hiawatta je napisao/la:Sasvim je u redu da se već sad planiraju promjene za idući TF.Zmajz-ova ideja nije loša, no mislim da bi bilo jako nespretno u iste sobe dovlačiti iznova nova pojačala, zvučnike i sl.
Mislim da bi se tu stvorila velika gužva, a pola sata ili sat je stvarno premalo da se sistem ugodi i namjesti kako bi dao makar 50% onoga što može.Da bi svaki sistem pružio više, treba puno truda i vremena za postavljanje istog.Dakle, po mom mišljenju bi trebalo biti makar jedna slušaonica za dva ili tri sistema, a to bi bilo jako teško ostvariti.Tu je i odabir ili sparivanje komponenata jako bitna stvar.Svi se mi možemo dogovoriti preko foruma čije će pojačalo s čijim zvučnicima, DAC-om ili sl, međutim od toga nema puno sreće.Ja sam donio zvučnike, pojačalo, i pretpojačalo bez izvora zvuka.Grunf je doneo Cd i DAC (koji zasigurno odlično rade), međutim on je to napravio za sebe i da sa DAC-om vozi izlazno pojačalo pa je njegovih 8V bilo previše za moj preamp i to nikako nije moglo raditi dobro.Poslije je došao jedan modificirani Play Station (nakratko) itd.Jedan gospodin (neznam mu ime) silno se trudio da sa računala preko DAC-a nešto napravi , ali to jednostavno na brzinu nije išlo.Ja sam jedino znao da tako nabrzinu samo dobar CD Player može spasiti stvar , i nisam se prevario.Međutim i kad sam njega spojio tek promjenom cijevi u preampu sistem je prosvirao.
Tada je već bila subota oko 18.00 h.Znači cijeli dan su ljudi ulazili u slušaonicu a sistem je "tresao" kao razj..ani taxi.To na nikog nemože ostaviti dobar dojam.
Ja sam bio pod teškom upalom grla i uha s temperaturom i začepljenim bubnjićima te nisam mogao odrediti nivo glasnoće pravilno a o ostalom da i ne govorimo.
Kad je sve konačno leglo na svoje bilo je takoreći prekasno.No, mi moramo jedno odlučiti: Dali ćemo za glavnu i bitnu stvar odabrati pokazivanje uređaja ili ćemo istjerivati zvuk.Mislim da je ovo drugo puno teže postići u takvim uvjetima, iako bi po mom mišljenju bilo pravilnije.
Još jedna stvar je jako bitna.Triode Fest bi trebao biti izložba uređaja koji su napravljeni našim rukama, pa bi u budućnosti trebalo možda eliminirati tvorničke uređaje (poglavito mislim na zvučnike), a više usmjeriti pažnju na na naše uratke kojih je bilo na pretek.Dakako da bi bilo bolje kada bi svirali gramafoni i DAC-ovi iz samogradnje umjesto tvorničkih, njih je ionako lakše i napraviti i dopremiti nego velike i teške zvučnike ili pojačala.
U subotu poslije 18 sati pred vratima se pojavio g. Nikola Vukušić te zastao na neko vrijeme,Ušao je i tekao: Čovječe, tu je prava pozornica ! Meni su rekli da idem poslušati pojačalo sa pola lampe, a ja sam ti ljutit krenuo reći da kad si ju već kupio cijelu da ju cijelu i pustiš da svira.Sad vidim da sam se prevario.
Ostao je pola sata i otišao. Vratio se nakon nekog vremena te proveo cijeli sat.Kad se zadnji puta vratio ostali smo više od 2 sata, pili pentoder i izmjenjivali jazz tria, raspjevane ljepotice, i vesele pizza majstore.
Stvarno smo uživali.
slažem s hiawattom u potpunosti,nije štos da složimo komponente po nekoj svojoj želji ili nekom drugom mjerilu nego da uparimo komponente da zbilja dobro sviraju ,a šta se ne može napraviti u par minuta,ja recimo nažalost nisam našao dobar sistem da se uklopi s mojim DAC-em,em šta kad spojiš treba poslušati, pa ako nije dobro opet ideš spajati i tako može opet u krug, hiawatta je napisao da je svoj sistem uštelao tek u subotu u 18sati,a vremena je malo,taman kad je najbolje lete sati ko minute,recimo petak bi trebali iskoristiti da složimo sisteme koji zbilja dobro sviraju tako da se subota dočeka spremna i pokaže dobar zvuk, postići dobre slušaonice ili prostorije za slušanje će uvijek biti problem zbog neadekavtnih prostora za tu namjenu i tu se moramo boriti s onim što imamo
Onima koji nose kompletne sisteme djelomično je lakše jer znaju kakav zvuk mogu očekivati dok netko tko nosi samo jednan uređaj taj uređaj treba upariti s nečim što nikad nije čuo i uopće ne zna kako radi što traži ipak malo više vremena.Također bi bilo lipo da ima više d.i.y. izvora zvuka pa makar i twikanih samo da je naših ruku djelo.Na forumu moramo malo oživjeti sekcije s izvorima zvuka i o zvučnicima i dogodine će već biti bolje
eto sad smo malo pamateniji pa to što smo naučili možemo primjeniti na sljedećem TF-u
a o gospodinu Nikoli sve najbolje