ilimzn je napisao/la:OK, simulacija kaze slijedece:
Trafo 230V na 2x24V 40VA, takav ima za slucaj toroida otpor namota sekundara 1.4 ohma.
R1 i R2 neka budu 2 komada 8.2 ohma 2W spojena u paralelu, dakle 4.1 ohm 4W efektivno. Disipacija na oba skupa je oko 1W tako da bi trebali biti debelo unutar granica temperature u svim uvjetima.
R7 i R8 (ono sto je shemi 0.33 ohma) neka budu po jedan 8.2 ohma 2W. Disipacija je na svakom manje od 0.4W dakle opet pouzdan rad bez pregrijavanja.
Kond 0.1 uF mislim da se slobodno moze preseliti s prvog na drugi elektrolit (blize LM317) u paralelu.
S ovakvim vrijednostima, napon na ulazu u LM317 je vec toliko pofiltriran da je valovitost ispod 100mV PP.
Otpori za podesavanje napona LM317 neka budu 22 phma izmedju izlaza i pina ADJ, i 2.92k (zapravo 2.7k i 220 ohma u seriju) s pina ADJ na lokalnu masu. Takav odnos daje nominalni napon od 18.6V, sto nam daje nekih 0.6V cca za padove napona na RC filterima nakon stabilizatora.
Napon na trafou je tako izracunat da sve normalno radi od 210 do 250V. Maksimalni radni napon elektrolita treba biti barem 40V, pozeljnije 50.
Otpori limitiraju struje punjenja elektrolita tako da je moguce koristiti cak i trafo motan za halogenu rasvjetu bez problema sa zasicenjem, dakle klasicni toroid motan na 1.7T ce raditi sasvim fino i biti ce prilicno predimenzioniran.
Didipacija na LM317 je oko 2.6W u najgorem slucaju tako da na njih treba staviti vece zvjezdasto ili manje rebrasto hladilo.
Toroid, kao sto smo rekli, dva sekundara, motano bifilarno, s elektrostatskim oklopom.
Evo, kako si i rekao.

Otpor nakon graetza 2 od 8.2ohm u paraleli, drugi otpor 8.2ohm, otpori u regulatoru R1=22ohm, R2= 2920ohm. Nego, kako je R1 tako mali? Po kojoj formuli si dobio 18.6V? Zar nije ona (R2/R1+1)*1.25? Ako je tako, onda je ovaj R1 puno prenizak

I da, još jedno tehničko pitanje. Osim tih otpora koje si naglasio da budu 2W, koliko W da stavim ostale? Da stavim 2W u napajanje sve otpore, a 1W za DAC i izlazni dio?
Da, to bude odlično za regulatore. Mislim da čak imam 2 komada doma