Monoblokovi za TRIODE festival-završna razmatranja sa RS1003

Re: Monoblokovi za TRIODE festival-početna razmatranja

PostPostao/la davorin » 06 svi 2012, 13:53

Roko je napisao/la:
davorin je napisao/la:...bijelo vino, crno pivo, prozirna mineralna voda...

Guinness Draught ili Murphy's Stout?

Vrste nisu presudne, jedino su važne količine (i crni/kasački "Lički Biser" nije otpisan!)! :lol: :D
Zadnja izmjena: davorin; 06 svi 2012, 14:03; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la Roko » 06 svi 2012, 13:57

Dogovoreno ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Roko » 07 svi 2012, 21:28

Sinoć kod Elvisa, čudna ekipica:

slika

slika

slika

Davorinovi monoblokovi doživješe svoje prvo zvučno krštenje i to Steve Rayem Vaughanom, Jethro Tullom i Cowboy Junkiesima. Stavismo ih na tešku kušnju obzirom na vrlo zahtjevne (i nimalo lake za pogon) Bowersiće iz stare serije i prilično gadan materijal za reprodukciju. I položili su ispit. Nije falilo niti rezolucije niti dinamike, jako dobro su kontrolirali, blago rečeno te "nestašne" Bowerse i sve dinamički i tranzijentno zahtjevne situacije rješavali su bez problema. Van očekivanja, čak se nisu ni grijali posebno, nakon nekoliko sati torture, monoblokići su bili sasvim lagano zagrijani, položio sam ruku preko dijelova za koje smo očekivali da bi se kao trebali jače grijat, ali ništa, možda onako odokativno (odrukativno) 45-50 celzijevaca. Odlično. Prvi test, pogotovo obzirom na to da su (apsolutno svi) dijelovi potpuno novi i tek montirani, položen! Bravo Davorine, i hvala domaćinu Elvisu na sjajno provedenom popodnevu i večeri. :thumbup: :music1:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Dean » 07 svi 2012, 22:22

Bravo Davorine ! :hail:
Jednom je Bepone ostavio RS-icu kod mene. Nažalost, sjetio se pa je uzo natrag. :(
Vidim da Elvis ima električnu gitaru. Uštekana je u zid iza, to je električna gitara, jel da? ;)
Dean

PostPostao/la audio kutak » 07 svi 2012, 22:40

davorin je napisao/la:Malo modificirana šema:

..tu ide ona tvoja šema od 5.5.2012...

nov sam u cijevima i volio bih znati što se dobije sa onim "duplim" kondićima u HV napajanju 100+200uF?

koja im je uloga i jel mogu obični?
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la davorin » 07 svi 2012, 22:48

audio kutak je napisao/la:
davorin je napisao/la:Malo modificirana šema:

..tu ide ona tvoja šema od 5.5.2012...

nov sam u cijevima i volio bih znati što se dobije sa onim "duplim" kondićima u HV napajanju 100+200uF?

koja im je uloga i jel mogu obični?

Takve sam imao kod sebe u radioni, a na tom mjestu su upotrebljivi bilo kakvi (za 500 ili više volti) slični po kapacitetu. Oba monobloka su sastavljena samo od materijala kojeg sam u trenutku odluke o gradnji imao u radioni, jer nisam bio siguran da ću sve završiti na vrijeme ukoliko budem nabavljao (i čekao kupljene da stignu!) djelove. Izuzetak su bile prigušnice, koje sam namotao nakon početka radova, ali i tu sam imao spremne kaleme i jezgre.
Bit će tu još malih modifikacija (prije...) i malo većih nakon Bjelovara.
davorin

PostPostao/la bepone » 08 svi 2012, 01:41

bravo za ampic!! pretpostavljam, sviralo je u UL modu, buduci da su zvucnici bili malo "tezi"? do koliko se lozio amp (glasno)? ili je nakraju bilo na tihom jer se ekipa podruzila i muzika je pala u drugi plan? :lol:
bepone

