S obzirom da sam zakuhao sa 6j52p ovdje na forumu (a i okolo), a usput sam primjetio da ona Nikolajeva
rukom crtana karakteristika triodno vezane lampe bila izgleda malo pod utjecajem nečeg fermentiranog pa destiliranog,
pa je ispala i pomalo netočna po pitanju UI karakteristika. Kako se nitko do sada izgleda nije ozbiljno pozabavio tom lampom, nikome nije ni padalo napamet napraviti isto. Srećom, ne odstupa dramatično , ali dovoljno da nismo sigurni u konstrukciju, izbor radne točke i linije.
Stoga sam prvo prije nego se još poneko uhvati u koštac sa njom, odlučio izmjeriti nove karakteristike na uzorku desetak ovih lampi raznih proizvođača i godišta i došao do sredine koja je predstavljena klasično na donjem grafu. Uzeo sam i predstavio samo vrijednosti koje su nam praktično od značaja, dakle područje bez struje mrežice (> -0,25V) pa do nekog optimuma 2Vpp. Odmah da utješim one koji su u međuvremenu upogonili (ili još montiraju) moje konstrukcije sa ovom lampom da je dolje navedeni graf u skladu sa njihovim uređajima jer sam im odmah i slagao prema vlastitom iskustvu,
a ne napamet po prijašnjem grafu...
Na lampama su mjerene vrijednosti odstupale oko 10% što je za rusku proizvodnju odlično, no i sve su lampe izdržale frkanje do 300V u triodnom spoju ( a Vg2 max je 250V!), što je za rusku proizvodnju normalno. Jest da su se malo
zacrvenile u anodi, ali bože moj.
Do daljnjega zaboravljamo onaj stari graf i imamo novi. Kada ufatim još malo vremena, provjerit ću i karakteristiku sa strujom mrežice kao i veće negativne vrijednosti od do sada ucrtanih.Sada se jasnije može procjeniti i ruska namjera da stvori svoju d3a lampu.

I'm too old for this s...