Triode Festival 2012

Re: Triode Festival 2012

PostPostao/la Khadgar2007 » 17 svi 2012, 19:59

Ja sam osobno guštao jedno 1h slušajući Hiawattine horne dok nikoga nije bilo tamo. On pobjegao da protegne noge a ja fino hafrljio Janis i lagano uz koju čašu crnoga vina i grickalica opuštao se. Bože moj malo sam propustio "druženje" ali dušu dalo naslušati se onoga ča voliš. :mrgreen:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zmajz » 17 svi 2012, 20:48

Eto, da i ja dodam koju pametnu!
Zadovoljan, zadovoljan i zadovoljan (nije pametno, ali je iskreno).

Dakle, vrijeme je da se otvori novi topik koji se zove TF 2013, pripreme, a evo zašto:
kroz ova tri festivala smo naučili neke stvari, a u BJ smo se i počeli pomalo disciplinirati po pitanju prezentacija, ALI nažalost u neadekvatnom prostoru. Stoga bih predložio da se svi prema svojim mogućnostima počnemo ogledavati oko sebebe u potrazi za adekvatnim prostorom i to u smislu lokacije, a pogotovo onoga što nam neki prostor/hotel nudi i koliko je spreman tolerirati muziku do u sitne sate.
meni bi idealno bilo: jedan veći prostor (ali ne kongresna dvorana) u kojem bi se mogli poslagati izlošci izvan upotrebe i burza za razmjenu i prezentacijski prostor za seminare/okruglaste stolove, demo/izložbeni prostor za profesionalce isl... Zatim još dvije tri sobe za demonstracije reda veličine uobičajenog dnevnog boravka (15-30 m2) gdje bi se u realnim uvjetima moglo prezentirati svoje uratke po cca 1/2 sata ili kako se dogovorimo. Te ekstra sobe bi financirali svi sudionici koji izlažu u jednakim djelovima (200/300kn po osobi, sitnica).
Pitanje lokacije: u ovoj nam kifli u kojoj žpivimo, stvarno je nemoguće svima ići na ruku, ali treba uzeti u obzir da smo bili u Lici, Istri, sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa unaprijed bih predložio da se razmisli o Slavoniji i Dalmaciji (meni bi najviše odgovaralo na Ferenčici ili u KC) kao mogućnosti....
Uostalom, svima jednaka udaljenos bi bila negdje u sred Bosne!
zmajz

PostPostao/la Edison » 17 svi 2012, 20:54

harkonen je napisao/la:Ima jedan poseban trenutak na TF-ovima, nedjelja rano ujutro, kad su svi još u krevetima, nigdje nikog, a vi se išuljate u salu i pustite nešto da odjekuje praznom dvoranom. Criss i Edison će se sjetiti Krasnog, 807-ca i Tango Nuevo, sunce nad Velebitom.... To je užitak glazbe.
:ugeek:

p.s. Khadgar, sorry zaboravio sam da si i ti bio u tom trenu tamo:
krasno-nedjelja.JPG

Istina. Te nedjelje u Krasnom sam ustao vec oko 6 sati. Bas se spremao da upalim sistem i pustim nesto lagano dok jos netko ne ustane, kad uleti nas domacin, svecenik. Zazelim mu dobro jutro, on meni 'faljen Isus'. Obidje svecenik prostoriju, pogleda sve te djavolje uredjaje po stolovima i na podu, prekrizi se i ode kako je i dosao. Kasnije su dosli harkonen, criss i Khadgar, i bas smo fino zasvirali na mom 300b i harkonenovom 807 PSE. Nezaboravno.

harkonen je napisao/la:U Umagu zbog određenih "poteškoća" nisam bio prisutan u nedjelju ujutro

Glavni glumac nestalog filmica se iscrpio na sceni pa nije mogao rano ustati... :lol:

Sistem u glazbenoj skoli je svirao odlicno, a svakako je za pohvaliti i hiawattin sistem. Moram reci da su me njegovi zvucnici iznenadili, nista ne fali, a bas brz, odrjesit, i ne fali ga. Zaista odlicno, hiawatta.

