Triode Festival 2012

Re: Triode Festival 2012

PostPostao/la sstrsat » 22 vel 2012, 12:53

elvis je napisao/la:Evo zgotovio sam preamp za TF3. U kratkim crtama preamp je baziran na disimilar triodi 6CS7, uglavnom vrlo malo zastupljenoj u audio svijetu, ali se koristi. Mislim da je Leben istu koristio na jednom svom PP pojačalu u pred stupnju i okretaču faze i to je to. Izvorno preamp je prema sugestijama Davorina bio napravljen kao cathode follower, no na kraju je postao klasičan anode follover sa nešto malo interne povratne veze. Preamp je trebao biti smješten u ARC Style Chassis, koje se na ebayu prodaju za cca 300 USD, no kada tomu pridodaš troškove transporta (kućište je teško 8 kg) i troškove carine, te tečaj dolara, zbrojio sam da bi samo kućište prešlo 2500 kuna, pa sam od te ideje odustao (bar još neko vrijeme). Na „subšasiju“ preampa koja se trebala samo ušarafiti u to kućište (tako je dimenzionirana) sam zašarafio drvo sa strana i za sada će to tako biti neko vrijeme. Preamp je potpuno funkcionalan, dva ulaza, dva izlaza… sve u svemu meni nije toliko ružan kako što vele neki moji frebdovi :). Preamp je pravo malo osvježenje u mom cijevnom sustavu, još uvjek slušam glazbu sa laganim osmjehom na faci, no to još uvjek smatram „prvim dojmovima“, vidjeti ćemo za jedno mjesec dana da li je zaslužio ARC kućište :)

To je to Elvise, lipo je vidit da si domacu zadacu obavil debelo prije roka i da spreman i relaksiran cekas pocetak TF-a :D A kako vrimena jos uvik ima i vise nego dosta, virujen da nije nemoguce da se osim sa ovim pojavis i sa jos nekm uratkom. Imas ti podosta ca gotovih ca u izradi spravica :D

elvis je napisao/la:Ovom prilikom bi htio napomentu da se u Zadru pojavio još jedan samograditelj cijevaša, a u subotu sam imao priliku upoznati tog gospodina inženjera elektrotehnike, stručnjaka za VF, a ovo pojačalo je napravo sebi za gušt. Naravno idejni krivac u smislu koje cijevi upotrijebiti i način na koji ih upotrijebiti je ponovno naš Davorin. Gospon je projektu pristupio vrlo pedantno sa svim mogućim provjerama i mjerenjima prije realizacije. Pojačalo je PP ustroja sa izvrsnim EL86, a za „tjeranje“ istih i okretanje faze brinu se malecke 6J6, također vrlo malo korištene u audio svijetu, ali pravi mali biseri u zvučnom smilu. Pojačalo je bez problema guralo velike zahtjevnije zvučnike, a u drugom djelu večeri sve smo spojili na EX2 Lowthere i opet sve za čistu peticu. Bravo g. Filipi, bravo g. Davorin. Nastojati ću nagovoriti vlasnika pojačala da nam isti posudi za TF3 (ako sam ne bude htjeti doći).

Ovo dolnje boldano nikako, evo si upravo dobil zadatak da covika dovedes osobno na TF :D tako da i on i pojacalo budu prisutni
A ca se tice gornjeg boldanog, virujen da ti nece bit tesko uvirit ga da nam se pridruzi na forumu
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Roko » 22 vel 2012, 12:54

...a ružnog li preampa...ccccc.... :lol:

...ali zato super taj ampić dole, svaka čast :hail: :thumbup:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la harkonen » 22 vel 2012, 13:08

Elvis, ti se budiš sa proljećem kao visibabe....
Ne znam da li sam ikad rekao jednu zanimljivost vezanu uz Elvisa. Naime, kao za vraga, kad sam se ponovo reaktivirao
sa lampama unazad nekoliko godina, njegovo je ime stalno izlijetalo oko projekata koje sam šacao, te uz Alexa Kitića,
te uz recenziju Mašinjista (Roko)...... pogodilo se baš tako da je ispalo da sam mislio da bez Elvisa uopće
ne postoje lampe u hrvata.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la LesFaul » 22 vel 2012, 19:32

Eto drugovi, danas zamoljen biti kum na vjencanju! Kakve to veze ima s TF-om 2012. Pa nema bas osim sto je spomenuto vjencanje 12.05.2012..... A buduci se kumstvo ne odbija, zbog navedonoga proizlazi:

POPIS SUDIONIKA TF2012:
1) sstrsat + bolja polovica + junior - podosta OTL, preamp i single driver bratije od lani + najmanje jedna nova konstrukcija u nastajanju, hibridni SE sa Vertical FETom u izlazu i sa cijevnim driverom / ulazom

2) harkonen - GM100? Nekaj još čudnije?

3) Khadgar - RIAA phono,gramofon Dual 1236A(refreshan ovaj put),možda kakav tube buffer i amplifikacija kao i prošle godine. Ako se naprave neki zvučnici i njih ću ponesti. Veliko možda ako naš utemeljitelj odobri ovo da ponesem svoju kvrgu 2x20W A klase sa mosfetom pa da vidim samo kako to funkcionira kada se pot odvrne malo jače jer do sada se to sluša na vrlo malim glasnoćama.

