Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

PostPostao/la beboni » 21 svi 2014, 04:20

44250 je napisao/la:ovih dana se na jednom malom zatvorenom forumu organizuje grupna kupovina pločica za Bato-MM u smd varijanti. pločice se rade u EI Niš, dvoslojne su i već je plaćena priprema i svi troškovi pred izradu pločica jer smo mi već imali porudžbine istih (ukupno ako se ne varam u dve varijante smd,oko 40 parova pločica),tako da su provjerene,funkcionišu. vi ne bi plaćali pripremu već samo cijenu pločica i poštarine (od Niša do mene,i onda do vas). na vama je da se ovde organizujete koliko komada i kako novac dostaviti do mene, a i da nađete nekog kome bi poslao kompletnu porudžbinu a on dalje da pošalje ostalima. takođe bilo bi najbolje ako imate nekog ko često dolazi u Zemunu/Beograd da to preuzme. mogu ja to poslati i poštom ali mi je nesigurno i prevelik rizik. cijena jedne pločice bila bi oko 2e,tačnu cijenu znali bi nakon što saznamo tačan broj potrebnih pločica,a to ćemo znati kad sumiramo prvu porudžbinu ovde i treću na tom našem tamo mladom novom forumu.
ja bi odradio porudžbinu,prijem i slanje tj sve bez ikakve novčane nadoknade,plaćali bi samo neophodne troškove.

...ako bude zaživio kakav group buy na ovom forumu i ako bude ispalo 2-3 eura po pcb-u,ja bi se pribilježio za 4 komada(4 kanala).
beboni

PostPostao/la 44250 » 21 svi 2014, 05:43

citat jednog od organizatora prošlih grupnih kupovina BatoMM dijelova sa tog foruma,oko cijene;
.
" Ako ima vise interesenata
na hrvatskom diy strani mozete da se
organizujete i da jedan covek bude
posrednik za sve.
Evo nekih informacija:
Cena plocice je 2.1 evro.
Cena postarina (postin kalkulator na
sajtu) je 3 ili 5.5 evra, zavisno od
mase (250g je granica).
Ostali troskovi dostave/provizije u
Srbiji su recimo 2.5 evra (ovaj trosak
se deli sa brojem ljudi koji
ucestvuju).
Vas trosak za slanje novca (to zavisi
od vas kako se snadjete).
Cenu sam trazio bez elektro testa, za
elektro test ide jos 15-20 evra ako se
ne varam (i ovo se deli sa brojem
clanova/plocica)."
.
da li će i koliko porudžbina biti i sa ovog foruma zavisi samo od vas i vaše organizacije, mi smo tamo postigli minimalnu količinu porudžbine od 18 pločica.
44250

PostPostao/la Mate » 21 svi 2014, 11:38

Mate je napisao/la:Evo, tri po tri -- palača :D
.....
Kako je ovo pločica za dva identična kanala, to odgovara za Macola priču. ali i za bridge i paralelne exibicije uz malo vještine.
Macola dio će trebati složiti na posebnoj subpločici i nekako je nakeljiti na ovu.
Još nemam pojma kako. Možda i odustanem od tog dijela.

Tek sad sam malo bolje usporedio sheme Macola i shemu po kojoj su rađene ove moje pločice. Ova moja pločica je rađena prema datasheet shemi.
Razlike su ipak tolike da će trebati prekrajati nekoliko ključnih elemenata i veza , što znači rezanje vodova na pločici i odlazak u treću dimenziju. Rezultat bi mogao značajno produžiti neke veze što nikako ne bi bilo dobro. I to se odnosi samo na izlazni stupanj pojačala. A tek treba uklopiti i pločicu sa predpojačalom. :evil:
Mate

PostPostao/la danibosn » 21 svi 2014, 14:00

beboni je napisao/la:

...ako bude zaživio kakav group buy na ovom forumu i ako bude ispalo 2-3 eura po pcb-u,ja bi se pribilježio za 4 komada(4 kanala).

