Triode Festival 2012

Re: Triode Festival 2012

PostPostao/la Khadgar2007 » 02 ožu 2012, 19:32

Vidim da se ova i viewtopic.php?f=5&t=631&start=30 lista podosta razlikuju, a i lista na koju je stavljen link nema puno onih koji su se izjasnili oće li putovati vamo tamo svaki dan ili će biti u hotelu tako da bi bilo dobro da se to lagano upotpunjava.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Gilhooley » 07 ožu 2012, 20:20

Rekoh vec pd temom majice da me obrisete sa popisa. Ne mogu doci (prokletstvo) .....

Isprika i hvala

Gil
Haba, haba, haba...
Gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » 07 ožu 2012, 20:46

Da dopunim što nosim na TF (pod brojem 12):

POPIS SUDIONIKA TF2012:
1) sstrsat + bolja polovica + junior - podosta OTL, preamp i single driver bratije od lani + najmanje jedna nova konstrukcija u nastajanju, hibridni SE sa Vertical FETom u izlazu i sa cijevnim driverom / ulazom

2) harkonen - GM100? Nekaj još čudnije?

3) Khadgar - RIAA phono,gramofon Dual 1236A(refreshan ovaj put),možda kakav tube buffer i amplifikacija kao i prošle godine. Ako se naprave neki zvučnici i njih ću ponesti. Veliko možda ako naš utemeljitelj odobri ovo da ponesem svoju kvrgu 2x20W A klase sa mosfetom pa da vidim samo kako to funkcionira kada se pot odvrne malo jače jer do sada se to sluša na vrlo malim glasnoćama.

4) Ilimzn... s tko zna cime trenutno, puno se toga dogadja pa cu upisati u listu kada dodje vrijeme.

5) Edison - par cijevnih monoblokova i pretpojacalo, mozda jos stogod...

6) Dean - neko pojačalce sa zvučnicima i par gadgeta...

7) bepone- mozda VFET SE? ili 156 SE amp? tesko je rec..

8) joe dalton - headamp iz aktivne teme

9) Roko + bolja polovica + junior - ako bude sve po planu nosim GU81 eksperiment

10) Nino.s nesto cu dovuč

11) Lest - nosim po potrebi razne žnjore i CDP ( možda koju pasivu ak je se dočepam do tad )

12) tom_hifi - DAH-1 Deluxe, Playstation 1 SCPH-1002 tviknut, žičurine .. buffer možda donesem tek toliko.

13) Zuzi - nešto što se žari i svira glazbu

14) xyrion - iskazujem namjeru dolaska, a za detalje ćemo vidit

15) admin - nosim mobitel za snimanje videa

16) S@ki nosi fotić I vjerojatno do tad dovršene Pass Aleph 5 i P1.7 te restauraciju jednog penzionera

17) Volta (TomislavZg)

18) Zmajz - 2 komada EL156 SE u trijodi, bar dva komata zvučnika sa ovalima u TQWL ili BIB konstrukciji, i ostali sitnež kako mi naiđe

19) Tubeman nosi nešto toplo (vruće svježe kiflice ili slance, ako ih uz put bude u Virju )

20) sonny - valjda će to tada biti gotov Mugen, vjerojatno i 6N6P preamp, može i Onkyo sa 6N6P

21) Eko Eko- aparatić za sluh s novim baterijama

22) Elvis - line preamp sa 6CS7 (za sada)

23) Deenon-XD - open baffle (bar jedan par) i štošta drugoga lijeposvirajućeg...

24) Kaligula - Future DAH-6P3S i PP+SE (nek' mi Alah pomogne )

25)dplav - Aleph 2 , cjevni preamp (ako stignem zavrsiti) , Visaton NoBox

26) Grunf - DAC PCM1702 tube output, možda DAC TDA1541 NOS tube output i najvjerovatnije pojačalo SE - SIPP amp s GU50

27) gamgee - uz malo sreće OB one

28) fixxxer + bolja polovina - postoji dobra volja da se dodje, a da li je izvodljivo videcemo vremenom....

29) Klokan + roditelji (oni mozda) - EL 84 Gitarsko pojacalo (vjerovatno), EL 34 Single ended stereo amp (mozda), IN-8 tube clock (vrlo vjerovatno)

Popis updatean.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 09 ožu 2012, 21:12

Kako lagano proljeće diže životne sokove na sve strane, da ne budu iskorišteni samo u nadtestosteravanju,
ajmo ih malo konstruktivno uporabit' - moramo formirati i uz ovaj popis opreme, popis donosioca izvora i
zvučnika, njih trebamo minimalno 4 para, optimalno 8 parova, istovremeno svirajućih setupa, a ovisno o
konačnom broju izlagača, bude 4. Ideja je da izlagači i posjetioce cijelo vrijeme mogu slušati nešto drugo, dakle,
ako imamo 4 setupa koji su u odvojenim prostorijama (najbitnije), slušači kruže od jednog do drugog i kada
završe sa četvrtim (nakon recimo 45-60 minuta, ako se na svakom zadrže po 15-tak minuta) u prvoj je slušaoni
promjenjen setup i priča može ispočetka....
Plus, odlično je ispala u Umagu posebna headamp slušaonica, tj. stol sa nekoliko izvora i cijevnih ampova, gdje
ljudi mogu poslušati i vaše a i ponijeti svoje slušalice da se uvjere i sami. Tako da predlažem da isto napravimo
i na ovom festu.