U glavnoj sali je bilo velikih problema sa zvukom. Prevelika, visokog stropa, dvorana je pojacavala zamor prisutnih, a jednostavno "gutala" glazbu. Doma slusam s potom na oko 9 sati, a tamo sam morao odvrtati na 15-16 sati. Nisam ni znao da mi sistem moze svirati na tim postavkama. Usprkos svemu dalo se naslutiti da nekoliko sistema ima zaista vrhunski potencijal.

U nedjelju ujutro mi se ispuno jedan mali san. Oduvijek sam htio cuti "La Scale", a tad sam ih slusao sa svojim pojacalom. Lest je prenio DAH-2 do La scala, lakse nego dovlaciti zvucnike do pojacala. Bio sam zadovoljan s onim sto sam cuo, a cini mi se i jos neki okolo.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 17 svi 2012, 20:58

Pa da znaš,, ni sam Travnik nije loš izbor! :lol:
A iz njega je jedan poznati pisac rek'o:
Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
Bogme, kad pogledamo oko sebe, debelo bio u pravu.
A tek: Ima izvjesnih mislilaca čija filozofija nije ništa drugo, do neki duševni komoditet,
neko rimovanje misli.
8-)
Da to je onaj sa : Bosna, da prostiš, jedna zemlja imade i posna i bosa, da prostiš, i
hladna i gladna, i k tomu još, da prostiš, prkosna od sna.

p.s.
Dakle, sad mi je još jednu stvar žao što nisam čuo - ta kombinacija tvog DAH-a i Scale. Znao sam
da taj zvučnik mora imati "nešto".
Moram početi pisati poemu - "Što sam htio, a nisam čuo na TF-u?"
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la solajaaudio » 17 svi 2012, 21:11

Sistem u glazbenoj skoli je radio dobro,gramofon,zvucnici i 2A3 sa puno gvozdja na sasiji.Zvuk je bio leprsav,otvoren sa dobrom scenom i prostorom.Drugi zvuk koji mi se dopao je Elvisov i Davorov sistem sa Nikolinom zvucnicima.Zvuk je bio kao da sam ispred scene u nekom klubu gde je ziva svirka.U nedelju pred odlazak sam seo kod Nikole i poslusao drugi setup sa istim zvucnicima.To je opet radilo dobro tako da sam rekao Nikoli da je ipak do zvucnika jer su radili dobro na potpuno dva razlicita setupa.I Bata Banetov sistem je radio dobro.Nazalost ostalo nisam slusao iako me je Nikola Vukusic zvao da poslusam 6C33C u slusaonici kod recepcije ali na zalost nisam stigao.Vukusicu se to dopalo.
solajaaudio

PostPostao/la Dean » 17 svi 2012, 21:17

solajaaudio je napisao/la:Vukusicu se to dopalo.
A šta on zna! :lol: :lol:
Dean

PostPostao/la Edison » 17 svi 2012, 21:21

harkonen je napisao/la:Pa da znaš,, ni sam Travnik nije loš izbor! :lol:
A iz njega je jedan poznati pisac rek'o:
Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
Bogme, kad pogledamo oko sebe, debelo bio u pravu.
A tek: Ima izvjesnih mislilaca čija filozofija nije ništa drugo, do neki duševni komoditet,
neko rimovanje misli.
8-)
Da to je onaj sa : Bosna, da prostiš, jedna zemlja imade i posna i bosa, da prostiš, i
hladna i gladna, i k tomu još, da prostiš, prkosna od sna.

Samo da uletim u harkonenov literarni kutak... isprepleo co'ek Ivu Andrica i Maka Dizdara...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 17 svi 2012, 21:38

Šta jes' -jes' .Vala, dobro da ima još načitanih na forumu pa da me korigirišu! :lol:
A što ih spojim, nije čudo, ba - ne znaš koji je od kojeg bolji.
Možda im je još samo Elvis J. Kurtović ravan.....

p.s.
Ustanovio na TF-u da cijela jedna mlađa ekipa nije pročitala "Vodič kroz galaksiju za autostopere".
Dakle, main Gott, ljeto stiže, vodič je kao stvoren za plažu.
Na slijedećem TF-u pitam!
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Dean » 17 svi 2012, 22:20

Edison je napisao/la:Samo da uletim u harkonenov literarni kutak... isprepleo co'ek Ivu Andrica i Maka Dizdara...