Beboni bit će nešto od toga

na DIY electronic projects forumu se organizira GB pločica i zasada nas ima (koliko ja znam) dvoje iz HR. Momci tamo, ka šta su i napisali, će bit toliko ljubazni da će sve preuzet i poslat meni (ili kome drugome, kako bude zgodnije), a onda ćemo mi to ovdje podijeliti. Kad se zaključi GB i kad se bude znala točna cijena pločica poštarine i ostalih troškova mi ćemo se ovdje lako dogovorit za plaćanje i slanja pločica.

I naravno ako ima još zainteresiranih nek se jave

pozdrav
danibosn

PostPostao/la 44250 » 21 svi 2014, 21:36

danibosn je napisao/la:
beboni je napisao/la:

Beboni bit će nešto od toga

na DIY electronic projects forumu se organizira GB pločica i zasada nas ima (koliko ja znam) dvoje iz HR. Momci tamo, ka šta su i napisali, će bit toliko ljubazni da će sve preuzet i poslat meni (ili kome drugome, kako bude zgodnije), a onda ćemo mi to ovdje podijeliti. Kad se zaključi GB i kad se bude znala točna cijena pločica poštarine i ostalih troškova mi ćemo se ovdje lako dogovorit za plaćanje i slanja pločica.

I naravno ako ima još zainteresiranih nek se jave

pozdrav

svaka čast na inicijativi! :)
44250

PostPostao/la nahero » 23 svi 2014, 10:52

Roko je napisao/la:Odlično, ubaci par slikica i malo opisa, da se može bacit mala usporedba. Na kojim zvučnicima bi se to slušalo i u kakvoj (kolikoj) slušaonici (sobi)?

Još jedan off - upravo se vratih sa High End showa u Münchenu... Što da kažem, sad mi i moje pojačalo zvuči kao zadnja zidarska kanta :D
nahero

PostPostao/la Roko » 23 svi 2014, 13:12

nahero je napisao/la:Još jedan off - upravo se vratih sa High End showa u Münchenu... Što da kažem:D

Ma bravo, ajde budi drug pa otvori temicu o sajmu u Munchenu (možeš dole u brbljaonici u podforumu offtopic), ubaci koju slikicu (pretpostavljam da si i poslikao malo), te napiši koju riječ opisa. Vjerujem da bi ljudima bilo zanimljivo, a i da parimo malo oči... :D ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la TDA » 24 svi 2014, 12:56

Dobar dan!
Da se predstavim. Ja sam TDA.
Par ljudi me već zna sa drugih foruma.
Pojačala pravim sa sebe i svoj merak a ujedno kao antistres terapiju od svakodnevnice.

Namerno sam u izabrao ovu temu sa svoj prvi post ovde zato što sam danas završio Bato MM Amp. :)
Moj je urađen sa pločicama V0.8 koje su i ujedno prva serija koja su urađena u SMD verziji.
Evo par sličica. Možda nekome posluže kao inspiracija. :)
IMG_0122.JPG
IMG_0122.JPG (171.3 KiB) Pogledano 8016 put/a.
IMG_0124.JPG
IMG_0124.JPG (177.93 KiB) Pogledano 8016 put/a.

IMG_0126.JPG
IMG_0126.JPG (174.16 KiB) Pogledano 8016 put/a.
IMG_0131.JPG
IMG_0131.JPG (95.23 KiB) Pogledano 8016 put/a.

IMG_0133.JPG
IMG_0133.JPG (122.27 KiB) Pogledano 8016 put/a.
IMG_0134.JPG
IMG_0134.JPG (126.49 KiB) Pogledano 8016 put/a.

Kutiju je radio Miodrag Lutovac, poznatiji kao Zero na drugim forumima.
Moja modifikacija je u tome što sam na gornjoj i donjoj poloči napravio proreze water jet mašinom.
Prednju tablu je on obrusio u diy izvedbi i preprskao providnim lakom.
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
TDA

PostPostao/la zbotic » 24 svi 2014, 13:28

Sve kako treba. Uredno, jednostavno i lijepo. :thumbup:
zbotic

PostPostao/la Mate » 24 svi 2014, 13:57

zbotic je napisao/la:Sve kako treba. Uredno, jednostavno i lijepo. :thumbup:

Nemam ni za dodat ni za oduzesti. :hail:
Sve kako treba. Uredno, jednostavno i lijepo. :thumbup:
Mate

PrethodnaSljedeća