infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la Mate » 19 tra 2015, 22:00

Tako je i moja žena govorila za nove pločice, ništa drugo nego mat.
Ond je doša čov'k meštar i reka joj, samo visoki sjaj, ništa drugo.
I sad je zadovojna što je poslušala čov'ka.
Mate

PostPostao/la elvis » 20 tra 2015, 13:29

Mate je napisao/la:Tako je i moja žena govorila za nove pločice, ništa drugo nego mat.
Ond je doša čov'k meštar i reka joj, samo visoki sjaj, ništa drugo.
I sad je zadovojna što je poslušala čov'ka.

Ma nije bitno, no kada bi baš htjeli picajzlirati o originalu je boja polumat šta ne ? Visoko sjaj često zna otkriti poneku nesavršenost u smislu (ne)ravnine površine. Kada osobno nešto radim takve stvari me onda izluđuju, dok posjetitelji to komentiratju "i zbog toga se sekiraš ... tttt", a ja čupam i ovo malo dlaka na glavi. :). U biti ja sam sa bojama visokog sjaja raskrstio prije 15-tak godina, lijepo sam im se zahvalio i od tada me trgovci u dućanima boja i lakova zovu Elvis Mat :) (zamalo Mate he he he)

U biti već dugo godina lovim Kappa 8A monstum kutije. Vjerojatno u HR nije bilo više od tri para. To bi volio ubosti, mada u kakvom bi to stanju bilo nakon svih ovih godina... to je pod velikim upitnikom. U zadru je bio jedan par, no on je nakon par godina ispario. Tada sam se inficirao tom pričom iz kappa serije, mada ne kažem da su svi modeli bili uspješni, bilo je i tu svačega...
elvis

PostPostao/la mulin » 20 tra 2015, 22:45

U biti već dugo godina lovim Kappa 8A monstum kutije. Vjerojatno u HR nije bilo više od tri para. To bi volio ubosti, mada u kakvom bi to stanju bilo nakon svih ovih godina... to je pod velikim upitnikom. U zadru je bio jedan par, no on je nakon par godina ispario. Tada sam se inficirao tom pričom iz kappa serije, mada ne kažem da su svi modeli bili uspješni, bilo je i tu svačega...[/quote]

ima ih kupit u njemackoj preko ebaya ali bi trebalo ic po njih.ima cak za kupit i vecek brata 9a.ako si toliko zagriza,nece ti bit problem.naravno i cjena je paprenija od mojih za jedno troduplo,zato šta ih je dosta manje u opticaju.na 15 pari 8.1 prodaje se 1 par 8a.cijena u ajmo rec ispravnom stanju je 2000 do 3000 eura :) .za primjer su moji polydomi(srednjotonci).problematicni su ako se ne održavaju,tiba ih mjenjat.samim time raste potražnja.cijena jednog para poydoma u super stanju je 300e i više.za razliku od 8.1,8a je ajme za pokrenit da to lipo svira.puno svita se na to žalilo.prastari su,preskupi i prezahtjevni i odlicni ako ih imaš cime hranit.ali isto bi volija imat jedne :D
mulin

PostPostao/la elvis » 21 tra 2015, 15:42

mulin je napisao/la:
ima ih kupit u njemackoj preko ebaya ali bi trebalo ic po njih.ima cak za kupit i vecek brata 9a.ako si toliko zagriza,nece ti bit problem.naravno i cjena je paprenija od mojih za jedno troduplo,zato šta ih je dosta manje u opticaju.na 15 pari 8.1 prodaje se 1 par 8a.cijena u ajmo rec ispravnom stanju je 2000 do 3000 eura :) .za primjer su moji polydomi(srednjotonci).problematicni su ako se ne održavaju,tiba ih mjenjat.samim time raste potražnja.cijena jednog para poydoma u super stanju je 300e i više.za razliku od 8.1,8a je ajme za pokrenit da to lipo svira.puno svita se na to žalilo.prastari su,preskupi i prezahtjevni i odlicni ako ih imaš cime hranit.ali isto bi volija imat jedne :D

