Kaligula je napisao/la:@harkonen, navodiš na drivericu 6S4P, a nju jedino nemamo! A u glavi mi je polemika da li jedno ili dvostupanjski driver.
Sićan se da je i @grunf sugerira dvostupanjski.
A što je onda Grunf rekao da očekuje ovu lampu sa ebaja?
Što se mene tiče, može i d3a (koju imaš) i 6n9s (koju si isto rekao da imaš, pa u Srpp ili strmiju paralelu),
što god želite da se "potroši" sa lagera....
Kaligula je napisao/la:Znam da ima lampica koje u jednom stupnju mogu lipo odraditi pojačanje, ali se onda nameće problem otpora i potenciometra
između izvora signala i ampa. S tim problemom sam se susreja kod mog DAH-a i nadam se da neće biti upečatljiv kad ga finaliziram.
Ajd me podsjeti, s kakvim si se to problemom slušno susreo?

Ja, vidiš, mislim da ti uopće nemaš taj problem kod svog DAHa....
Radilo se o jednostupanjskom driveru velikog pojačanja (osjetno većeg od tvojeg) i međuelektrodnog kapaciteta u suglasju sa relativno visokom vrijednošću pota....
Ti na DAH-u nemaš taj problem, ok? A nećete ga imati niti u ovom projektu...
Kaligula je napisao/la:Ajmo se mi najprije vratiti na GU50-ice, pa viditi koliko snage možemo izvući iz njih u pojedinom modu.
Anodni napon, šta se tiće i @grunfa i mene nije sporan. A da nebi radili dva potpuno ista ampa ajmo viditi mogu li se
GU50-ice složiti i u paralel modu! (monoblokovi)
Ja se ovdje ne bi odmah zanosio trpanjem lampi u parove, ali bi im, zbog pravila zlatne sredine, ili podigao napon napajanja za oko 100V i spojio g2 preko zenerice (ili VR lampe) na anodu da odmah ispraksirate nedavni sstrsatov savjet
i moj trud oko mjerenja, ili pak dodao i UL izvod na trafoe. Ili jedno i drugo. Bit će snage na lopate, toga se ne treba bojati,
i sa jednim parom lampi po kanalu.
Kaligula je napisao/la:Ajmo proračunati izlazne transformatore da se isti odmah naruće. Kad znamo otpor primara OT-a, radnu točku GU50-ica,
odradimo mrežni trafo koji će imati samo sekundare anodnih napona, bias-a i grijaća GU50-ica.
Ja ću napraviti module CCS-a sa LM317 i BD139 pa možemo eksperimentirati.
Onih +12V za BD139 mogu stabilizirati iz sekundara grijača GU50-ica.
Naručija san dva kom 0C3-ca i zenerice pa ćemo viditi koliko je egzotično i šumno jedno ili drugo.
Eee, tako se to radi. eksperiment je konačno mjerilo.
Kaligula je napisao/la:Tek onda bi se poigrali sa drivericama. Još jedan mrežni trafo za njih neće biti osjetan trošak na ukupnu cijenu ampa.
A nije skupo ni stabilizirati njihov anodni napon ni napon grijača.
E, sad ne znan jesan li reka sve šta san ima reći!

Ne znam ni ja!
Izlazne trafoe sam ti naveo u jednom postu prije par strana (na str 13) pa naručite, stavite dodatni izvod na mrežnom trafou i za manji i za viši napon napajanja pa onda opcijama za testiranje nema kraja.
Ako otpadne korištenje VR lampe sa g2, uvijek ih možete staviti u seriju pa izregulirati napon za drivericu (cca 300V). Iskreno, mislim da ne treba odmah ići na monoblokove i neke veće troškove za početak. Ako ovaj koncept bude sonično zadovoljavajući - a nema razlike da ne bude, onda SE-SIPP amp, prvi u 'rvata i šire, bude dobio hrpu nasljednika svih veličina, boja i oblika.... A ovaj Vaš prvi ide u povijest.
Stoga, za monoblokove, uduplavanje izlaznih lampi itd... ima vremena i prilike.
Ionako ćete vi (znajući bar tebe) brzo ovo upogoniti.

I'm too old for this s...