elvis je napisao/la:Malo sam u gužvi odgovoriti ću ti na postavljena pitanja večera. Malčice si nervozan, bar što se posta gore tiče, zbilja nema potrebe ta tim. Za početak daj nam točan model ESLa koje imaš, pokoju sliku, dimenzije membrane, sliku onoga po čemu ste intervenirali, sliku naponske kaskade. Ne kužim zašto ste premotavali trafoe i ako jeste koje, naponske ili audio stepupove.
Način na koji si postavio pitanje "pa zna li neko..... " pokazuje kako banaliziraš stvar. Ja preko dvije godine istražujem priču i tek sada mogu reći da znam složiti membranu. Malo tko se bavi sa tim, a još manje ih radi servise toga. Membranu može zalijepiti svatko, no pravilno i jednako na oba zvučnika malo njih. Zato su ponude u eurima za servis onakve kakve jesu. Da bi riješili tvoj problem morati ćeš pomoći sa informacijama o detaljima. ima toga dosta, no za početak gore su prva pitanja.
Bajdvej, instrumenti koje imaš - uglavnom zaboravi

.
Pozdrav,
hvala na odgovoru.
Htio bih reći da uopće nisam nervozan i da ne vidim kako se to može iščitati iz mog posta? Da sam (bio) nervozan, zaključio bih priču sa zvučnicima prije 2 godine, kad sam ih i zaprimio. I da, što se nastavka teksta tiče, vrlo podcjenjivački s vaše strane takvo obraćanje s visoka, te izvlačenje rečenica iz konteksta, zaista to nisam očekivao od OVOG foruma. Ukoliko niste od volje za odgovor ili bilo što u tom smjeru, zaista je lakše igorirati post, poruka se lako shvati.
Ali da nastavimo u tehničkom tonu, model je Audiostatic DCI (po natpisu), odnosno ES100 (po informaciji od proizvođača).
Naponska kaskada je bila oštećena (nagorena) kao i (najmanje) jedan trafo.
Moja je pretpostavka da se uslijed pada osjetljivosti membrane, jednostavno pojačavao signal s pojačala (od strane tadašnjeg vlasnika, ako se dobro sjećam bili su u pitanju neki monoblokovi, možda čak i Krell, ali ne bih stavio ruku u vatru), do točke koju zvučnici više nisu mogli podnijeti.
E sad, za svaki slučaj, izmjerio bih membrane ako je to moguće, da mjerenje da valjan zaključak.
Kako sam i prije napisao, membrane ne namjeravam (sam, ili čak uopće) mijenjati.
Što se tiče instrumenata koje imam (ili su mi dostupni u roku do nekoliko minuta) - vjerujem da ovo uopće ne vrijedi komentirati.
Hvala,
Tomislav