Ne bih se složio da je to stvar ukusa.
Ovo su inžinjerske stvari i treba ih rješavati shodno struci i vlastitim poimanjem problema (moj post ispred) ili dubljom provjerom navedenih za i protiv razloga.
Te brze diode nisu ni jeftine. A svjedoci smo da su u ovim overtone izvedbama stavljane čak po četiri diode u svaku granu napajanja i uz odvojene sekundare.
Sve na kraju ovisi o tome što želimo postići i koji je stručno najbolji put ali jasno i ekonomičan. Ekonomija će nekad biti i ono što imamo u tajnim ladicama kao Elvis
Po meni i mojem isčitavanju najprije datasheeta te slušajući savjete ilimza, napajanje za ova pojačala (što vjerojatno vrijedi i za mnoge druge topologije) najvažnija je kvaliteta trafa. Dakle snaga, simetrija sekundara, i faktor regulacije (pisao sam o tome u prethodnim postovima.)
Za ovu topologiju je vrlo važno imati konstantan napon u svim režimima a to će osigurati dobar trafo.
Filtracija pretjerana ovdje nema potrebe. Ako trafo nema rezerve, ni hrpe kondezatora je neće nadoknaditi u svim režimima. Najvažniji kondezatori su oni u samoj blizini chipa te uz njih paralelno ide jedan manji elektrolit cca 10uF-100uF i jedan blok keramički 0.1uF tipično. (To i Bato naglašava u shemi)