Backo je napisao/la:..vezano za tvoj "Btw"- ne znam koliko to treba koštati(nije cijena tu jedina ključna) da bi ovo što prika Elvis je napravio,radilo visokovjernije od playera kojeg ja koristim,tu ne kažem da je išta bolje svirajuće dok se ne posluša ali recimo ovaj moj CD10 je nadsvirao Sony707ES te na blind testu isti od mog poznanika na blind testu Cirus cd8x a ovog frendovog CD10 je prčkao lik Apparatus i da nekažem koje radikalne greške napravio,tako da je nešto lošije svirao,(nakon njegovog zahvata)dovoljno da kažem da ga nije ni isprobao kako svira kod njega a radi promjene lasera.Kao i da napomen da je ovaj kod mene uređaj u svim parametrima pomeo Asabre DAC(kupljen na popustu preko net-a u protuvrijednosti 5000kn) u direktnoj usporedbi.
Evo Zoki ovo je post koji predstavlja čistu isključivost. Morati ćeš nekako shvatiti da CD i hi-res priča nemaju nikakve poveznice, niti da jedno isključuje drugo, jednako kao što CD ne isključuje vinil, a i u toj priči nakon 34 godine rezultat je u najmanju ruku neriješen, pa ne vidim nikakav smisao da se ovdje vodi bilo kakva rasprava "CD vs. HiRes" jer je to ionako priča bez kraja.. a ako te to veseli imaš tu temu na Audiofilnetu i udri, mada i dalje ne znam zbog čega. HiRes je stvar osobnog izbora u kojem sebi moraš jasno reći da li želiš ići tim putem ili ne. Očito si ti već odredio da ostaješ na CD formatu, u gornjem postu si to svima vrlo jasno dao do znanja i zbilja ti to nitko ne zamjera. Iskreno na tren sam pomislio da te zbilja zanima hi-res, no u biti nakon ovog gore posta sam ponovno shvatio da bi sva potencijalna zajednička slušna testiranja bila svedena na tvoja dokazivanje kako je CD10 kraj poslije kojega se ništa neće događati u audio svijetu... ?? Ne shvaćam te zbilja, čemu takav stav. pojasni nam molim te.
Ako te zaista zanima hi-res priča predlažem da onda svojim primjerom to i pokažeš. Nećemo raditi nikakve AB testove sa ovim mojim dacom ili "pokućarenja" u kojima se najmanje sluša glazba pa se time gubi smisao ideje, nego ćeš lijepo složiti financijsku konstrukciju i uzeti nešto od hires dacova, živjeti ćeš sa tim jedno pola godine, pa ćeš nam onda moći reći kava su tvoja zapažanja. Ako i tada budeš tvrditi da je CD10 "kraj svijeta" koji isključuje potrebu za ulazak u HiRes priču, skidam kapu, uzeti ću tu tvrdnju kao osnovanu, a ovako sve je mlaćenje prazne slame. Jel dogovoreno? U procesu odabira DAC koji ćeš nabaviti, svoje dvojbe i razmišljanja podjeli u ovoj temi, tu smo da damo nekakva mišljenja i eventualne sugestije, samo ako Boga znaš prestani miješati CDA priču i HiRes, gledaj to ovako... "vinil me ne zanima, CDA sam kvalitetno riješio, otvorio sam vrata HiResu" i svi ćemo se dobro razumjeti. Ne zamjeri ako je u postu nešto zazvučalo malo grubo, no ništa nije zlonamjerno rečeno, dapače.