Triode Festival 2012

Re: Triode Festival 2012

PostPostao/la sveti » 16 svi 2012, 21:40

sveti je napisao/la:
Mate je napisao/la:Ako me oči ne varaju ovaj festival je do sada sa najviše "okruglih stolova" :D

slika

TO JE VUK!!??

Ovaj LEVI!!!
sveti

PostPostao/la elvis » 17 svi 2012, 10:39

Evo prošlo je par dana od TF3, dojmovi su se slegli, pa je to odličan moment za napisati koju riječ. Kao prvo veliko hvala organizatoru na uloženom trudu. Dražen je definitivno podigao ljestvicu na najviši nivo i teško će to biti dostići. Ovim putem veliko hvala i njemu i svim Bjelovarčanima koji su se zaista iznimno potrudili da svima nama bude ugodno . Osoblje hotela bilo je tolerantno na našu „buku“ i naše skitnje po hotelskim prostorijama do sitnih jutarnjih sata. Veliko hvala i njima. Lokacija mi se jako svidjela, te se nadam da će se neki od budućih TF-ova ponovno održati na istom mjestu.

Što se tiče dragog nam hobija, a što reći. Samogradnja sve manje sliči na samogradnju, veliki broj uređaja iznimno je dotjeran, jednostavno kao da se radi o pravim industrijskim proizvodima. Estetika je ipak vrlo bitna u čitavoj ovoj priči, ma koliko god je to meni sada teško priznati. Jeste da je to sekundarno u odnosu na primarnu namjenu audio uređaja, ali zbilja je lijepo je bilo vidjeti takvu urednost.

Svaki osvrt na ovakav događaj bez komentara onog što se moglo čuti bio bi nepotpun, pa idem odmah u glavu. Kada bi mi neko rekao da izdvojim tri stvari koje ću sigurno zapamtiti, doveo bi me u problem samo takav, jer je broj tri ipak premalo. No kada bi baš morao onda bi tu zasigurno snjestio sljedeće…. Nikove zvučnike sa JBL komponentama moram staviti na prvo mjesto. Još jedan u nizu dokaza kako je vrlo tanka crta između hi-fija i profesionalne opreme. Dugo sam ignorirao činjenicu da profi oprema ima mjesta u hi-fi svijetu, a danas eto nakon ovog iskustva postajem veliki fan profi audio opreme. Upitno je dakako kako bi takvi monstrumi radili u manjim prostorijama koji su naša realnost, no to je već potpuno drugi dio priče. Pored Nik-ovih zvučnika izdvojio bi odličnu kombinaciju germanium amplifikacije od Bata Baneta i crnih samostojećih zvučnika koje nam je Jurica nesebično ustupio na korištenje tijekom sva tri dana festivala. To je bio respektabilan zvuk kojem se teško može pronaći nekakva bitna mana. Pored navedenog nikako ne smijem zaboraviti spomenuti iznimno ugodan zvuk malih TL-a sa zvučnicima izvađenim iz Sony televizije. Čovjek kada vidi nešto tako „poddimenzionirano“ baš ništa spektakularno ne očekuje. I nije bilo spektakularno, ali je svakako bilo iznenađujuće u pozitivnom smislu. Ugodan zvuk tog malog TL sistema još uvijek mi zvecka u ušima. Moje iskrene čestitke konstruktoru, to je još jedna potvrda kako jednostavnost izvedbe začinjena sa dobrom idejom može nagraditi dobrim zvukom. Primjena ovih maleckih je dakako ograničena, ali za svakodnevno lagano i opušteno uživanje u glazbi sa njima je definitivno zajamčeno. Evo ispucao sam ograničenje od tri moja favorita, ima ih još, ali tekst bi otišao u nedogled, što nije po bontonu foruma. Neću spominjati odlične zvukove kojima su nas nagradili FR Visatoni, Monacori pa čak i oval Westre. Edison je još jednom podigao ljestvicu iznimne urednosti uređaja, jednostavno meni nedostižno. Željko i SStrsat su nas zabavili mjerenjem lampi, čisti SF za moje skromno iskustvo…. ma nema tu kraja… :)