PostPostao/la davorin » 08 svi 2012, 02:24

bepone je napisao/la:bravo za ampic!! pretpostavljam, sviralo je u UL modu, buduci da su zvucnici bili malo "tezi"? do koliko se lozio amp (glasno)? ili je nakraju bilo na tihom jer se ekipa podruzila i muzika je pala u drugi plan? :lol:

Probali smo oba moda par sati(vrlo mala razlika u zvuku, veća razlika je u ulaznoj osjetljivosti), a kako je trenutno katodna struja oko 110mA, izlazna snaga je u triodnom spoju ~10-11W, a UL-spoju ~16-17W. Montirat ću jedan mali preklopnik kojim će se moći izabrati između postojeće katodne struje(~110mA) i veće od oko 135-140mA. Time će se dobiti i veća izlazna snaga, pogotovo zbog točnijeg prilagođenja izlaznog transformatora za tu radnu točku. To sam doma već probao i učinilo mi se da je i zvuk bolji, ali sam zbog eventualnih "dječjih bolesti" za početak ostavio radnu točku sa nižom disipacijom (~44-45W).
Da, druženje bi možda i potrajalo duže, ali su se pojavile Elvisova cura i moja supruga, pa smo se razišli oko 22 sata :lol: .
Probali smo prilično glasno, pa bi svakako morali oko 22 sata stišati zbog Elvisovih susjeda (to je ipak stan u zgradi)! :)
Zadnja izmjena: davorin; 08 svi 2012, 10:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la Backo » 08 svi 2012, 09:11

Bravo za trojac,kako ovaj ljudski,tako i ovaj izvođački(preamp,MB-i,B&W)Takvih druženja bi trebalo biti,puno više,te sličica s istog sa druženja i lipo sročenog teksta-opisa događaja s istih,kao što je to nekad bilo s nekih drugih foruma a to je budilo veliki interes i zanimaciju među audiofilskom populacijom!Nadam se da će se u takvom revialnom tonu i nastaviti,te neće stati samo na ovom.,bar u ovoj godini :lol: :clap:
Btw,ne znam čiji su B&W ali me čude kao takvi da su u Elvisa,pošto znam da nije baš naklonjen tvorničkim manufakturama,te da i u tom smijeru su mu draži Diy uratci istih! :?: ili se to promjenilo a i onaj visokotonac koliko se sjećam a metalni je,nikad kao takav nije bio drag Elvisu(znao je reći da mu oni zvuče metalno)Može pokoja rić i utisak događaja i od samod domaćina?Pozdrav! :P ;)
Backo

PostPostao/la elvis » 08 svi 2012, 10:20

Bez obzira što sam bio prisutan testu novih "db" mono blokova, ja zapravo čitavo večer nisam sjeo u sredinu, tako da nemam pojma kako to zbilja radi :). Ono što sam čuo sa strane nije primjereno za davati ozbiljne komentare. Sve u svemu mono blokovi rade vrlo stabilno, vidi se da je to stroj napravljen za sate i sate glazbe. Davorin po običaju sve radi vrlo robusno i predimenzionirano u pozitivnom smislu. Bowersi možda nisu bili najsretniji izbor za ovaj tip testa, no cilj je bio staviti mono blokove na najtežu kušnju. Snage nije nedostajalo, dapače, no na žalost sve je bilo po mojom strogom kontrolom decibela, jer sam sutra morao pogledati susjedima u oči :). Da ne duljim... i preamp i mono blokove donosimo na TF pa ćemo to tamo isprobati na konceptualno totalno različitim zvučnicima. Nismo stigli sve to isprobati na Fidelio + Lowther EX2 horni ili nekom od mojih OB-a, no što je tu je.... kratki smo sa vremenom. Znači vidimo se za par dana u Bjelovaru :)
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.