Dakle problem je taj što National i TI datasheet bez dlake na jeziku LM4780 definiraju kao TO220. Ako se to ne odnosi na neke psiho karakteristike, onda je to velika pogreška jer je kućište znatno šire od TO220 kakvog znamo iz brojnih tranđi sa tri nogice i usotaloom ima dvije rupe za vijke.
Izgleda da je ta forma totalno nestandardna. Kad se radi u izvedbi neizoliranog kućišta kakva je kod mene onda nam treba termovodljivi lejer nečega na leđima čipa.
Ili čip treba pričvrstiti za hladnjak direktno (sa thermo pastom naravno) ali onda cijeli hladnjak treba biti izoliran od mase što je potencijalno nesigurno.
Evo što ja imam na raspolaganju:
Liskun za TO3:

- to3.jpg (102.32 KiB) Pogledano 9657 put/a.
Ovdje ima dvi mogućnosti. Jedna je da se jedna rupa poklopi s rupom na čipu, drugu treba probušiti.
Ili liskun postaviti simetrično i uz pomoć metane trake sprijeda čip pričvirstiti za hladnjak, rupe se dakle buše na širinu liskuna od TO3 što je nešto šire od rupa na čipu.
U crvenim kružićima su potencijana mjesta di može zaiskriti između leđa čipa hladnjaka. To su rupe na liskunu di prođu nožice tranzistora i uz samu rupu di je vijak.
Dakle ovaj "thermal pad" nije baš siguran.
Usput, zeleni kružići - hrđa na čipu. Isti su kod mene cca godinu dana u naylon kesici zapakovani. Svejedno, sve što može zahrđati ovdje u mojem zavičaju, će zahrđati.
Druga opcija je pad TO220 nešto veći od standardnog (skinuto sa PSU od računala) :

- to220-1.jpg (63.73 KiB) Pogledano 9657 put/a.
Jedan komad se poklopi s rupom i vijkom . Drugi isto tako s druge strane s tim da ih na mjestu preklapanja na sredini treba zajedno presjeći skalpelom.
Ovdje je pitanje da ti presječeni rubovi lijepo nalegnu jedan uz drugog potpuno pokrivajući površinu ispod kao da je riješ o jednom komadu "platna".
Problem nastaje kod pritezanja. Te krpice se redovito pomaknu i malo otvore_

- to220-2.jpg (44.85 KiB) Pogledano 9657 put/a.
Prvobitno sam bio riješio da čip pričvrstim metalnim nosačem sprijeda međutim vijci tada dođu u zonu di ih ne mogu pošteno stegnuti (smetaju elementi na pločici).