DAH 2 -SN 003 - work in progress

Re: DAH 2 -SN 003 - work in progress

PostPostao/la pamook » 13 tra 2012, 16:21

kako gdje su deklarirani, 89 ili 90 dB... moze to picit glasno, al ne onako kako sam navikao kad "mi dodje" da raspalim te regeneriram :D ... al uopce nebitno, sto dalje, ja sve vise iznenadjen... :shock:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Schultz » 13 tra 2012, 16:42

Skuriti će ti babuške televizor.... :-)
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Klokan » 13 tra 2012, 16:47

Jeste sat sami radili ili ste kupili gotov?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la pamook » 13 tra 2012, 17:12

Schultz je napisao/la:Skuriti će ti babuške televizor.... :-)

:lol: :lol: nece... ima dobrih 40cm horizontalne udaljenosti, plus kutija od trafoa stiti... mene je vise bilo strah za zvucnike, al nema problema, ne "dobace" do njih :thumbup:

klokan - kupio u kitu ( :lol: ) pa sastavio... mislim da sam ti stavio link negdje tamo u nixie temi ;)
pamook

PostPostao/la Edison » 13 tra 2012, 18:40

Pamooce, sto ti je izvor? Kompjuter i DAC?
Na koliko "sati" stoji pot za normalno slusanje, a na koliko kad je glasnije?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » 13 tra 2012, 19:19

je, komp (mali acer aspire one) i Appijev USB DAC, na kompu je foobar sa wasapi driverom, ASIO se ili rusio, ili nije htio svirat 3/4 stvari poradi raznih "gresaka", svaki klinac mu je smetao...

Za slusat radio (spojen na fiksni izlaz, nisam probao varijabilni) za ugodno normalno slusanje bez da ces pricat s nekim (dovoljno je glasno da bi ometalo razgovor) - negdje na 11 sati... na 3 sata je vec bilo dosta glasno, a na 5 sati je negdje max, tu ga nisam puno przio ali radi bez problema i glasno je, ali za vlastiti gust, ako bi bio tulum, mislim da ne bi bilo dovoljno.. najvise sam slusao na negdje 1 ili 2 "sata"

minimum je stavljen na 7 sati

u foobaru sam slider stavio na najjace, output je stavljen na usb speakers burr brown nesto

evo radio je cijelo popodne, nenametljiv a toliko ugodan da sam vrlo ugodno iznenadjen, a jos vise zadovoljan akvizicijom... svirao je otvoreni preko kenwood kt1100... :lol: :lol: cak se cuju i smetnje na prijemu kad neki od prdavaca na onim mikserima od skutera prodje ulicom :lol: :lol: , to mi je totalna novost :hail:
pamook

PostPostao/la Edison » 13 tra 2012, 19:50

pamook je napisao/la:je, komp (mali acer aspire one) i Appijev USB DAC

Imam isti sub notebook i DAC, ali samo sam probao da li radi, i radi, i vise ne koristim. Drazi mi je CD player...

pamook je napisao/la:Za slusat radio (spojen na fiksni izlaz, nisam probao varijabilni) za ugodno normalno slusanje bez da ces pricat s nekim (dovoljno je glasno da bi ometalo razgovor) - negdje na 11 sati... na 3 sata je vec bilo dosta glasno, a na 5 sati je negdje max, tu ga nisam puno przio ali radi bez problema i glasno je, ali za vlastiti gust, ako bi bio tulum, mislim da ne bi bilo dovoljno.. najvise sam slusao na negdje 1 ili 2 "sata"

minimum je stavljen na 7 sati

Moguce je da je gain prvog stupnja nesto nizi. Harkonen je dao na shemi i mogucnost pogona s drugim cijevima i vecim gainom... Ako bude trebalo, moglo bi biti glasno i za toolom... :)

A cut ces zvuka nakon nekih 200 sati rada, dok se sve poslozi, usvira... puno finije, plemenitije, nego sad na pocetku...
Edison

PostPostao/la harkonen » 13 tra 2012, 20:09

"To" nisam radio za tulum! :evil: 8-)

Ipak, sa drugim drivericama ćete postići samo nižu osjetljivost, ne i veću konačnu snagu, amp ima 12-13W između
ostalog jer je nešto povećana impedancija izlaznog trafoa baš u svrhu povećanja ukupne linearnosti. Disipacija taman
ispod 50W, te anodni napon za solidan životni vijek. To, plus anodni CCS na driverici i korektno razdvajanje kanala,
solidna količina Joula (3/W) jesu vrlo bitni elementi da i uz primjenu nulte povratne veze dobijete to što čujete.
Dakle, ukoliko biste napravili tako da povećate osjetljivost (kao opciju), subjektivni osjećaj pojačanja bi se preselio na početak volume okreta, ali bi se u clipping i ušlo ranije, odnosno ovako kako je sad i Pamook i Shultz sa izvorima ovog nivoa ne uleću u distorziju u cijelom području.
No intencija je i bila da se i kasnije, uz vrlo male tj.minimalne izmjene (sve unutar 15-30min) možete koristiti nekoliko tipova driverica, svaka sa svojim osobinama....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la pamook » 13 tra 2012, 20:19

od CD-a imam 50ak originala, i jos toliko onih kopija, mozda malo vise... a player mi je uvijek bio najslabija karika jer sam ga uzeo od love koja je preostala od kupnje ampa i zvucnika, i tako je i ostalo - Marantz CD48 :( ... jedno vrijeme brijao da cu ukebat revox-a 226 ali me pustilo kad sam skuzio da CD-e bas nesto vise i ne kupujem, a kompovima se bavim... takav mi je izbor :lol:

Za gain, vec cemo isprobat druge cijevi, ali ovo me iznenadilo da je sa tvrdim i novim cijevima ovako odsvirao... zato sam i ostao :shock: ... yaqin je kad sam stavio nove cijevi prvo zvucao za bacit kroz prozor, totalno razocaran, onda je mic po mic sve sjedalo na mjesto pa je doslo do neke razine gdje je u stvari dosta dobro svirao... tako da... cekam, znam da ce bit samo bolje od ovoga ....

draga je proglasila da ce sa ovog ampa bit lakse brisat prasinu nego sa zlatnopoliranog yaqina :D

eno ga... :ugeek: naj se ljutit... napravio si IZVRSTAN amp, u rangu cijene da se ne govori... ja bi ga rado, recimo, koristio za razglas, zato i brundam :lol: :lol: :bum:

/edit - da, distorzije nema niti je zelim :D
pamook

PostPostao/la Edison » 13 tra 2012, 20:56

harkonen je napisao/la:"To" nisam radio za tulum! :evil: 8-)
:ugeek:

Dobro, sto se odmah mrstis. Ovo je amp za ozbiljne ljude, vidis da pamook ima okrugle godine... ;)
Dakle, tulum u tim godinama nije isto kao i tulum dvadesetogodisnjaka... :cheer: :music3:

I na mom 300b je normalna glasnoca na oko podne, jedan. Nije to lose, tamo potenciometri manje odstupaju po kanalima...
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.