Caffe bar

Re: Caffe bar

PostPostao/la Master of Disaster » 22 lis 2012, 12:06

:lol: :lol: :lol:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la audio kutak » 22 lis 2012, 15:51

the_bebe je napisao/la:evo frend prodaje svoju samogradnju da bi imao novaca za početi novu pa ako netko hoće...

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucna-kutija-marantz-hd-660-oglas-4821198

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

citiram oglas: ".. samo ovaj mali dolje kao sto vidite nije orginal ali radi.. treba staviti. novi velik. moze i zamjena"

znači da mali nije original i još treba zamijeniti veliki jer ne radi?? uh.... :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Dean » 22 lis 2012, 22:40

Šta ste takvi ??

Da je čovjek napisao : " Secesija", potrgali bi se da ga kupite ! :lol:
Dean

PostPostao/la Roko » 29 lis 2012, 12:25

Imam pitanjce za (iskusne) akvarijaše, imam relativno mali (60L) akvarij sa umjetnom travom i filterima (takav mi preporučiše u Zoo-shopu jer sam tražio nešto jednostavno za održavanje), nekih 6-7 godina i unutra sam imao dva skalara (Pterophyllum scalare) od kojih je jedan riknuo pred 2-3 godine a ovaj drugi nekidan. Jednostavno se počeo napuhavati, onako odokativno dobio neku opstipaciju (znam po tome što je voda bila savršeno čista i nije htio jesti), mučio se par dana i otegnuo papke. Sad mi treba prijedlog za neku simpa malu ribicu, (može i par) opet ovako izdržljivu poput skalara.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la pamook » 29 lis 2012, 12:49

wow, to je dobra dob za ribu koja je kupljena u shopu :shock: ... obicno bude puno krace, jer se slabo pazi(lo) da se ne krizaju blisku srodnici pa je bilo 6 mjeseci pa rikne, naravno, kupceva je greska jer da riba nije valjala riknula bi odmah :roll:

60l je ok litraza za neko manje jato neonki, crvenih zebrica, razbora ili slicnoga (10ak komada), na dnu par corydorasa i to je to... umjetnu travu ne volim i nisam imao, pa ti ne znam reci kome sto pase, a od vecih riba izbor ti i nije neki - samo nemoj uzet diskuse u 60l, ma kako maleni (i lijepi) bili... uglavnom, sto god vidis a da ne mijesas bas puno vrsta - neces pogrijesiti - jer ne bi ti skalar(i) prezivjeli toliko dugo da su im uvjeti bili losi, znaci nisi pogrijesio nigdje... ovaj zadnji je riknuo vjerojatno od starosti, oslabljenog imuniteta ili bilo sto trece sto bi ga u toj dobi pokosilo...

i jos samo ovo - zlatne i one pajcolanke, balerinke i vec sto li su - su hladnovodne i ne treba ih mijesati sa ovim ostalima koje su tropske/toplovodne (traze oko 24-26C dok zlatne idu 18-20C)... i stavis neku nezahtjevnu pravu biljku, jednom do dva puta godisnje ju potkreses i mir :hail:

fora su i razne crvene ili prozirne slatkovodne kozice koje se povremeno nadju u shopovima, ali ne sa nekim agresivnijim vecim ribama koje ce ih brzo istrijebiti (skalari pogotovo)...

puno opcija, a litraza uopce nije losa :lol: ;)
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Roko » 29 lis 2012, 13:51

Thnx pamook! Ma taj akvarij sam bi kupio jer je malac tada imao 5-6 godina i u vrtiću su imali neki akvarij, pa je i on navalio da ima doma neku ribicu. Mislio sam najprije kupiti onu neku zlatnu u tegli, ali malo po malo kako sam vrtio po netu i tražio neka zgodna rješenja te obilazio zoo-shopove, dobih preporuku za taj "all in one" 60L, sa filterom, neonskim svjetlom, grijačem, zračnim pumpama itd. U početku nisam bio zadovoljan sa filterom, činio se premali i trebalo je vodu češće mijenjati, pa sam kupio još jedan malo veći i sveli smo izmjenu nekih 30-40% vode svakih mjesec dana otprilike. Pored ta dva skalara imali smo i nekoliko nekih malih zlatnih ribica ali su ih skalari brzo potukli, baš kao i čistača (onog što se priljepi za staklo). Nakon tih zlatnih ribica, netko nam je bio preporučio nekog somića, jer je akvarij djelovao malo praznjikavo samo sa skalarima (bili su još mali), ali taj somić je bio crne boje i znao bi noću grickati peraje skalarima pa smo ga morali proslijediti dalje. Ono, ujutro ideš nahraniti ribice i vidiš kako skalar pliva kao vreteno, ukrivo, jer su mu s jedne strane pogrickane peraje :D . I na kraju su ipak ostali samo skalari. Vodu smo povremeno (jednom godišnje) nosili na analizu i uvijek bi se pokazala OK, temperaturu vode smo držali na oko 25-26 celzijevaca (ljeti bih isključio grijač), i ribe smo hranili samo jednom dnevno. Ovaj zadnji skalar bi znao doći i jesti iz ruke i sa prsta, bio je jako razmažen, noću bi znao lupati onim malim mjeračem temperature o staklo, ili bacati kamenčiće koje bi skupio sa dna o staklo. Ujutro, kad upališ svjetlo znao je mahati repom, perajama ( poput štenca) :D i tražiti hranu.
Roko

PostPostao/la Master of Disaster » 29 lis 2012, 14:33

Pih, lako u tim rezervarima gajit ribe ja u pet litara držim nemani, ubiti neman pošto je jedna počinila samoubojstvo iskakanjem na suvo :lol:

DSC00027.JPG
DSC00027.JPG (58.09 KiB) Pogledano 3084 put/a.

Odkad je supruga dobila akvarij i tada male cakane ribice, prošlo je dvije godine, i sada su(je); ali doslovno 3x veće :shock: Da nije zlatne boje mislio bi da su nam šarane povalili :D
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Roko » 29 lis 2012, 16:23

Evo i mojih pokojnih "piranja" :D , malac ih je zvao Itchy i Scratchy :lol: :

slika

slika

Najprije izlegu jaja (i to na filter):

slika

A onda dođu i pojedu ih :shock: :

slika

Ovaj žuti (žuta) je doživjela 7 godina, crni (mramorni) samo 2-3, što je dokaz da plavuše žive dulje :D
Roko

PostPostao/la Mate » 29 lis 2012, 17:47

Evo i moga, samo 10 litara :D
akvarij.JPG
akvarij.JPG (151.96 KiB) Pogledano 3053 put/a.
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 lis 2012, 18:12

najbolji akvarij do sada, iako baš ne volim akvarijske ribe. Preferiram one koje se prže na "suncu". :D
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.