Svakako ne smijem zaboraviti spomenuti najveću vrijednost ovog festivala, a to su sudionici i posjetitelji, te prelazak iz virtualnog druženja u zbilju. Ovim putem srdačno pozdravljam i naše inozemne posjetitelje, svakako su svojim prisustvovanjem uveličali ovaj festival. Nadam se da su se ugodno osjećali u našem društvu. Tri dana su prošla u trenu, dakako da to nije dovoljno da se svi dobro upoznamo i porazgovaramo o raznim nama dragim temama, no siguran sam da će biti prilike za to na nekim budućim događanjima ovog tipa ma gdje god bili organizirani. Sada se ponovno prebacujemo u virtualni mod.. , a što je tu je :)

U svakom slučaju napunio sam baterije, ponovno sam pun elana za daljnje projekte. Nekako mi se čini da će ova godina kod mene biti u znaku izrade zvučnih kutija, a manje u cijevnoj tehnici. Već se polako uvlačim u projekt line source zvučnika, prikupljam dovoljnu količinu malih drivera, a vjerujem da ću se pozabaviti i zvučnicima koji će imati predznak „PA“ ali u hifi primjeni. Imam određenu količinu zanimljivih drivera, nešto ja, a nešto moji frendovi, koji će mi to sigurno ustupiti za eksperiment, pa bi mogao složiti nešto i na tu temu.
Završio je TF3, živio TF4 !
Pozdrav,
Elvis
elvis

PostPostao/la tom_hifi » 17 svi 2012, 10:58

Slažem se s elvisom. Još jednom zahvala svima koji su bili tamo, koji su uvijek spremni pomoći i podijeliti nešto svojeg znanja. Dražen je digao letvicu dosta visoko, no, sumnjam da će TF4 biti išta lošiji ako se sve navrijeme krene organizirati i pripremati.

Kod mene isto tako ima dosta kombinacija. DAH-2 mi se vrti po glavi, a s druge strane, prikupljam polako ponešto stari drivera, pa me i ona Westra interesira. Složit ću JIG i artu pa ćemo vidjeti kud će me sve to odvesti. Imam i TL kutije doma itd. Koliko će mi to financije dopustiti, polako ću brcati i učiti nove stvari, pa se nadam da ću i ja imati nešto novog za pokazati na TF4.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » 17 svi 2012, 13:13

elvis je napisao/la:Edison je još jednom podigao ljestvicu iznimne urednosti uređaja, jednostavno meni nedostižno.

Nemoj tako. Tvoje pretpojacalo izgleda kao da sam ga ja radio, u najmanju ruku. A to mi je potvrdio i Predcednik zuzi na licu mjesta. A predcednicka se ne pobija...
Znaci, samokritika ti nije na mjestu.

Usput, ja nedavno donio odluku da vise necu raditi pojacala jer nemam vise kud s njima, a u Bjelovaru nabavio dijelova za jos dva... I hajde sad, ne sastavi ih... :?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la s@ki » 17 svi 2012, 13:49

Gospon Edison , evo prijavljujem se na listu babysitera. Rado ću pospremiti jedno od njih da ti ne smeta doma :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pamook » 17 svi 2012, 14:39

dovraga, preduhitrio me :evil:

moze kod mene i dva... moze i dva puta po dva, kako izgledaju bit ce vrhunski ukras :hail:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la tom_hifi » 17 svi 2012, 14:41

"Skromne" ulizice :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la the_bebe » 17 svi 2012, 14:50

Edison je napisao/la:Usput, ja nedavno donio odluku da vise necu raditi pojacala jer nemam vise kud s njima, a u Bjelovaru nabavio dijelova za jos dva... I hajde sad, ne sastavi ih... :?

