Inače, mislio sam da će ponekom biti zanimljiva kompenzacija na noinv. pinu, pošto nije baš uobičajena metoda.
Ujedno se ima i HF filter na ulazu.
Rade je napisao/la:@Macola , mene ta impedanca kopka iz starih motiva oko kojih smo već jednom pričali , naime ja bih hteo da ako je ikako moguće izbegnem preamp i da postavim samo atenuator .
Ja ću to u svakom slučaju da probam i to pred kvalitetnim auditorijumom, i jedini problem mi je situacija da to ne može ili ima problema što me navodi na to da bih onda morao ugraditi Apex line kao najednostavniji stepen ......konkretan je problem oko 30-40 dana za koliko mogu dobiti štampe iz Kine ......što sve skupa navodi na činjenicu da sutra prekosutra kada budem naručivao i štampe za pojačalo Moram da naručim i štampe za preamp da ih imam kod sebe ......a to sam hteo da izbegnem a izgleda da neću moći
.
U vezi simulacja se slažem do određenog dela , tj simulacije su dobra stvar sve dok možeš da simulatoru daješ realne vrednosti i onda su skoro nepogrešivi , bar za ovaj nivo kojim se većina bavi . Problem koji ja vidim kod simulatora se sastoji u određenoj ograničenosti koje imaju , tj nemogućnost da se simulira cela linija nego SAMO JEDAN DEO . Konkretno ti kao i svi mogu da simuliraju određeno predpojačalo ili ogređen preamp , ali malo teže ide kada treba da se to sve skupa simulira i to sve sa realnim napajanjem .
Ja sam taj problem otkrio kada sam počeo da sklapam elektroniku za ARTA , gde sam imao korekne pojedinačne simulacije i merenja , ali kada se sve to skupa priključilo u liniju sistema nastali su problemi i to ne toliko na visokim frekfencijama koliko na niskim .
Meni je taj fenomen odavno poznat ali nisam očekivao da će baš toliko biti . Naime radi se o sabiranju odziva , gde konačan odziv nikad nije kao najlošiji u liniji nego još gori od najgoreg .
Problem je u kondezatorima na ulazu pojedinačnih stepena koji navodno prave propust od neke frekfencije , tako da dolazimo do situacije da CD ima kondezatore i na ulazu i na izlazu , pa onda preamp pa onda isto tako i amp ......i svi oni po malo kradu niske frekfencije tako da u zbiru se ima nešto sasvim drugo a ne odziv od 20 hz + - 0,1 db .
I upravo zbog toga na svim stepenima koje sam radio za sebe nemam nigde nikakvo ograničenje po pitanju odziva , ni prema dole ni prema gore , praktično sam se oslanjao da su svi ostali korektni i stavili makar jedan kondezator ili na ulaz ili na izlaz , dok sam ja puštao OP da radi u punom odzivu pa dokle može da dobaci .![]()
PS u krajnjoj situaciji ću probati da izbacim ulazni kondezator iz batomm-a i da ga 'prebacim' na ulaz preampa ......ionako će da rade zajedno / ako budu morali / , mislim amp i preamp i da ne bi trebalo biti problema
ziki je napisao/la:Možda capton traka?
Mate je napisao/la:ziki je napisao/la:Možda capton traka?
proguglao sam da doznam uopće što je to. I dalje mi nije posve jasno. No prema informacijama toga kaptona ima više vrsta, a nisu nužno sve termo vodljive.
Ove termo krpe ili trake u obliku tj boji flastera flastera su dosta skupe, ali najvše me muči što nisam našao ništa što točno paše formi čipa nego bi ih trebalo rezati i precizno rupe bušiti, inače je rizično.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.