Malo spamamo al ajd..sve je to recimo "u temi".
Nisam se imao namjeru uvlaciti u rasprave...poanta je bila da se previše para baca na opremu nepotrebno, kupuju se kojekakve bedastoce da bi se dobila "kvaliteta" zvuka a u biti se dobije malo a najcesce nista!
Studia sam spomenuo samo kao jos jedan faktor "kvalitete" zvuka. Zvuk/pjesme najcesce nastaje u studiu ili raznoraznim koncertima gdje se puno manje paznje posvecuje tim nekm detaljima kojima se u hifi svijetu daje previse vaznosti/novaca.
Spomenuo si neutrik, po mom misljenju neutrik je sasvim ok konektor, tasker je sasvim ok kabel i ne vidim nekog razloga za kablove od 3,4,5 soma kuna a pogotovo u digitaliji.
Sta se tice zvucnickih kablova toliko sam se iznervirao nekidan kad je tip poceo nesto drobiti o smjerovima kabela, o presjecima, o mjesavinama u bakru i slicnim gadarijama, onda je pokazao sliku svog kabela kojeg mu je frend slozio za "samo" 2 soma kuna. Spomenuo je neko titranje kabela i tu sam popizdio i zamolio ga da promjeni temu.
Ja bi takve posjeo ispred sistema i pustao im istu pjesmu sa tim "skupim" kablovima i istu tu pjesmu sa nekim "ok, normalnim" kablovima pa da vidim dal ce skuzit...ja se kladim da nece.
Ovo gore se moze primjeniti na vecinu hifi audio pizdarija.
P.S. I ovaj sam post poprilicno skratio jer sam zabrijao previse....pliz necemo vise o ovome