xyrion je napisao/la:Dodao bih da je taj karakterističan oblik zračenja velikim dijelom zaslužan za njihov (subjektivno) dobar zvuk. Zgodna posljedica toga je i da nisu previše osjetljivi na blizinu bočnih zidova. Pomaže kod smještanja u hrvatske manje sobe.
gamgee je napisao/la:Ne.
Čujem ga naravno, ali ne isto. Razlika nije dramatična i ne primječujem je uvijek podjednako ali postoji. Prednji i stražnji val se ne prostiru jednako (magnet i konstrukcija drivera sa stražnje strane) pa se vjerojatno i ne poništavaju potpuno. ALi ima razlike.
Mate je napisao/la:gamgee je napisao/la:Ne.
Čujem ga naravno, ali ne isto. Razlika nije dramatična i ne primječujem je uvijek podjednako ali postoji. Prednji i stražnji val se ne prostiru jednako (magnet i konstrukcija drivera sa stražnje strane) pa se vjerojatno i ne poništavaju potpuno. ALi ima razlike.
Evo moram se složiti.
U međuvremu sam nešto prepilao na pola što je bila davna namjera pa sam i sam probao. Dakle razlika je u mom slučaju drastična, međutim to nije probano u normalnoj sobi pa ću pokus još jedanput ponoviti.
Ideja o okretanju osi bas zvučnika mi je pala na pamet jer sam negdje na netu vidio komercijalni uradak OB koji je imao tako postavljen bas. Sad nemam pojma gdje sam vidio pa ako netko ima to u glavi ili bookmark pa da potražimo.
gamgee je napisao/la:Jel' možda ovaj (Gradient Helsinki)?
http://www.luxurylaunches.com/entry_images/0410/22/042110_helsinki_2.jpg
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.