zmajz je napisao/la:Drajveri? Skretnica?
yoke je napisao/la:Ovo si vjerojatno vidio
http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... b-1-a.html
http://www.audiofil.net/forum/printer_f ... ?TID=11766
sta bi radio identicne kutije ili samo da je izgledom kao ovaj zvucnik
po meni ako ne znas elemente u skretnici te uz pricu da i kabinet svira, ovo ce biti nemoguca misija
ali ok..zasto ne
yoke je napisao/la:Uz sve to i bas refleks...
ali ok
Nadam se da ces izgurati do cilja
mulin je napisao/la:nakon dosta razmišljanja ipak sam se odlucija na izradu ovih malenih i za izradu zahtjevnih zvucnika.temu otvaram dosta rano tako da ima dosta mista za savjete.zvucnik ce bit od mahagonija(najeftinije verzije ovog zvucnika)pošto je mahagonij najlakše nabavit.za pocetak moram izvadit same krivulje zvucnika i po njima napravit muški i ženski kalup.pravog nacrta nemam tako da cu se morat poslužit slikama.dimenzije su poznate a debljina bocnih stranica i zakrivljene stranice je 2.5mm.nepoznanica je za sada prednja stranica zvucnika ali saznat cemo i to
Roko je napisao/la:mulin je napisao/la:nakon dosta razmišljanja ipak sam se odlucija na izradu ovih malenih i za izradu zahtjevnih zvucnika.temu otvaram dosta rano tako da ima dosta mista za savjete.zvucnik ce bit od mahagonija(najeftinije verzije ovog zvucnika)pošto je mahagonij najlakše nabavit.za pocetak moram izvadit same krivulje zvucnika i po njima napravit muški i ženski kalup.pravog nacrta nemam tako da cu se morat poslužit slikama.dimenzije su poznate a debljina bocnih stranica i zakrivljene stranice je 2.5mm.nepoznanica je za sada prednja stranica zvucnika ali saznat cemo i to
Zanimljiv projekt, koji ću ispratiti sa velikim guštom i zanimanjem. Mislim da sam negdje davno bio čitao da je skretnica obični Butterworth, trećeg reda 18dB/oct, ali to još treba provjeriti.
Drvo je mahagonij, 2,5 - 3,5mm, unutrašnje učvršćenje (tzv. braceing) prati konstrukciju klasičnih gitara, a prednja ploča je također iz gitarskog miljea, lijepi komad Indijskog palisandra (tzv. Indian rosewood). Od sličnih kombinacija punog drva se izrađuju mnoge čuvene klasične i akustične gitare. Također, mala hornica ispred visokotonca je od rosewooda, a može biti i od ebanovine.
Dakle, krasna kombinacija drva i vrlo zanimljiv projekt u kojem je cilj da cijela konstrukcija "svira" i da se iskoristi onaj stražnji val sa drajvera ne samo preko bas-refleks porta već i preko same konstrukcije bočnica i stražnje lamele koja ima gitarski braceing i treba odrađivati rezonantnu kutiju.
Miro, samo naprid, pomoći ćemo svi koliko možemo, a u tvojoj obradi i preciznosti, čvrsto vjerujem da će to biti projekt za audio-vizualnu uživanciju...
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.