Ma ja sam ti svjedok nevjerojatne priče, zapravo vlasnik Kappa 8A iz Zadra je to mijenjao sa nekim u ZG za Bowerse DM640, to je prethodnica prve 604-tvorke, ali kvalitetnije odrađena, no bez obzira smeće u odnosu na Kappu. To su dva različita svijeta, no on je relativno jefino došao od 8A i njemu je to bilo OK !!!!!! Kakav nered a ? Ja se sve nekako nadam da bi mogao isto proći, no bojim se ništa od toga. :) Nedovano su mi bili u radionici Kappa 7.x, jednostavno nisam bio zadovolja, zvuk je bio neobično taman... ?? a sve je bilo ispravno ?? skretnica, driveri... pa ti budi pametan !
elvis

PostPostao/la mulin » 21 tra 2015, 20:38

elvis je napisao/la:
mulin je napisao/la:

Ma ja sam ti svjedok nevjerojatne priče, zapravo vlasnik Kappa 8A iz Zadra je to mijenjao sa nekim u ZG za Bowerse DM640, to je prethodnica prve 604-tvorke, ali kvalitetnije odrađena, no bez obzira smeće u odnosu na Kappu. To su dva različita svijeta, no on je relativno jefino došao od 8A i njemu je to bilo OK !!!!!! Kakav nered a ? Ja se sve nekako nadam da bi mogao isto proći, no bojim se ništa od toga. :) Nedovano su mi bili u radionici Kappa 7.x, jednostavno nisam bio zadovolja, zvuk je bio neobično taman... ?? a sve je bilo ispravno ?? skretnica, driveri... pa ti budi pametan !

da,takve se stvari dogode ali teško ces opet imat takvu priliku.šta se tice kappe 7,nikad me nije zanimala pa se nisam puno raspitiva o njima.šta se tice 8a,8.1,8.2,9a,9.1,9.2 o svima se piše sve najbolje uz adekvatnu amplifikaciju.evo npr. review 8.1.ako nisi dosad gleda baci oko.http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

inace,dobija sam od zokija(hvala još jednom šta si uzea tulca) na par dana njegov amp,dok thulea ne sredi.veceras cu poslušat,jedva cekam.covjek posjeduje zavidnu opremui :hail: . stalci napreduju ali došlo je do promjene plana :D
Privitak/ci
444.jpg
444.jpg (97.79 KiB) Pogledano 6422 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 25 tra 2015, 21:59

slušam ovo zoranovo pojacalo evo par dana i događa se ista stvar kao sa tulom.NEMA BASA :evil: niti približno koliko bi trebalo bit.šta mi je cinit sa ovim knaufom a da ga ne cupam van.bas je jedino funkcionira u jednoj prostoriji koja nije od knaufa.ostale 3 prostorije od knaufa su popile bas.mica sam zvucnike na sve nacine ali bas ostaje isti, bez razlike.pomagajte
mulin

PostPostao/la ziki » 25 tra 2015, 22:48

Dosta golo to sve izgleda okolo. Tepih neki nemaš? Ako je to Zoranov Tehno, onda bi bas morao biti odličan.
ziki

PostPostao/la bepone » 25 tra 2015, 23:23

ojla mulin svaka cast za delo!
za zvuk je uvijek vrijedilo 50% soba 50% zvucnici i pojacalo u tvojem slucaju je soba kriva ocito.
bas ces dobiti pomicanjem zvucnika prema kantunu ako je moguce makar sam u nekoj od stranica prije po nacrtu vidio da to nije moguce?
probaj i ovako kako je ici po prostoriji i zakljuciti na kojim mjestima se bas frekvencije pojacavaju a po kojim ponistavaju,
ako do toga dolazi morat ces se malo poigrati sa pozicioniranjem.
p.s. ali ne brini previse nikad neces biti potpuno zadovoljan sa zvukom, to je utopija pogotovo na audiofilskim forumima :mrgreen:
sa zvukom je zadovoljan samo onaj - kojega zvuk ne zanima :mrgreen:
bepone

