Evo konačne sheme ovog projekta.Naponi sa sheme su izmjereni na mom napravljenom primjeru, a korištene su cijevi 12AU7 ShuGuang i Amperex 7308 (E188CC). Mogu sve varijacije ECC88, kritična je samo prva cijev pa tu tražite što valja. Mene je ova kineskinja iznenadila..... Ovisno o cijevima (posebno prvoj) naponi mogu varirati.
Elevacija grijanja je obavezna, a već smo o tome pisali. Ni slučajno isprobavati bez elevacije. Kondezator od 2,2uF na izlazu je dovoljan za praktično sva tranzistorska pojačala, a ako je izlazno pojačalo neko čudo sa ulaznom impedancijom manjom od 10kohma onda počnite povećavati vrijednost kapaciteta kondezatora.
Ako vam se 12mA na ECC82 (12AU7) čini previše, smanjujte B+ napon (315VDC), praktično do 300VDC neće se ništa dogoditi što bi na bilo kakav način kvarilo zvuk. Ovako je nafitiljana upravo zato da bi došli u linearno područje gdje ona pošteno odrađuje. Malo smo joj žrtvovali trajnost, ali nije to skupa cijev pa valja nabaviti koju u zalihu.

- sshema 002.jpg (33.61 KiB) Pogledano 17547 put/a.
Sutra shema napajanja (anodni i napon grijanja sa elevacijom)
Edit: dodao sam jednu diodicu u shemu, za svaki slučaj tako je i kod mene. Ništa strašno, ali eto...tko neće staviti može i bez toga sa malo većim rizikom.