Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la Chuby » 01 sij 2012, 15:29

Rusi su mi idealni za pocetak, jeftini su, ima ih ko rusa i dosta su izdrzljivi sto se tice napona i struje. Nema muke oko potencijala izmedu grijanja i katode itd...
A i te ruske cijevi prati odredena reputacija pa da vidim iz prve ruke o cemu se radi.
Imao sam namjeru radit PP s EL34, onda sam poceo kopat po SE i skuzio da je to najcisci i najednostavniji nacin a time i najbolji. Kad vec radim lampasa bilo bi mi zao ne dodirnut i samu srz lampasa. Ako jednog dana sklepam zvucnike za koje ce mi nedostajat snage idem na PP
Vidjet cu mogu li napravit univerzalno napajanje, (u posebnom kucistu zajedno za preamp i amp) bez nekih znatnijih kompromisa pa onda samo ustekavam druge uredaje u isto napajanje. Par lampi, kondova i otpora na nekakvoj podlozi je bitno jeftinije od postenih trafica, prigusnica i velikih elektrolita.
Vidjet cu kaj bu se iz tog jos izrodilo.
Chuby

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 17:06

Chuby je napisao/la:A i te ruske cijevi prati odredena reputacija pa da vidim iz prve ruke o cemu se radi.

Kakva reputacija? Baš me zanima? :club:
:lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Chuby » 01 sij 2012, 19:15

Nikad nisi cuo "najbolje su cijevi ruske cijevi"?
Vjerojatno su tako dobre jer je alternativa bio Gulag a najveci narucitelj vojska :D
Bumo culi i raspravili uz :pals:
Ak bu netko imao preamp s ecc88 za usporedbu jos bumo mjerili stage :twisted:
Chuby

PostPostao/la Khadgar2007 » 01 sij 2012, 19:39

imati će se phono amp sa ecc88, tj. sa ruskom verzijom. Znači samo isključim riaa mrežu i evo preampa. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Master of Disaster » 01 sij 2012, 19:51

Sa jednim pitanjcem vezano za ruske cijevi da uletim, se one još uvjek proizvode ili su to nos, kakve su prognoze za nabavljivost u budućnosti pogotovo gm 70 npr? :mrgreen: ili gm 100? :shock:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 20:16

Ne beri brigu, kad ponestane u Rusiji, ja znam gdje ima....samo ti deri.
Predlažem da počneš od ove zadnje :-)
:ugeek:

p.s.
ni Shushurin ih nije sve pokupovao, a nešto se u zadnje vrijeme i ne tuku za lampe općenito.....
harkonen

PostPostao/la Master of Disaster » 01 sij 2012, 20:35

harkonen je napisao/la:Ne beri brigu, kad ponestane u Rusiji, ja znam gdje ima....samo ti deri.
Predlažem da počneš od ove zadnje :-)

p.s.
ni Shushurin ih nije sve pokupovao, a nešto se u zadnje vrijeme i ne tuku za lampe općenito.....

Pa da odem sa stilom :lol: Nisam još dovoljno samoubilački nastrojen da se sa takvim stvarima idem zaje..... . Lampe su u planu za budućnost definitivno, i to hi-fi i gitarske. Za početak prvo malo učenja sa materijalom iz onog kučnog kina, neki diy efekti za gitaru se već rade, nakon toga slažem Aleph M, pcb-e sam pred jedno dvije godine kupio od gosp Ključarića, za to ću preamp morat isto napravit, nakon toga se planiram vakumirat :D
Master of Disaster

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 20:51

Odlično, onda se možeš "vakumirat" i ranije sa recimo triodnim preampom za Alepha M, zahtjev ulaza je
niskoimpedantan, ali je i ne naročite izlazne amplitude tako da možeš proći i sa, uvjetno rečeno, "nižim"
naponima za njega (do 200V), pogledati teme gdje se pominje 6n6p po forumu, a ima ih.
Za ovu je zadaću primjerena i spojit' će ti optimum sonike lampi i mosfeta,
te potaknuti te dalje....
harkonen

PostPostao/la Master of Disaster » 01 sij 2012, 21:06

Da, to sa lampaškim preampom uopće nije loša ideja, samo, koliko je izvedivo, a napravio bi inegrirac, da pojačalo ima i jedan pre-out pa da se može na njega spojit još jedno pojačalo...... :?: mislim znam da je izvedivo, zanima me u biti, dali bi to jako zakompliciralo izvedbu predpojačala?
Master of Disaster

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 21:50

Ne bi. Par prekidača ili releja, par veznih kondova i to je to...
Ako ti sam znaš što sam i želiš, ne postoje prepreke da tako i bude.
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.