- OW-2640.jpg (120.57 KiB) Pogledano 12442 put/a.
Pojacala su prilicno malena, lako oba stanu na policu koje zauzima prosjecno pojacalo. Kad je napravljen prototip (zima) grijala su se zaista malo za cijevni uredjaj, medjutim sad kad je sobna temperatura 30°C, dosta se zagriju, ali nema problema. Zadnjih dana na ovim visokim temperaturama okoline rade po 5-6 sati, griju se, ali rade k'o urice. Dakle, projektne zelje su se ostvarile: pojacala su mala, relativno lagana, daju se nositi jednom rukom kad se uhvate za onu rucku, i ne griju se previse. Sto dobro sviraju, samo je bonus...

- OW-2643.jpg (90.15 KiB) Pogledano 12442 put/a.
Monoblokovi su napravljeni da mogu dobro raditi s velikim izborom cijevi. Anodni napon je od 400 do 420V (ovisi o mreznom naponu) i najcesce je 410V. Struja kroz izlazne cijevi je postavljena na 63mA. Zbog malih razlika u cijevima, balans se vrsi onim potenciometrom i mjerenjem napona na test prikljuccima. Zbog same konstrukcije izlaznog stupnja ovo pojacalo radi u A-klasi, i posljedica je nesto niza snaga. Ja sam izmjerio cistih 8W, bez vidljivih izoblicenja.

- OW-2676.jpg (147.08 KiB) Pogledano 12442 put/a.
Pojacala kako su napravljena, mogu se koristiti s prilicnim brojem oktalnih cijevi, skoro pa sa svima... Isprobao sam EL34, 6L6, 5881, KT66, 6P3S i KT88. Sve ove cijevi mogu podnijeti 63mA, no nekima je mozda 410V anodnog napona previse. Pogotovo se tu misli na 6P3S, ali i one rade.

- OW-2662.jpg (128.11 KiB) Pogledano 12442 put/a.
Sa 6P3S cijevima
Te cijevi mi je poslao Kaligula, i jos nismo rijesili placanje, jer se Kaligula stalno izvlaci, ali dogovorili smo da cemo to srediti uz neko pice. U svakom slucaju, hvala mu, jer tako sam uspio isprobati i te cijevi, koje do sad nisam imao. Kaliguli je smijesno sto 6P3S imaju traziti u monoblokovima? Za njega su monoblokovi pojam velikog i snaznog. Pa je, ali ovdje se radi o "Mojim Malim Monoblokovima"...

- OW-2658.jpg (132.64 KiB) Pogledano 12442 put/a.
S 5881 cjevima

- OW-2665.jpg (130.92 KiB) Pogledano 12442 put/a.
S EL34 cijevima

- OW-2668.jpg (127.79 KiB) Pogledano 12442 put/a.
Sa 6L6 cijevima
Pojacalo trenutno svira s KT88 cijevma jer se s njima zvuk pokazao meni najboljim. Dok se potpuno usvira, probat cu i druge cijevi na malo duzi rok.

- OW-2671.jpg (138.89 KiB) Pogledano 12442 put/a.
S KT88 cijevima
Vjerojatno znate da sam sastavio dosta pojacala, uglavnom cijevnih. Neka sviraju odlicno, a neka samo dobro. Ovi monoblokovi sviraju stvarno jako dobro. Trenutno su u mom glavnom sistemu i nemaju se cega sramiti. Zvuk je brz, prozracan, dinamican, vrckast, cist, muzikalan. I visoki i basovi su na mjestu, koliko moji zvucnici uopce mogu reproducirati. Jos uvijek sve nije usvirano do kraja, no vidi se kako ce zavrsiti nakon usviravanja. Ovo nece biti zvukom najbolja pojacala koja sam napravio, ali bit ce vrlo, vrlo blizu.