tomi77 je napisao/la:Zapravo sam primjetio da se ponekad još jeftinije daju naći neke tvorničke kutije (već spominjao elvis) iz kojih se daju počupati jedinice za malo para. Jest mesarenje i počesto nemaš uvid u karakteristike jedinice, ali za neki niži nivo, nije loše riješenje.
elvis je napisao/la:tomi77 je napisao/la:Zapravo sam primjetio da se ponekad još jeftinije daju naći neke tvorničke kutije (već spominjao elvis) iz kojih se daju počupati jedinice za malo para. Jest mesarenje i počesto nemaš uvid u karakteristike jedinice, ali za neki niži nivo, nije loše riješenje.
Moj čovjek. He he he. To je bila moja intencija u prvom postu, no nisam se dobro "odrazio".
Pravo blago se nalazi u tim oglasima polovnih. Naravno treba prepoznati i pravovremeno reagirati. Dosta sam naletao na stare kutije koje su u sebi imale i više komada Kef B110 a/B drivera, odličan temelj za LS3/5a. Sašiješ te kutijice pa se rugaš. Nema tog FRa koji će prinjušiti zvukom tim dvostaznim bombonima.
Što se tiče parametara zvučnika, mjerim besplatno, znači to nije problem, no kvaka je kod tih malih kutija tj. Volumena je da drivere mjeriš da bi vidio koliko ćeš zvuka (mislim na bass) izgubiti u tako malim kutijama.
. Možda je bolje to ne znati he he he.
tomi77 je napisao/la:Ha, na prvu (krivo sam bio pročitao, meni oznaka 5W40 znači sasvim nešto drugo (predvidio sam broj 3), sam mislio da je neka zezancija..
Upravo, prava radost hife je s koliko različitih varijanti možeš doć do dobrog konačnog riješenja, prilagođenog uhu slušatelja.
Osobno, LS3/5a sam imao prilike slušati samo jednom, ali su bili u tako lošem stanju da sam odustao od kupnje (vlaga/dim/nebriga). Ni tada (u takvom stanju) nisu zvučali loše, ali sigurno nisam čuo što sve mogu.
Svakako razumna preporuka za samogradnju.
zmajz je napisao/la:A koji je to izuzetno dobar projekt? daj neki link ili slično!
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.