Evo olakšat ću te ja zaa nešto šta ti je višak.... :lol: :lol: :lol:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la zuzi » 17 svi 2012, 15:19

Organizacijska ljestvica na najvišem mogućem nivou (svi smo se složili). Međutim, bojim se da je koncept prevladan.
Ako ste čitali osvrt na audiofil.netu od tamo (čini mi se) uvaženog člana, a kojeg sam vidio sa još dvojicom u Bjelovaru njima je bio najbolji sistem u Glazbenoj školi a o ostalima se zapravo nisu mogli ni izjasniti iz razloga što je glavni prostor jednostavno neprimjeren za ozbiljnju ocjenu zvka u cjelini.
Jedna velika sobetina sa više sistema od kojih svaki radi petnaestak minuta - dokaz je jedino da ništa neće "prdnuti" ali o zvuku zaista ne govori ništa. Estetika, dovršenost - očito to više niko nikome ne mora dokazivati.
Pozivam stoga mudre glave da predlože model četvrtog TF a koji će biti posvećen evaluaciji zvuka sustava. To da znamo napraviti ampove a izgleda i zvučnike više nije upitno.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la harkonen » 17 svi 2012, 17:43

Znate, moram se složiti sa Predcednikom. Još od prvog TF-a gdje je kakofonija bila u sjeni
radosti okupljanja i što smo konačno i uživo spoznali da nas poprilično ima...brojem i kilažom.
U Umagu je već pomalo smetalo kad bi neko demonstrirao mimo reda tih 15-min glazbe bez objašnjenja,
ali i to se istrpilo zahvaljujuć' Lestovom sektoru nabave domaćih vina.
Stoga sam na silu (plus vrijeme i dodatni trošak) ipak dodao u Bjelovaru dvije posebne slušaonice, a da nije bilo
HDZ-ovog skupa u subotu u maloj dvorani, bilo bi ih i konstantno tri plus glavna hala. E, to bi već bilo taman.
S obzirom na našu brojnost, mislim da će biti najpoželjnije u budućnosti imati isto tako nekoliko (bar tri) odvojenih
soba - slušaonica u kojima se mogu konstantno mijenjati setupovi, te glavnu salu (ne preveliku) gdje bi oprema stajala
kad se ne sluša u slušaonici, odnosno tu bi se odvijale popratne djelatnosti poput štandova, mjerene opreme i
kutka za slušalice kao što smo odradili u Bjelovaru.
Ali tu ima i još jedna vrlo bitna stvar - dolasci na jedan dan, praktično na nekoliko sati umanjuju trud pripreme i
smisao TF-a. Što možete učiniti za par sati - niti pošteno popričati, niti pošteno namjestiti setup, niti stići na red,
na kraju krajeva. Znam, znam, posao i recesija. Ali, svima nam je tako, zato i znademo okvir i plan za slijedeći TF
bar pola godine unaprijed, pa se možemo i pripremiti po tom pitanju..
Ima jedan poseban trenutak na TF-ovima, nedjelja rano ujutro, kad su svi još u krevetima, nigdje nikog, a vi se išuljate
u salu i pustite nešto da odjekuje praznom dvoranom. Criss i Edison će se sjetiti Krasnog, 807-ca i Tango Nuevo, sunce nad Velebitom.... To je užitak glazbe.
:ugeek:

p.s. Khadgar, sorry zaboravio sam da si i ti bio u tom trenu tamo:
krasno-nedjelja.JPG
krasno-nedjelja.JPG (57.96 KiB) Pogledano 7911 put/a.

To su isti ovi ali odozada:
krasno-nedjelja-zguza.JPG
krasno-nedjelja-zguza.JPG (66.27 KiB) Pogledano 7910 put/a.

U Umagu zbog određenih "poteškoća" nisam bio prisutan u nedjelju ujutro,
a sve je počelo rušenjem svjetskog rekorda u veličini gemišta. Naš je imao 5L.
Tko će to svako malo nadolijevati.....
umag-predzaborav.JPG
umag-predzaborav.JPG (21.12 KiB) Pogledano 7910 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.