Caffe bar

Re: Caffe bar

PostPostao/la Khadgar2007 » 11 pro 2012, 18:23

Prije par godina tu ininu pumpu su kompletno razrušili i obnovili pa je moguće da su i zamijenili rezervare i sada su čisti. A ča se potrošnje tiče meni troši oko 5l/100km međugradske vožnje ako vozim do jedno 110km/h ako idem na autocestu pa nagazim dobrano onda potrošnja ide gore eksponencijalno,ali ionako nikada se ne vozim autocestama pa mi ta stavka ne igra ulogu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zerowaf » 11 pro 2012, 18:31

Onda se to poklapa sa Žikinim i mojim sumnjama, Khagdar.
Inaće, potrošnja izražena u litrama na 100 kilometara je jako rastezljiv pojam koji je, opet samo naslučujem razlog, uveden zbog toga da se ne zbunjuju kupci.
Puno točnija informacija o potrošnji bi bila ideja da se izražava u litrama potrebnim za XY Joula energije koja je bila potrebna za kretanje, grijanje i napajanje potrošača u vozilu jer se isti put može priječi sa različitim količinama energije što je uvjetovano sa gotovo bezbroj varijacija parametara - prosječna brzina, akceleracije, težina, otpori zraka i guma, nadomještanje potrošene el. energije u samom vozilu (klima, radio, grijači sjedala ili stakala) samo kao prve asocijacije.

Naravno, to je samo laičko razmišljanje. ;)
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
zerowaf

PostPostao/la micro » 11 pro 2012, 20:09

Jos nesto oko goriva, posjedujem neke posude u koji je moj otac nekada davno u socijalizmu mogao max da natanka 63litre dizela ja sada tankam 70litara, moguce da su vremenom "nabubrili" , to nije samo moje zapazanje, nedavno je jedan prijatelj gundjao da mu je stalo u dva 23-litarska kanistera po 25litara zaposleniku na pumpi , na sto mu je ovaj mrtav hladan pokazao "friske" nalepnice koje potvrdjuju da pumpe ne odstupaju od zakonskih standarda.
micro

PostPostao/la micro » 11 pro 2012, 20:16

Khadgar2007 je napisao/la:Prije par godina tu ininu pumpu su kompletno razrušili i obnovili pa je moguće da su i zamijenili rezervare i sada su čisti. A ča se potrošnje tiče meni troši oko 5l/100km međugradske vožnje ako vozim do jedno 110km/h ako idem na autocestu pa nagazim dobrano onda potrošnja ide gore eksponencijalno,ali ionako nikada se ne vozim autocestama pa mi ta stavka ne igra ulogu.

Kod mene je obratno ja najmanje trosim po kilometru ako vozim autocestom a najvise po gradu, prosijek mi je za tifonov eurodizel od 800km do 960max ovo je max koji sam napravio a sve sa 45l goriva , motor je 74kW turbo dizel 1400kg vecinom sam sam u vozilu, s tim da mi gume traju u prosijeku 3 sezone max letnje gume , zimi su zimske gume.
micro

PostPostao/la grunf » 11 pro 2012, 21:07

najpametnije je izbjegavati starije pumpe,sve nove nemaju problema s gorivom zbog novih tankova
na pumpama koje su na rivima i u marinama u pravilu je gorivo najlošije kvalitete zbog 99% šanse da ima mora u gorivu jer su tankovi takoreći uvik u moru i sigurno ga je negdi načela ruzina ma kako on bia zaštićen

šta se tiče dizelskog goriva kako sam više dolazio u susret s njim na raznim brodskim motorima(ipak san ja bodulac :lol: ) nisam skužio nikakvu razliku u performasama motora bilo da se radilo o loži,plavom dizelu i običnom,bitno je samo redovito održavanje filtera i sistema goriva

tome ,ako nisi provjeri i filter goriva
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » 11 pro 2012, 21:10

Micro, ja također imam malu mašinu 1,2V i 60 konja pa to i nije za gaziti po gasu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 12 pro 2012, 00:35

grunf je napisao/la:tome ,ako nisi provjeri i filter goriva

Sve je to novo i promijenjeno prije zime :) Isto kao i sve 4 zimske gume, amortizeri, krajnici itd itd. ;)
tom_hifi

PostPostao/la grunf » 12 pro 2012, 00:46

LesFaul je napisao/la:Benzin se ne moze smrznut ni u Sibiru tako da zaboravis na tu opciju! Nisu ruski ZIL-ovi i KRAZ-ovi slucajno benzinci....

ZIL mi je bio prijevozno sredstvo u vojsci ,na -20 je palio iz prve,al je zato mogao popiti goriva :hail:

http://en.wikipedia.org/wiki/ZIL_131
grunf

PostPostao/la LesFaul » 12 pro 2012, 01:02

grunf je napisao/la:ZIL mi je bio prijevozno sredstvo u vojsci ,na -20 je palio iz prve,al je zato mogao popiti goriva :hail:

Fuel economy: 5.9 mpg-US (40 L/100 km; 7.1 mpg-imp) (city), 50 to 100 liters/100 km (cross-country). :mrgreen:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la grunf » 12 pro 2012, 01:09

LesFaul je napisao/la:
grunf je napisao/la:ZIL mi je bio prijevozno sredstvo u vojsci ,na -20 je palio iz prve,al je zato mogao popiti goriva :hail:

Fuel economy: 5.9 mpg-US (40 L/100 km; 7.1 mpg-imp) (city), 50 to 100 liters/100 km (cross-country). :mrgreen:

cross-country je bio dobar :mrgreen: :mrgreen: posebno ako si se vozio iza :mrgreen:
grunf

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.