sstrsat je napisao/la:... Nisu doduse ovdi u pitanju neke enormne snage na izlaznoj cijevi tako da joj zivot gotovo siguro nece bit skracen zboh nesto manje cirkulacije zraka oko nje ali amp bi mi nekako lipse izgledal bez tog stita. OK, ako je vec isporobano i ako se pokazalo da lampa ipak malo previse zagrijava i trafo bez tog stita onda je njegova upotriba logicna...
Treba ohladiti oko 75 vati (Pa+Pg2~59-60W; Pf~14,5W), što i nije malo, ali nakon 1 sat se izlazni trafo i nije posebno zagrijao (bit će to viša temperatura ljeti, ali svakako ispod 65°C!), a slične temperature je i lim između izlazne elektronke i elektrolita.
Edison je napisao/la:Mozda da razmislis o montazi ogledala, polirane plocice inoxa ili kromirane plocice na stitnik. Bolje ce reflektirati toplinu, a i zanimljivije izgleda. Naravno, samo ako stignes i/ili imas volju za takvo sto...
Ideja sa ogledalom ili poliranim limom nije za odbaciti, ali ću probati naći neke polirane pločice koje su mesingane boje i u tonu sa šasijom, za pregradu, trafo, kao i odozgora na kutiju koja oklapa mrežni trafo. Vjerojatno će reflektirajući lim malo podići temperaturu same elektronke, ali mi se čini da se hladi dobro i sa opstrujavanjem zraka kroz rupe oko podnožja.
elvis je napisao/la:... Budemo mi
ako stgnemo veceras vidjeli kako to dela. Da grijem preamp?
Imao sam namjeru, ali sam imao goste doma, pa danas izgleda neću završiti sa radovima!