PostPostao/la mulin » 25 tra 2015, 23:34

ziki je napisao/la:Dosta golo to sve izgleda okolo. Tepih neki nemaš? Ako je to Zoranov Tehno, onda bi bas morao biti odličan.

znam da je golo.ne znam odakle bi pocea.koji zid ,šta staviti na koju visinu??mali tapetic dolazi za koji dan.za sad slušam samo klasicnu gitaru,jedino je to slušljivo.visoki i srednji su odlicni.
mulin

PostPostao/la Roko » 26 tra 2015, 00:10

mulin je napisao/la:slušam ovo zoranovo pojacalo evo par dana i događa se ista stvar kao sa tulom.NEMA BASA :evil: niti približno koliko bi trebalo bit.šta mi je cinit sa ovim knaufom a da ga ne cupam van.bas je jedino funkcionira u jednoj prostoriji koja nije od knaufa.ostale 3 prostorije od knaufa su popile bas.mica sam zvucnike na sve nacine ali bas ostaje isti, bez razlike.pomagajte

Eh...ima tu dosta stvari koje idu u prilog relativnom nedostatku bassa, namjerno kažem relativnom, jer ako ga pamtiš kao pomalo "bumijajući" u manjoj sobi golih zidova, onda vjerojatno imaš pomalo iskrivljenu "referencu". To se u većoj sobi, naravno, izgubi, odnosno vjerojatno je bass tek sad pravi i pravilno definiran iako se tebi čini da nije. Knauf je, u to nema sumnje, bass-trap ("pokupit" će ponešto stojnih valova i frekvi do 100-150Hz), što je u većini slučajeva poželjno, ali kod tebe je to malo preizraženo jer imaš dosta tih (cijelih) zidova od knaufa. Tu se, bar što se zidova tiče, neda puno napravit, ali možeš probat, kako ti je Bepo napomenuo, malo primaknuti zvučnike zidu (ili nekom kantunu), to dodaje koji decibel u bass području.
Nadalje, ni taj Thule CD player baš nije poznat po nekom izraženom bass području, on je više onako za fino srednjotonsko i visokotonsko područje, tako da ako želiš malo bolji bass, bojim se da ćeš morat i izvor zvuka mijenjat.
Kappa 8.1 bi trebala imati solidno bass područje, ne pretjerano izraženo, ali solidno i fino definirano, naravno, obzirom da joj impedancija u tom niskofrekventnom području zna past i na cca 2 Ohma, traži i prilično snažno pojačalo koje se može nosit sa takvim opterećenjima, ali o tom smo već i ponešto pričali na prethodnim stranicama ove teme. Ono što možeš provjeriti, to je da si dobro spojio zvučničke žice (da nisu u kontrafazi) i mogao bi možda još jednom provjeriti unimerom (multimerom), koliki je otpor cijelog zvučnika kad je odspojen (stavi unimer na mjerenje otpora u područje od 0-100 Ohma i prisloni pipalice na zvučničke terminale). To napravi za lijevi i desni zvučnik, otpor bi trebao biti negdje između 6 i 8 Ohma, i nebi se trebao puno razlikovati lijevi i desni jedan od drugoga.
Nadalje, može biti da si i podizanjem zvučnika na šiljke malo pomakao (povisio) tu 12" bass jedinicu ( a i cijeli line), pa si je doveo u malo nepovoljnije akustičko područje, jer ako je napr. proračunata tako da koristi prve refleksije od poda, kad je malo povisiš mijenjaš i taj kut prvih refleksija pa će ti na primjer, bass biti bolji dok stojiš na nogama nego dok sjediš...
Zatim, mogao bi probat jedan zvučnik, recimo onaj koji je bliže nekom kantunu, dovesti namjerno u kontrafazu (zamijeniti plus i minis pol na terminalima), pa poslušati...

Eto za prvu ruku toliko...
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.