Tube Line stage

Re: Tube Line stage

PostPostao/la LesFaul » 06 svi 2012, 13:26

harkonen je napisao/la:Plašit' bjelovarce?
Opremom ili veličinom majica?
:ugeek:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/biza ... 13520.aspx

:lol:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la sstrsat » 06 svi 2012, 13:33

davorin je napisao/la:Sve od toga je točno, ali ipak:
U opisanoj konstrukciji sam imao stabilizirani napon G2 (0C3) sa "SILVER MICA" kondenzatorom od 10nF za blokadu! Ostalih 9 dobrih elektronki nisu pravile probleme niti kad bih izvadio stabilizatorku! Napominjem da je vakum kod svih elektronki bio dobar, ali su se 3 problematične elektronke razlikovale od ostalih i po mehaničkoj konstrukciji.

Odgovor ca se u stvari sa njima desavalo bi se virovatno dobil mjerenjem parazitnih parametara (interelektrodnih kapaciteta i induktiviteta katodnog uvoda) + promatranjem toka krivulja na grafu. A kako navodis da su se te 3 od ostalih i vizualno (mehanicki) razlikovale onda ki zna kakvi su im bili parazitni parametri i tok krivulja na grafovima.
Je taj s/m od 10nF bil odma na podnozju cijevi i najkracim putem vezan na masu ili je bil negdi malo dalje u stabilizatoru?
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 06 svi 2012, 13:41

LesFaul je napisao/la:
harkonen je napisao/la:Plašit' bjelovarce?
Opremom ili veličinom majica?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/biza ... 13520.aspx

:lol:

Ha,ha, a možda sam na tu "opremu" mislio!
Ustvari to je sekcija - kablova! :lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » 06 svi 2012, 13:45

I onda kažeš da kabel nije bitan, mislim, stvarno :mrgreen: :ugeek:
tom_hifi

PostPostao/la davorin » 06 svi 2012, 13:49

sstrsat je napisao/la:
davorin je napisao/la:Sve od toga je točno, ali ipak:
U opisanoj konstrukciji sam imao stabilizirani napon G2 (0C3) sa "SILVER MICA" kondenzatorom od 10nF za blokadu! Ostalih 9 dobrih elektronki nisu pravile probleme niti kad bih izvadio stabilizatorku! Napominjem da je vakum kod svih elektronki bio dobar, ali su se 3 problematične elektronke razlikovale od ostalih i po mehaničkoj konstrukciji.

Odgovor ca se u stvari sa njima desavalo bi se virovatno dobil mjerenjem parazitnih parametara (interelektrodnih kapaciteta i induktiviteta katodnog uvoda) + promatranjem toka krivulja na grafu. A kako navodis da su se te 3 od ostalih i vizualno (mehanicki) razlikovale onda ki zna kakvi su im bili parazitni parametri i tok krivulja na grafovima.
Je taj s/m od 10nF bil odma na podnozju cijevi i najkracim putem vezan na masu ili je bil negdi malo dalje u stabilizatoru?

Kondenzator je bio(i još je :D ) montiran/zalemljen direktno na podnožju. Najveći problem je bila mikrofoničnost, jar bi u kombinaciji sa većim signalom i vibracijama na niskim frekvencijama (na kojima to pojačalo i nije radilo! Fb/mh=85Hz sa aktivnom skretnicom od 18dB/oct.) koje su prostirale ispod DJ-pulta, dolazilo do problema. Kada bi pojačalo iznjeli izvan prostorije (samo za pokus, jer to u praksi za stalni rad nije bilo moguće!), problemi bi se smanjili. Moja je sreća što su u drugom pojačalu (drugi kanal) bile obe elektronke od "boljeg" tipa, pa sam brzo ustanovio kvar. Kod mene u radioni nisam prilikom probi i mjerenja imao problema (nije probano zajedno sa bas zvučnicima!), a metodom pokušaj/proba sam našao da su problemi vezani isključivo za mehanički drugačije izvedene elektronke.
davorin

PostPostao/la harkonen » 06 svi 2012, 13:53

Dakle, glede ovih kablova, ne ovih s linka sa Brača, nego audiofaličnih, dogovorili smo upravo da
jedan od okruglih stolova (zgurat ćemo to nekako) bude posvećen žnjorama,
moderaciju i uvod o tome će nam dati ing Vukušić, a u raspravu ćemo se uključiti pomalo svi da
jednom zauvijek raskrstimo s tim.
Kako ovo bude vrlo "zapaljiv" okrugli stol, molim da mi se prije njega plate majice i tko što bude imao! :lol: :lol:
harkonen

PostPostao/la harkonen » 06 svi 2012, 13:56

@ Davorin,
mehanika tih boljih je odgovarala Klausovom opisu (vidljiv grijač odozgo ili ne) ili je po još nečemu bila specifična ?
Idem baš pregledati kakvih sve varijanti imam....
harkonen

PostPostao/la davorin » 06 svi 2012, 13:58

harkonen je napisao/la:@ Davorin,
mehanika tih boljih je odgovarala Klausovom opisu (vidljiv grijač odozgo ili ne) ili je po još nečemu bila specifična ?
Idem baš pregledati kakvih sve varijanti imam....

NEvidljiv!
One sa vidljivim su mi u radu pravile probleme, iako su na mjerenjima bile kao i sve druge!
Nisam čitao opis toga KLAUS-a? Link?
davorin

PostPostao/la fixxxer » 06 svi 2012, 14:15

fixxxer

PostPostao/la harkonen » 06 svi 2012, 16:10

Evo pregledao zalihu i vidim da imam ne dva, nego tri različita mehanička modela od Novosibirska i Reflektora.
Kod svih se vidi nosač grijača odozgo, nije baš nevidljiv, na dva je načina pokriven gornji liskun kod Novosibirska,
preko cijele površine (70-te) i samo polovina (80-te). Reflektorove iz 80-tih imam samo "otkrivene", tako da ne znam
da li su i oni radili više modela.
Kod svih koje sam sada upikavao u amp i tukao, ali doslovce, lupao po njima na granici puknuća, dvije od dvadeset
probanih raznih modela i godišta su imale vrlo slabu, ali primjetnu mikrofoniju, odnosno u normalnom kućnom radu, sa "normalnim" signalima i vibracijama ne bi se mogle niti primjetiti da ih namjerno ne očekujem i žestoko ne provociram.
Pretpostavljam da u plesnom klubu, vibracije koje prožimaju svu mehaničku konstrukciju, pa i podnožja te lampe prouzročuju takav nivo mikrofonije da je upotrebljivost kod tog jednog tipa nemoguća.
Kolika se pokazala trajnost u tim uvjetima u kojima je sada taj amp sa GU50?
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.