elvis je napisao/la:Evo zgotovio sam preamp za TF3. U kratkim crtama preamp je baziran na disimilar triodi 6CS7, uglavnom vrlo malo zastupljenoj u audio svijetu, ali se koristi. Mislim da je Leben istu koristio na jednom svom PP pojačalu u pred stupnju i okretaču faze i to je to. Izvorno preamp je prema sugestijama Davorina bio napravljen kao cathode follower, no na kraju je postao klasičan anode follover sa nešto malo interne povratne veze. Preamp je trebao biti smješten u ARC Style Chassis, koje se na ebayu prodaju za cca 300 USD, no kada tomu pridodaš troškove transporta (kućište je teško 8 kg) i troškove carine, te tečaj dolara, zbrojio sam da bi samo kućište prešlo 2500 kuna, pa sam od te ideje odustao (bar još neko vrijeme). Na „subšasiju“ preampa koja se trebala samo ušarafiti u to kućište (tako je dimenzionirana) sam zašarafio drvo sa strana i za sada će to tako biti neko vrijeme. Preamp je potpuno funkcionalan, dva ulaza, dva izlaza… sve u svemu meni nije toliko ružan kako što vele neki moji frebdovi. Preamp je pravo malo osvježenje u mom cijevnom sustavu, još uvjek slušam glazbu sa laganim osmjehom na faci, no to još uvjek smatram „prvim dojmovima“, vidjeti ćemo za jedno mjesec dana da li je zaslužio ARC kućište
To je to Elvise, lipo je vidit da si domacu zadacu obavil debelo prije roka i da spreman i relaksiran cekas pocetak TF-a

elvis je napisao/la:Ovom prilikom bi htio napomentu da se u Zadru pojavio još jedan samograditelj cijevaša, a u subotu sam imao priliku upoznati tog gospodina inženjera elektrotehnike, stručnjaka za VF, a ovo pojačalo je napravo sebi za gušt. Naravno idejni krivac u smislu koje cijevi upotrijebiti i način na koji ih upotrijebiti je ponovno naš Davorin. Gospon je projektu pristupio vrlo pedantno sa svim mogućim provjerama i mjerenjima prije realizacije. Pojačalo je PP ustroja sa izvrsnim EL86, a za „tjeranje“ istih i okretanje faze brinu se malecke 6J6, također vrlo malo korištene u audio svijetu, ali pravi mali biseri u zvučnom smilu. Pojačalo je bez problema guralo velike zahtjevnije zvučnike, a u drugom djelu večeri sve smo spojili na EX2 Lowthere i opet sve za čistu peticu. Bravo g. Filipi, bravo g. Davorin. Nastojati ću nagovoriti vlasnika pojačala da nam isti posudi za TF3 (ako sam ne bude htjeti doći).
Ovo dolnje boldano nikako, evo si upravo dobil zadatak da covika dovedes osobno na TF

A ca se tice gornjeg boldanog, virujen da ti nece bit tesko uvirit ga da nam se pridruzi na forumu