Uz pretpostavku da lim nije baš obični crni milimetarski

i to će za 40W i 20Hz biti prihvatljiva jezgra. Ako je rusko, neka izgleda rusko!
Harašou?

harkonen je napisao/la:Ako ih imaš tri, Kolarek se može poigrati da napravi tijela od pertinaksa sa 75-80mm širine.
Uz pretpostavku da lim nije baš obični crni milimetarski, presjek jezgre će tada biti 36cm2
i to će za 40W i 20Hz biti prihvatljiva jezgra. Ako je rusko, neka izgleda rusko!
Harašou?
ilimzn je napisao/la:Najiskrenije, ja bi na tvom mjestu koristio duplikator napona (punovalni), ustedio dvije ispravljacice, ponesto EUR na kondenzatorima i trafou koji mora imati visestruke namotaje za grijanje. Osim toga, kondenzatori su ti malo preblizu ruba maks. napona, pogotovo ovaj od 900V koji ce sigurno inicijalno morati trpiti vecinapon - dovoljno je samo da se cijebi razlicito vrijeme griju. Radije duplikator i parovi kodova za 630V, iako duplog kapaciteta. Standardna je praksa da kondenzatori imaju maksimalni napon barem 20% veci od maksimalnog u radu, sto ukljucuje i prelazne pojave tokom ukljucivanja i iskljucivanja, kao i fluktuacije napona mreze unutar dozvoljenih granica (nije zgorega uzeti +-10% kao neke suvisle granice).
Kaligula je napisao/la:ilimzn je napisao/la:Najiskrenije, ja bi na tvom mjestu koristio duplikator napona (punovalni), ustedio dvije ispravljacice, ponesto EUR na kondenzatorima i trafou koji mora imati visestruke namotaje za grijanje. Osim toga, kondenzatori su ti malo preblizu ruba maks. napona, pogotovo ovaj od 900V koji ce sigurno inicijalno morati trpiti vecinapon - dovoljno je samo da se cijebi razlicito vrijeme griju. Radije duplikator i parovi kodova za 630V, iako duplog kapaciteta. Standardna je praksa da kondenzatori imaju maksimalni napon barem 20% veci od maksimalnog u radu, sto ukljucuje i prelazne pojave tokom ukljucivanja i iskljucivanja, kao i fluktuacije napona mreze unutar dozvoljenih granica (nije zgorega uzeti +-10% kao neke suvisle granice).
Uh! Ubi' ti mene odma u pojam!![]()
A ja sve radin zbog lampa, a ti bi mi ih sad maka.![]()
Iman lampe 5C8S, a neman ih di potrošiti nego u ovakav visokonaponski ispravljač.
Što se tiće kondenzatora, pojavili su se u Farnell-a WISHAY/ROEDERSTEIN DC Capacitor MKP Type
http://www.vishay.com/docs/28164/1848dcli.pdf
za voltaže do 1200V, za PCB montažu, tako da mogu upotrebiti kondenzatore za veće voltaže od 900V.
Otvorena je i varijanta sa 630V-nim kondenzatorima u seriju.
Nisam u detalje uspoređiva razliku cijene za jednu i drugu varijantu. Ako znaš za koji dobar link, pošalji.
Naime ovaj problem visokonaponskih kondenzatora isti je i za bridge, i za duplikator i...
Znam da dvi lampe traže dva namotaja za grijaće i da je to 50-ak wata grijanja dnevnog boravka, a kad me vuće da to ovako napravin!
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.