I reci mi da li ti je DAC non oversampling ili nije pa cemo onda prodiskutirat oscilograme
sstrsat je napisao/la:Grunfe, koji kanal skopa je koristren, ch1 ili ch2 (za obadva oscilograma)? Po amplitudama bin zakljucil da je koristen ch1 ali daj mi to potvrdi (mada san siguran da je bil ch1)
I reci mi da li ti je DAC non oversampling ili nije pa cemo onda prodiskutirat oscilograme
Dean je napisao/la:I mene zanima ova promjena s Black Gatea na Gold Fine i eventualno nešto drugo. Nikad nisam ni razmišljao da kad napravim pojačalo, da mijenjam kondove i isprobavam... Greška??
tom_hifi je napisao/la:Dal i katodni elko u DAH-u ima istog utjecaja kao i ovdje? Vidim da se radi o SRPP-u, pa eto, da pitam .. Ili bi se za DAH trebalo posebno mjeriti 'skopom'.
grunf je napisao/la:
korišten je ch1![]()
DAC je 8 x oversempling zbog digitalnog filtera PMD100
sstrsat je napisao/la:grunf je napisao/la:
korišten je ch1![]()
DAC je 8 x oversempling zbog digitalnog filtera PMD100
Ovi prvi oscilogram te ne mora uopce zabrinjavat. Takva RF istitravanja su neminovni pratilac rada digitalnh sklopova. Kako zivimo u realnom svitu uvik imamo parazitnih kapacitivnosti i induktivnosti, ispravljacima unutrasnji otpor bas i nije nula itd. Teoretski bi se takva istitravanja mogla uklonit tako da se sve signalne veze medju digitalnim sklopovima izvedu sa terminiranim linijama (mada uvik ostaju neterminirane unutrasnje veze u samim chipovima) i besprikonim ispravljacima za svaki chip posebno (mada i ovdi u chipu obicno bude puno podsklopova a unutrasna rasprazanja u chipu se ne mogu izvrsit).
Kako vidis, ta istitravanja su neminovan pratilac digitalije ali ovdi su zapravo beznacajna. Poskidaju ih ca sam amp ca eventualni filteri u analognoj sekciji. A pogotovo je kod cijevnih stupnjeva koji podnose velike signale beznacajno prisustvo tih malih RF amplituda. One su premale da bi mogle u cijevima stvorit ikakvu spomena vridnu intermodulaciju a na izlaz analogne sekcije DAC-a najcesce ni ne uspiju doc zbog filtera i ogranicenja u samom propusnom opsegu analogne sekcije.
Tako da o tome ne tribas uopce vise razmisljat a pogotovo se ne tribas sa time opterecivat.
Ca se tice drugog oscilograma, ovo "zamucenje" predstavlja nesto ca je superponirano na korisni izlazni signal. To u opcem slucaju bude ili sum ili RF smetne ali kako ti na izlazu sigurno nimas suma (da imas, vec bis javil) onda povezi ovo ca san gore iznil i odma ce ti bit jasno da je to zamucenje zapravo prvi oscilogram superponiran na korisni signal. Naravno, kako korisni signal ima puno vecu amplitudu onda se na drugom oscilogramu ne vide detalji tih RF parazita nego se tek naziru ka "zamucenje". To bi ti tribal pokazat oscilogram na izlazu iz cijevnog dila di tog zamucenja koga si snimil na izlazu iz PCM-a vise ne bi smilo bit.
U svakom slucaju, nimas nikakvih razloga za brigu jer je situacija potpuno normalna i oscilogrami su potpuno ocekivani.
I bil san siguran da DAC nije non-oversampling jer se na izlazu takvoga jasno vide stepenice u izlaznom signalu
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.