Postao/la midruzin » 16 ožu 2013, 06:09
Konačno sam dovršio mali ispravljač s trafoom 2x280V, 6,3V i stavio ga u malu odvojenu praktičnu kutiju spojenu s dva kabla s ampom. Odustao sam od velike kutije švas aparata s prigušnicama i ostalim trafoimai, te je ostavio za kasnije, kada ću graditi SE sa GU50 koji treba jače napajanje. Na žalost u kutiji nije bilo mjesta za trafić za napon za fiksni bias, pa će amp ostati na automatskom biasu. Ispravljač daje po ispravljanju 388V vršnog napona, koji padne po priključenju pojačala na 316V. Statičke radne točke bez signala su po ovoj shemi gore : 6S4P - 145V, 10,5 mA i 1,7V na katodi, 6P7S - 288V, 65 mA i 17V na katodi. Vezni kond je povećan s 0,22 na 0,33 mF. Na moje veliko zadovoljstvo, amp je proradio od prve bez problema, bez bruma i mikrofonije. Prvi slušni dojam s novim neusviranim cijevima je vrlo pozitivan. Vrlo je linearan po cijelom zvučnom području, ne fali niti basa, ni srednjih, ni visokih tonova. 6P7S u triodi daje karakterističan, vrlo lijep, topao zvuk, nešto drugačiji od PL504. Ono što me iznenadilo i razveselilo kod prvog slušanja, je veća dinamika i živost ovog ampa u odnosu na dosadašnje koje sam gradio. Valjda je to zasluga pobudne 6S4P, ali i očito je da se ove dvije cijevi odlično slažu. Sada slijedi još fino uštimavanje radnih točki, odnosno swinga, pa kad ga dovršim, stavit ću konačnu shemu i slike na naš forum.