4) Ilimzn... s tko zna cime trenutno, puno se toga dogadja pa cu upisati u listu kada dodje vrijeme.

5) Edison - par cijevnih monoblokova i pretpojacalo, mozda jos stogod...

6) Dean - neko pojačalce sa zvučnicima i par gadgeta...

7) bepone- mozda VFET SE? ili 156 SE amp? tesko je rec..

8) joe dalton - headamp iz aktivne teme

9) Roko + bolja polovica + junior - ako bude sve po planu nosim GU81 eksperiment

10) Nino.s nesto cu dovuč

11) Lest - nosim po potrebi razne žnjore i CDP ( možda koju pasivu ak je se dočepam do tad )

12) tom_hifi - također razne žičurine, buffer, možda do onda bude i DAH-1 napravljen, ovisno o financijama

13) Zuzi - nešto što se žari i svira glazbu

14) xyrion - iskazujem namjeru dolaska, a za detalje ćemo vidit

15) admin - nosim mobitel za snimanje videa

16) S@ki nosi fotić I vjerojatno do tad dovršene Pass Aleph 5 i P1.7 te restauraciju jednog penzionera

17) Volta (TomislavZg)

18) Zmajz - 2 komada EL156 SE u trijodi, bar dva komata zvučnika sa ovalima u TQWL ili BIB konstrukciji, i ostali sitnež kako mi naiđe

19) Tubeman nosi nešto toplo (vruće svježe kiflice ili slance, ako ih uz put bude u Virju )

20) sonny - valjda će to tada biti gotov Mugen, vjerojatno i 6N6P preamp, može i Onkyo sa 6N6P

21) Eko Eko- aparatić za sluh s novim baterijama

22) Elvis - line preamp sa 6CS7 (za sada)

23) Deenon-XD - open baffle (bar jedan par) i štošta drugoga lijeposvirajućeg...

24) Kaligula - Future DAH-6P3S i PP+SE (nek' mi Alah pomogne )

25)dplav - Aleph 2 , cjevni preamp (ako stignem zavrsiti) , Visaton NoBox

26) Grunf - DAC PCM1702 tube output, možda DAC TDA1541 NOS tube output i najvjerovatnije pojačalo SE - SIPP amp s GU50

27) gamgee - uz malo sreće OB one

28) Gilhooley - Neki CD player + Cijevni amp 2 x 6 W SE sa 6N8S + 6CA7 (samogradnja od prije 7 godina). + Neke srebrne interkonekcijske žičurine koje ću tek isplesti. + Neke srebrne zvučničke žičetine koje imam, samo moram to sve ispopravljati jer je bezveze. + Tannoy Monitor Red 12'' u samogradnja kutijama.

29) fixxxer + bolja polovina - postoji dobra volja da se dodje, a da li je izvodljivo videcemo vremenom...
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 vel 2012, 20:13

LesFaule,predloži im da vjenčanje bude u Bjelovar na Triode festivalu. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Kaligula » 22 vel 2012, 20:15

Khadgar2007 je napisao/la:LesFaule,predloži im da vjenčanje bude u Bjelovar na Triode festivalu. ;)

Ako ne vinčanje, a ja bi u Bjelovaru moga postati dida! :lol:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la harkonen » 22 vel 2012, 20:21

Lesfaul, a jesi neki? Kumstvo ti se inače odbija za razliku od TF-a!
Jesi ti spomenuo njima da ti propuštaš već treći TF i da ustvari mi više i ne vjerujemo da neki LesFaul postoji u stvarnosti.... tako vi iz Dubrovačke republike nećete nikad u Savezno Izvršno Vijeće TF-a!

Eto vidiš, Kaligula ide u Bj postati djed, pa ga to ne spriječava. Inače, da umiriš rodilju, Kaligula, imamo ti mi
onda za TF i angažiranog za tu svrhu i jednog od najpoznatijih ginekologa u RH, domaćeg čoveka, a ja mislio da će nam
samo jedan iz hitne (defibrilatore imamo i sami) i jedan psihijatar biti dovoljni.
harkonen

PostPostao/la LesFaul » 22 vel 2012, 20:25

Khadgar2007 je napisao/la:LesFaule,predloži im da vjenčanje bude u Bjelovar na Triode festivalu. ;)

Kum sam mladozenji, a iskusit ces na svojoj kozi jednog dana (ako pokleknes :lol: ) da u toj situaciji mladozenja uopce nema pravo glasa. :twisted: A ti bi da mijenja vec odabranu lokaciju za kapitulaciju? :o
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la alfa » 22 vel 2012, 21:50

LesFaul postoji u stvarnosti. ja ga vidio svojim očima
alfa

PostPostao/la harkonen » 22 vel 2012, 21:52

Kak izgleda? Daj, opiši nam ga, mi ga zamišljamo kao despreradosa sa pištoljima kako puca po Srđu,
ima Sonus Faber glavu i pune džepove anodnih kapica......jesmo li blizu?
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.