Nisam puno pisao na ovom forumu iako sam prijavljen već dugo. Nešto sam aktivniji na diyaudio.rs ćiji sam član puno prije nego što se u Hrvatskoj pokrenula naša varijanta. Tamo sam uz ogromnu pomoć članova uspio lampizirati jedan Philips CDP. a sada, najviše uz pomoć Zen Moda, nastojim izvući maksimum iz Iskra wide range drivera.
Kutije sa tim driverima su išle u kompletu sa Iskra-Garrard gramofonom.
Kako sam došao do njih?
Nabavio sam lampaške monoblokove našeg legendarnog Mladen Krkleca i najednom su moje Dynaudio Audience kutije postale nepotrebna roba, a nisam se mogao ispružiti za nešto skupo. Budući da sam i na velikom diyaudio nekoliko puta naišao na Zenove pohvale ovog drivera ukucao sam u Njuskalovu tražilicu "Iskra zvučnici" i našao čak tri para na ponudi.
Tako sam došao do svojih.
Prvi dojmovi su odlični!
Ovako izgledaju kutije:

Ovako je izgledala skretnica:

A ovo je jednostavnija varijanta koja se bolje čuje od originalne:

Copyleft by ZM!
u išćekivanju druge kutije za njih trenutno rade bez zadnje stranice, postavljene na 5 do deset cm od zadnjeg zida malo nakošene prema slušatelju.
U međuvremenu sam kondenzator u skretnici zamijenio za Iskrin blok od 6uF i zamijenio Iskrin visokotonac sa Saba Greenconeom od 10 cm:

Za moje uho se bolje uklopio u priču. Kasnije je u planu zamjena za Eminence APT80.
Budući da sam dobio nekoliko prijedloga u kojem smjeru tražiti kutiju za Iskre odlučio sam se za provjerenu varijantu koja je već napravljena i sa kojom je vlasnik bio zadovoljan nekoliko godina. Unutarnje dimenzije će biti 23 x 23 x 76 cm sa varioventom koji će biti urađen od pikse za anticelulitnu kremu.
Trenutno su tek izrezane stranice kutije od starog stola za stolni tenis:

Hifom protiv sporta!

I izrezane stranice:

Za sad toliko! Kako ću u narednim danima imati vremena i volje za rezanje i spajanje, tako će pristizati i nove fotke i osvrti.
Više o temi možete pročitati ovdje: http://www.diyaudio.rs/topic/5555-iskra-garrard-zvucnjaci-by-0waf/