Mate i pendžeri...

Re: Đurđa i fiskalizacija...

PostPostao/la Edison » 12 stu 2012, 09:53

Nisu pendjeri, nego pendzeri...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Roko » 12 stu 2012, 15:36

Mate je napisao/la:Morat će Roko opet... :lol: :lol:

Evo... :lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la audio kutak » 12 stu 2012, 15:43

Edison je napisao/la:Nisu pendjeri, nego pendzeri...

a moraš mi guštanje pokvariti? namjerno nisam htio ispravno napisati.... :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

Re: Mate i pendžeri...

PostPostao/la Mate » 12 stu 2012, 17:20

U mom kraju se kaže "punistra" malo dalje, "funistra", a mali prozor ""finestrin" ili"funestrin" a sve to dolazi preko mora di se kaže "finestra".

Kako je ovaj topic nastao zato što sam ja objašnjavao Ziki i Nesreći svoje stavove, uzimam slobodu da Khadgaru dam savjet (bemti sunce di najdete ove Nickove, slomih jezik)
Dakle dragi Khadgar, bez obzira što ja pisao za sebe, ostani ti sa W7 jer ćeš inače upasti u nevolje a onda ćeš proklinjati mene.
Ništa te dakako ne sprečava da isprobaš što god hoćeš ali svoju radnu okolinu ostavi za sada na sigurnom.

Naime, ta slikica koju sam ja pokazao, di sve radi pod Linuxom nije baš bez truda a nije ni bez mana. Kako smo mi svi ovdje DIY genetski izvitopereni, onda su takvi expermenti dušu dali za nas. Međutim govorim ti i kao profesionalac u ovom poslu. Ja ne isključujem windoze 100% jer sam svjestan kao što sam rekao da su u nekim stvarima postali nezaobilazni.
Drugim rječima, za svaki posao koristi alate koji su za njega najpodesniji, naprikladniji.
Ti imaš Catiu ako se dobro sjećam. Sumnjam da će ti raditi ispravno pod linuxom. Čak su ozbiljni projektanti i bogate tvrke nakon godina basnoslovnih ulaganja u RISC, SPARC, AIX sustave i Unix, koristeći catiju prešli ili prelaze na windoze kako bi istu mogli iskoristiti u punom kapacitetu i brzini. Jer jednostavno ona je kodirana za windoze.
Zgodno i daleko manje opasno je na osnovni sustav instalirati virtualnu okolinu u kojoj onda vrtiš i neki drugi os pogotovo ako ti isti treba radi nekih alata koji su bolji pod tim drugim sustavom.

Virtualne platforme pališ i gasiš po potrebi a tvoj osnovni sustav ti je uvijek tu.
Vritualne platforme traži među vmplayer(VMware) ili VirtualBox(Oracle) ili original Mcrosoftov.

Jedino ti je vrijedno da ti dam neke tips and trics glede windoza.
Temeljno - ne instaliraj krekirane windoze nego vlastiti original.
Ne vrti ih bez uredno ažuriranog Antivirusa..
Kao drugo ne klikaj na sve moguće i nemoguće linkove na koje naiđeš.
Treće ne instaliraj bespotrebne aplikacije, pogotovo ne neprovjerene.
Ne instaliraj proizvode trećih strana za tobože čišćenje računala, optimiranje registraya, i kojekavka čuda. 90% istih su spyware, maliciozni kod.
Ne instaliraj sve moguće plugine na Firefox, IE, Chrome ili Thunderbird. Samo najnužnije.

Koncentraciju posvetiti backupu podataka i sadržaja.

Ako te interesira nešto specifično vezano za linux, samo naprijed pitaj, rado ću ti odgovoriti ako znam. A ima ovdje i drugih geekova.
Mate

PostPostao/la Roko » 12 stu 2012, 17:49

...s ponistre se vidi Šolta, dok klinček stoji pod oblokom, samo moja mila draga na demirli pendžeru... ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 stu 2012, 17:57

Super odgovor Mate. Ja inače ne instaliram sve i svašta. Držim se svog skupa programa i to je to. Istina da se nakupi tokom par godina nešto više ali to je normalno. Pluginove za Firefox ne koristim, osim onih osnovnih da mi se web stranice učitaju bez "praznog" prostora koji kaže "instaliraj taj i taj plugin".

E sada nekrekirane windoze...hmm...možda jednog dana kada si uzmem novi komp na kojem će Win7 raditi ko urica, sada sa kompom starim 4 godine i prije 2 godine kada sam prvi puta instalirao Win7 nije baš sve šljakako kako spada,jel zbog drivera za grafičku(ATI 4670) a i Catia mi se vukla ko prebita mačka, uglavnom ja sam još na WinXP.

Sada si mislim složiti neki komp za cnc, imam sve dijelove pa da se na njemu malo igram sa Linuxom i sličnim sustavima i da se malo upoznam sa time jer do sada nisam ništa radio ozbiljnije na ičemu osim Windozama.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Mate » 12 stu 2012, 19:48

Khadgar2007 je napisao/la:......
Sada si mislim složiti neki komp za cnc, imam sve dijelove pa da se na njemu malo igram sa Linuxom i sličnim sustavima i da se malo upoznam sa time jer do sada nisam ništa radio ozbiljnije na ičemu osim Windozama.

Bravo , tako DIYer zbori.

Roko je napisao/la:...s ponistre se vidi Šolta, dok klinček stoji pod oblokom, samo moja mila draga na demirli pendžeru... ;)

Koliko robije se dobije ako se modulatora posalje u curac? :lol:
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 stu 2012, 19:57

Admin je iznad modulatora pa se dogovori sa njime ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Dean » 12 stu 2012, 20:41

Mate je napisao/la:Koliko robije se dobije ako se modulatora posalje u curac? :lol:

Ne znaš, dok ne probaš ! :lol:
Dean

PostPostao/la micro » 12 stu 2012, 20:44

@Khadgar2007, ako mislis raditi sa EMC2 ili kako se sada zove linuxcnc , sa njim najbolje rade neke atom ploce brze su i od sada vrlo skupih intel procesora, mislim kontrola preko lpt porta iliti paralelnog.

Ako mislis mach3 onda sa nekim dobrim intelom, mach3 ima dosta bagova ali dolazi spreman za rad odmah iz kutije za razliku od linuxcnc, kad probas linuxcnc izgleda ti na prvi pogled vrlo ogranicen ali to je samo izgled , koji jako vara, to je vuk u janjecoj kozi za razliku mach3 koji je janje u vucijoj kozi :D
micro

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.