Ja bi isto Dizdaricu isprepleto! :D
Dean

PostPostao/la hiawatta » 17 svi 2012, 22:41

Sasvim je u redu da se već sad planiraju promjene za idući TF.Zmajz-ova ideja nije loša, no mislim da bi bilo jako nespretno u iste sobe dovlačiti iznova nova pojačala, zvučnike i sl.
Mislim da bi se tu stvorila velika gužva, a pola sata ili sat je stvarno premalo da se sistem ugodi i namjesti kako bi dao makar 50% onoga što može.Da bi svaki sistem pružio više, treba puno truda i vremena za postavljanje istog.Dakle, po mom mišljenju bi trebalo biti makar jedna slušaonica za dva ili tri sistema, a to bi bilo jako teško ostvariti.Tu je i odabir ili sparivanje komponenata jako bitna stvar.Svi se mi možemo dogovoriti preko foruma čije će pojačalo s čijim zvučnicima, DAC-om ili sl, međutim od toga nema puno sreće.Ja sam donio zvučnike, pojačalo, i pretpojačalo bez izvora zvuka.Grunf je doneo Cd i DAC (koji zasigurno odlično rade), međutim on je to napravio za sebe i da sa DAC-om vozi izlazno pojačalo pa je njegovih 8V bilo previše za moj preamp i to nikako nije moglo raditi dobro.Poslije je došao jedan modificirani Play Station (nakratko) itd.Jedan gospodin (neznam mu ime) silno se trudio da sa računala preko DAC-a nešto napravi , ali to jednostavno na brzinu nije išlo.Ja sam jedino znao da tako nabrzinu samo dobar CD Player može spasiti stvar , i nisam se prevario.Međutim i kad sam njega spojio tek promjenom cijevi u preampu sistem je prosvirao.
Tada je već bila subota oko 18.00 h.Znači cijeli dan su ljudi ulazili u slušaonicu a sistem je "tresao" kao razj..ani taxi.To na nikog nemože ostaviti dobar dojam.
Ja sam bio pod teškom upalom grla i uha s temperaturom i začepljenim bubnjićima te nisam mogao odrediti nivo glasnoće pravilno a o ostalom da i ne govorimo.
Kad je sve konačno leglo na svoje bilo je takoreći prekasno.No, mi moramo jedno odlučiti: Dali ćemo za glavnu i bitnu stvar odabrati pokazivanje uređaja ili ćemo istjerivati zvuk.Mislim da je ovo drugo puno teže postići u takvim uvjetima, iako bi po mom mišljenju bilo pravilnije.
Još jedna stvar je jako bitna.Triode Fest bi trebao biti izložba uređaja koji su napravljeni našim rukama, pa bi u budućnosti trebalo možda eliminirati tvorničke uređaje (poglavito mislim na zvučnike), a više usmjeriti pažnju na na naše uratke kojih je bilo na pretek.Dakako da bi bilo bolje kada bi svirali gramafoni i DAC-ovi iz samogradnje umjesto tvorničkih, njih je ionako lakše i napraviti i dopremiti nego velike i teške zvučnike ili pojačala.
U subotu poslije 18 sati pred vratima se pojavio g. Nikola Vukušić te zastao na neko vrijeme,Ušao je i tekao: Čovječe, tu je prava pozornica ! Meni su rekli da idem poslušati pojačalo sa pola lampe, a ja sam ti ljutit krenuo reći da kad si ju već kupio cijelu da ju cijelu i pustiš da svira.Sad vidim da sam se prevario.
Ostao je pola sata i otišao. Vratio se nakon nekog vremena te proveo cijeli sat.Kad se zadnji puta vratio ostali smo više od 2 sata, pili pentoder i izmjenjivali jazz tria, raspjevane ljepotice, i vesele pizza majstore.
Stvarno smo uživali.
hiawatta

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.