Tweak iz drugih medija

Tweak iz drugih medija

PostPostao/la Dean » 29 pro 2011, 19:45

Ovo je Copy/paste iz jednog foruma.. Tweak je super, pa možda nekome pomogne:

.....
Zamjena preamp jumpera na NAD C352.

S tvorničkog komada pleha na materijal od kojeg su mi i interkonekti.

Bas se očistio i ubrzao, midrange postao uglađeniji, pozornica se posložila kako treba i visoki više nisu tako potisnuti. Izgubila se ona karakteristična midbass kvrga koja NAD čini toplim pojačalom, sad je savršeno neutralno.

.....
:geek:
Dean

Re: Tweak iz drugih medija

PostPostao/la harkonen » 29 pro 2011, 20:28

Tweak 1:
A ja sam danas tweaknuo Kuzmu Stabi I, odnosno audiofilski sustav na način da sam okrenuo ploču.
I gle, ne samo da je sad manje pucketanja i šumova, nego mi se čini da ima i novih 6 pjesama!
Da, ima! Ima!
Tweak 2:
Ali i žena je okrenula ploču! Pozornica mi se odjednom puno smanjila, a visoki su preprodorni i kreštavi.
Sve je okvrgavilo i čini mi se da se potpuno izgubio fokus ......Ne, vratio se fokus, našao sam naočale.
Hmm,a što radi ova vilica u zvučniku? Pegla u pojačalu? Šaka u nosu?
.......
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 20:56

harkonen je napisao/la:Hmm,a što radi ova vilica u zvučniku? Pegla u pojačalu? Šaka u nosu?
.......
:ugeek:

Kako ca? Pa to su tweakovi za iztweakat tweakera :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 21:01

Dean je napisao/la:Ovo je Copy/paste iz jednog foruma.. Tweak je super, pa možda nekome pomogne:

.....
Zamjena preamp jumpera na NAD C352.

S tvorničkog komada pleha na materijal od kojeg su mi i interkonekti.

Bas se očistio i ubrzao, midrange postao uglađeniji, pozornica se posložila kako treba i visoki više nisu tako potisnuti. Izgubila se ona karakteristična midbass kvrga koja NAD čini toplim pojačalom, sad je savršeno neutralno.

.....
:geek:

Besmrtnog li tweaka :lol: :lol:. A mi budale se polomismo sa ovim i onim topologijama i cim sve vec ne da dobijemo koliko toliko neutralna pojacala umisto da citamo ca pametni ljudi rade i kako to oni rjesavaju. Eto ga, kupis NAD-a, zaminis jumper i imas savrseno neutralno pojacalo.
Gren odma na taj nacin tweaknut sve elektronske sisteme na platformi i postic da bude savrsena :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la ilimzn » 29 pro 2011, 21:23

Pa sad... nemojte se bas svemu smijati. Ovako nesto sam i ja dozivio i to od puno respektabilnijih proizvodjaca...
Nije stvar u tome da to ne radi, vec samo ukazuje do koje razine su neki spremni 'stediti' s materijalima i izvedbama.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Backo » 29 pro 2011, 21:38

Najlakše se svemu i svakom smijati,ko stripi iz crtića ali čovika ispraviti ljudski i objasniti mu pogrešku ako je uopče do nje i došlo,to nikako!E moj SS ne ide to tako,toliko se hvališ(ponosiš) svojim(opčenito) Diy uracima da niš drugo ne vidiš isprid,sastrana i iza sebe(zatrti cjevaš).Zapamti,ja sam tvoj sustav čuo ali ti nisi kako moj tako ni od ljudi kojima se tako slatko izrugivaš,tako da su ti argumenti premršavi.Brate mili gori si od Apparatusa,živi podrugljivac a to je tako odbojna mana.
Backo

PostPostao/la Roko » 29 pro 2011, 21:47

Tema premještena u primjereniji dio foruma ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 21:51

Pa, kao u svakoj firmi, neko postavi zahtjev i kaze kolko to mora maximalno da kosta i tako se dodje do proizvoda. Kod takvih me i ne cudi, cudi me kod onih sto kostaju puno vise a kompnente iz NADa :admin:
ninja

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 22:05

Backo je napisao/la:Najlakše se svemu i svakom smijati,ko stripi iz crtića ali čovika ispraviti ljudski i objasniti mu pogrešku ako je uopče do nje i došlo,to nikako!E moj SS ne ide to tako,toliko se hvališ(ponosiš) svojim(opčenito) Diy uracima da niš drugo ne vidiš isprid,sastrana i iza sebe(zatrti cjevaš).Zapamti,ja sam tvoj sustav čuo ali ti nisi kako moj tako ni od ljudi kojima se tako slatko izrugivaš,tako da su ti argumenti premršavi.Brate mili gori si od Apparatusa,živi podrugljivac a to je tako odbojna mana.

Podrugljivac, kazes? Bice da bi tribalo stajat u stavu mirno i hvalit takve tweakove. A realna ocjena takvih tweakova je bice izrugivanje? To ca ti ne znas da je uredjaj kod koga neki takav tweak predstavlja poboljsanje (ako uopce predstavlja) ustvari zadnje smece od uredjaja, od projekta do izvedbe nije moj nego tvoj problem.

Ti bice znas ca ja vidin isprid i iza? Ili znas da su mi argumenti premrsavi? E pa kad je tako, onda ce ti bit lako da pobijes te mrsave argumente.

Ca se tice toga da nekoga triba ljudski ispravit i objasnit mu neke stvari, to je sasvim u redu. Ali ja san i previse vrimena stracija na jednom mistu da nekima objasnin neke stvari i viruj mi da niman ni najmanje namjerevise gubit vrime u takvim pokusajima. Nekima se jednostavno nikakav argument ne prima jer oni ka "cuju". Imaju oni misto di raspravljaju o takvim tweakovima i budi siguran da ih tamo necu ometat.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 29 pro 2011, 22:09

ilimzn je napisao/la:Pa sad... nemojte se bas svemu smijati. Ovako nesto sam i ja dozivio i to od puno respektabilnijih proizvodjaca...
Nije stvar u tome da to ne radi, vec samo ukazuje do koje razine su neki spremni 'stediti' s materijalima i izvedbama.

Smijeha nikad dosta, a u svakom je tweaku (koliko god blesav bio) djelić budućeg boljitka, velim ja.... :lol:
No dobro, ovo sa materijalima u jumperima, ne bi čovjek povjerovao mnoge stvari dok se na svoje uši ne uvjeri.
Recimo, oni blesavi pozlaćeni plehovi - kratkospojnici na konektorima biwiring zvučnih kutija, za primjer. Niti jedan
nije kao najobičniji komad žice, ali što bi tu stavljali žicu, to je ružno....
Ali i da ima još toga za istražiti, ima : bumbar po svim fizikalnim zakonima ne može letjeti, kažu u NASI.....
I'm too old for this s...
harkonen

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.