infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la elvis » 21 ožu 2015, 23:57

UH !! u uspoerdi sa jednom oval westrom, ovo mi se nekako čini tek mrvicu boljim he he he he he ! Stvarno su super ispali. I ne zezaj za stalke, počisti to nekom kemijom i posloži sve kako si i planirao. Probaj to odraditi kako sam rekao nekom sivom bojom, siva i taj furnir na kutijama će ići OK.
Stalci su napravljeni svemirski, nema sada smisla odustati.
elvis

PostPostao/la mulin » 22 ožu 2015, 09:25

elvis je napisao/la:UH !! u uspoerdi sa jednom oval westrom, ovo mi se nekako čini tek mrvicu boljim he he he he he ! Stvarno su super ispali. I ne zezaj za stalke, počisti to nekom kemijom i posloži sve kako si i planirao. Probaj to odraditi kako sam rekao nekom sivom bojom, siva i taj furnir na kutijama će ići OK.
Stalci su napravljeni svemirski, nema sada smisla odustati.

došlo mi je da ih bacim u smece tj. bacim oba pod.naravno da cu ih napravit.samo neka se malo odmorim od njih.
mulin

PostPostao/la zika » 22 ožu 2015, 09:34

:hail:
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Mate » 22 ožu 2015, 10:11

Vrhunski vrhunski ... a cipele od stiropora.

koiko smo se svi skupa ode namučili i ono čekali zadnji korak "pitura ma ke bella figura" a ono ćorak.

Ajde kada te malo prođe, to isperi s nekim razređivačima očisti i odmasti i probaj to u autolakirnicu.
šprickit u podlogu i autolak povrh ono za dobit proof.
Mate

PostPostao/la Roko » 22 ožu 2015, 14:14

Zaista vrhunski rad! :thumbup:

A što se tiče stalaka, meni se najbolji čini nekako onaj Ninov (Pao Pepeo) prijedlog da pustiš pituru da se sama polako osuši i stvrdne. Obzirom na veličinu samog zvučnika i boju drajvera, mislim da jedino crna dolazi u obzir. Finish je glossy tako da i stalak mora biti u tom stilu. Znači, odloži to negdje za sad i neka se polako (ako treba i tjednima) suši. Ako ostane gumasto, radit će špatula :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 22 ožu 2015, 18:33

Ma pusti ti Roka, on ti je više teorija a manje praksa :) :), ne zna on šta znači savršeno nanijeti crni lak he he he. Jedino ako ćeš tražiti nekog auto lakiera, no stari dyer ti veli, crni driveri, drvo i siva su odličan spoj. Evo primjer na bazičnim dynaudio modelima:

IMG_0234.JPG
IMG_0234.JPG (50.01 KiB) Pogledano 5885 put/a.

Bitno je odrediti nijansu sive, po mogućnosti sve mat ako je moguće, stalak ne treba bio dio kutije, on je tu samo pomagalo, ne treba ga nužno vizualno uklapati da izgleda da je dio kutije, dapače i daprašče, neka bude neutralan za oko što je više moguće kako bi sama kutija bila što bolje istaknuta.
elvis

PostPostao/la mulin » 22 ožu 2015, 22:55

ja i dalje mislim da je crna prava boja za stalke.na ovom dynaudiu je prednji panel siv a stalci ofarbani u identicnoj boji.zato se dobro i slaže.ofarbat cu sa auto lakom ka šta je mate reka.boju treba obrusit pa špric kit itd...necu bit doma dva tjedna tako da cu se odmorit za finiš sa stalcima i kompletirat drugi zvucnik.moglo je bit gotovo ali šta se može.strpljen spašen.hvala na podršci glede stalaka.stvarno sam ih tija bacit svom snagom od pod,malo je falilo
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 22 ožu 2015, 23:14

mulin je napisao/la:.hvala na podršci glede stalaka.stvarno sam ih tija bacit svom snagom od pod,malo je falilo

hahaha steci ces i ti masu strpljenja budes li se nastavio baviti ovim nasim sportom... :lol:
Pao Pepeo

PostPostao/la zika » 23 ožu 2015, 10:42

mulin je napisao/la:hvala na podršci glede stalaka.stvarno sam ih tija bacit svom snagom od pod,malo je falilo
Kako su dobro napravljeni to je nešto što bi povredilo samo pod ili bacača. Polako i sve će leći. a da je izgled za :hail: to sam već napisao... ;)
Zadnja izmjena: zika; 23 ožu 2015, 19:52; ukupno mijenjano 1 put/a.
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Mate » 23 ožu 2015, 18:56

mulin je napisao/la:ja i dalje mislim da je crna prava boja za stalke.na ovom dynaudiu je prednji panel siv a stalci ofarbani u identicnoj boji.zato se dobro i slaže.ofarbat cu sa auto lakom ka šta je mate reka.boju treba obrusit pa špric kit itd...necu bit doma dva tjedna tako da cu se odmorit za finiš sa stalcima i kompletirat drugi zvucnik.moglo je bit gotovo ali šta se može.strpljen spašen.hvala na podršci glede stalaka.stvarno sam ih tija bacit svom snagom od pod,malo je falilo

Tako tako....
čuj, s aluminijem ti ima jedan problem, a taj je da je kao podloga mekan. Zato svaka invazija nečega tvrdoga na takvu podlogu će uvik ostavit trag i to u slučaju crne, trag će uvik ukazat svitlu podlogu. Osim ko nije rič o nekim eloksiranim površinama, ili pak plastificiranim, bojanim na suho i sličnim modernim tehnikama.
Zato se meni čini kao što si i sam rekao i kao što je Roko, da će sjajni lak crni najbolje tu pasati. Nastoj zadržat original boje u maloj bočici , u slučaju oštećenja 8ipak su na podu) da možeš barem malim kistom kasnije radit male reparature.
Sprickit će dati potrebnu vezu i elastičnost (bio bi dobar i koji primer za Al.) i to će bit ok godinama. Prašinu brisat s toga jako pažljivo i to je to.
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.