ne idemo u offtopic :D
Mate

Re: Đurđa i fiskalizacija...

PostPostao/la zika » 10 stu 2012, 20:56

Mate je napisao/la:U finalu nemoš se okrenut bez windoza. Sve se pokreće, radi, umire i ukopava se na windoze.
I beg to differ, writing from non-Windows OS... ;)
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Master of Disaster » 10 stu 2012, 23:51

Mate je napisao/la:U finalu nemoš se okrenut bez windoza. Sve se pokreće, radi, umire i ukopava se na windoze.

Hm hm, baš mi je buraz pred jedno dva tjedna pričao kako je radio nekakav seminarski rad kolegi studentu koji nema volje ali ima hrvatskih novčića a iz informatike; i kako ga je zapanjila činjenica da velik dio servera i većina super računala koriste linux.
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Mate » 11 stu 2012, 01:03

zika je napisao/la: beg to differ, writing from non-Windows OS... ;)

Master of Disaster je napisao/la:Hm hm, baš mi je buraz pred jedno dva tjedna pričao kako je radio nekakav seminarski rad kolegi studentu koji nema volje ali ima hrvatskih novčića a iz informatike; i kako ga je zapanjila činjenica da velik dio servera i većina super računala koriste linux.

Dečki niste baš ufatili moju poantu. Meni ne morate objašnjavati x sustave. Jer radim isključivo na njima, s njima Na CUC-u sam prije par godina prezentirao rad kako naše škole umjesto "darovanih" MS sranja trebaju uvesti red tj Linux i FLOSS i pokazao dokazao koliko miljardi mogu uštedjeti na period od 5 , 10 godina itd itd..i kako bi zapravo imali sustva koji začudo i radi ono što treba raditi.
Ušteda uključuje troškove nabave, instalacije i održavanja ili kako se to zove TCO (Total Cost of Ownership). Pokazao da to rade u UK, USA, Švedskoj, Norveškoj i Makedoniji. Jedino pametno što se iz svega rodilo je da je CARNET uspostavio LDAP direktorij i akademske identitete (na RedHatu) za sve učenike i djelatnike osnovnih i srednjih škola i fakulteta.
Ali avaj, mikromekani se ufurao svugdje i dao besplatno ili uz znatno niže cijene ustanovama i studentima licence za sve živo.
Što mislite, kad ti mladi kadrovi završe škole i krenu u stvarni život, što će htjeti vidjeti na svom desktopu? MSWord ili LibreOffice?
Ja sam u svojoj firmi (cca70 IT korisnika) jedva uspio nametnuti OpenOffice i još uvijek čujem pokoju primjedbu da bi ipak trebali imati MSOffice. A windoze nemoreš istjerati da se staviš na trepavice. Serveri su fala bogu svi SLES, na vmvare ESXi, Ali fukaš ga, radi windoza na stolovima,moraš plaćati permanetnu zdrastvenu zaštitu u vidu SOPHOSA, pa radi istoga moraš imat i "apoteku" u kući tj SOPHOS central installation and update server koji jelte radi samo na IIS/MsSQL/.NET a koje se vrti samo na Prozoru, onda moraš imat i to.

Ja sam samo htio istaknuti, kao je Billy na dosad neviđen način i neviđenim razmjerima podvalio sebe cijelom svijetu i vidim ga kao velikog krivca za tešku globalnu krizu, prodavajući muda za bubrege.
Nakon toliko godina, valjda samdošao do svog zrnca mudrosti i mogu reći da me savršeno ne zanima koja je tehnologija motora ispod haube (diesel, benzinac ili dvotaktni petrolejac) ako me auto odveze od točke A do B. Ali ako me taj motor ispod haube stalno zajebava, trokira, traži stalne prevencije i dodatne troškove da bi kao radio stabilno, onda ću ipak odabrati dobar dizlo.
Mate

PostPostao/la zika » 11 stu 2012, 10:42

Ufatio, sada...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la audio kutak » 11 stu 2012, 22:57

mate, bavim se servisiranjem računala od '95 godine i potpuno se slažem sa tobom.....

ja volim i koristim linux (pupy, debian) ali sam primoran zbog "mnogih ostalih" koristiti i pendžere... :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Mate » 12 stu 2012, 00:08

Vidi li se ovo?
PSU dizajner, TRUE-RTA, HRT3-Vrijeme je za Jazz - Upravo, Expres PCB, Express Schematic, WinISDE, (Imam i Eagle tu negdje) , dyaudioforum zatvoren dole na dnu. Sve na openSUSE 12.nešto i ne moram ga servisirat.
Morat će Roko opet prebacivat u novi Offtopic :lol: :lol:
Privitak/ci
slika4.jpeg
slika4.jpeg (84.86 KiB) Pogledano 9887 put/a.
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 stu 2012, 00:42

Ovo je već meni zanimljiva tema. Istina je da svo vrijeme radim na windozama i nemam neku želju mijenjati OS ALI mi je zanimljivo ča toliko programa "za windoze" radi na nekom drugom OSu. Kod kuće ne instaliram stalno nešto i onda brišem,imam odabir programa koji koristim i na njima mislim ostati pa me pogled na drugi OS i ove programe kopka da se prebacim na nešto drugo.

Ajde, modulatori jel može ovo u neku drugu temu jer bi ovo moglo postati jako zanimljivo.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » 12 stu 2012, 02:17

može, može.... neka je roko nazove : đurđa i pendjeri :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la LesFaul » 12 stu 2012, 08:46

audio kutak je napisao/la:može, može.... neka je roko nazove : đurđa i pendjeri :mrgreen:

A zar nebi bilo prikladnije: Mate i pendjeri? :lol:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.