Druga je stvar pokretanje izbora tema okruglih stolova, ja bi bolje rekao - tematskih kružoka. Kako se ne bi ponavljali,
a i kako bi teme bile zanimljive, eto prilike da forumaši sami odluče o čemu bismo pričali, ne moramo samo strogo
teorijski, možemo i malo i iskustveno, malo i kroz praktične savjete, malo i full praktično - tipa korištenje
osciloskopa, korištenje Arte (ili sličnog softwarea)....... dakle, krenite sa željama.
Obavezno bih volio da imamo u pogonu i nekoliko testera i/ili tracera te da ljudi besplatno mogu provjeriti svoje
lampe, upariti, dobiti pokoji savjet itd...

Treće je ideja da se i definira poseban prostor za mini- burzu, dakle, sve vezano uz lampe, tematsku literaturu,
audio, glazbene medije, a želimo to pokloniti, prodati, zamijeniti itd... Ništa veliko, tek toliko da bude
sekundarni sadržaj, a da opet ima korisni moment unutar cijelokupnog događaja.
Recimo - mijenjam His Master's Voice bakelite za par 10Y, ili slično. :-)

Kriza nosi svoje pa će i majice biti nešto povoljnije, nećemo komplicirati pa će sve biti crne. Ionako su do sada one nosile
80% boja. Možda ćemo u njih morati uglaviti i trošak aktuelnom ZAMP-u, par kuna , ali moramo biti sigurni, mislim da hoteli već plaćaju za sve događaje unutar njih, ali provjerit' ću.
Uglavnom, kako ide vrijeme i TF-ovi, sve više moramo misliti na više stvari, sve više je to zadatak za Udrugu građana
kako bi sve bilo transparentno te kako bi neke stavri riješavali preko nje....mada ima i ljudi koji misle da sam kupio Deanovog Golfa od prodaje majica do sad. E, zato bih se ja volio riješiti toga...

Tako, ja sam sad nabacio što mislim, molim da se na sve spomenuto osvrnete i da pomalo potegnemo da spomenemo
tu i tamo mogućim zainteresiranim posjetiocima (koji recimo ne prate forum). Imamo o čemu.

Dakle, hajlajtsi:
- popisi dodatne opreme, izvora i zvučnika
- definiran prostor - slušaona za cijevne headampove
- izbor tema za kružoke i mjesto za mjerenja, testeri itd.
- mini burza, diy dijelovi, literatura, glazbeni mediji
- snimanje video materijala - streaming
- pokazivanje nogu, prinašanje gemišta .....

:ugeek:
Zadnja izmjena: harkonen; 09 ožu 2012, 22:15; ukupno mijenjano 2 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la the_bebe » 09 ožu 2012, 21:30

Ako ima zainteresiranih ja mogu donesti laptop sa audio karticom i kalibriranim mikrofonom i sa podosta programa ,arta,smart...pa ako netko možda želi vidjeti kakva mu je krivulja a recimo nema mogučnost to ispitati rado ću ustupiti opremu za to... ;)
Dogovor je da Schultz,Sonny i ja dođemo u subotu oko ručka i odlazimo u nedjelju poslje ručka pa za to vrijeme ću biti na raspolaganju za korištenje mjerne opreme... :)
E da i čekam da Sonny promjeni popis za smještaj...to smo njega zadužili jer je naj ozbiljniji od nas trojce... :lol: :lol: :lol:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la harkonen » 09 ožu 2012, 21:36

Normalno da ima zainteresiranih. Zbog specifičnih "neugodnih" zvukova koji izlaze iz zvučnika
prilikom mjerenja (a neko, ne biste vjerovali, sluša takvu glazbu jednostavnih valnih oblika 8-) ) ,
opremu ćemo staviti u posljednju slušaonu i tko želi moći će snimiti karakteristike. Odlično.
dec d spirit!
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 09 ožu 2012, 21:43

Bah...sada si me zeznuo sa majom, crnu je nosim nikako i nosio bi je vjerojatno samo za vrijeme Triode festivala poslije bi je stavio na zadnju policu ormara tamo negdje u desno stražnje ćoše. :cry:
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » 09 ožu 2012, 21:54

ako se pod izvorom misli na cd-player i slično, ja nosim DAC i transport za isti, Rotel RCD951,mada bi volia da bude još koji transport za usporedbu s mojim :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la harkonen » 09 ožu 2012, 22:10

Onda da to najbolje riješimo tako da svako tko može, ponese i izvor. Do sada ih nije falilo,
pa neće i sada. Od silnih DAC-ova, buffera i plejstejšna, valjda ćemo se zbrinuti .-)
Mislim da su nam zvučnici veća briga, ali vjerovatno se varam,njušim - bit će to godina OB-ova i TL-ova.
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 09 ožu 2012, 22:16

Ja nemam nikakve zvučnike za donesti pa ako ima viška zvučnika udijelite meni. ;)
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.