infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la mulin » 02 ožu 2015, 22:04

može i tako.razmišlja sam o celiku ali sam iskoristija materijal koji imam.težina stalaka je također zadovoljavajuca.inace za ono u cemu uživam nije mi ža potrošit vrime.šta kompliciranije to mi je draže.uostalom,vidija si ono sa furnirom.bitno da na kraju ispadne kako triba :D
mulin

PostPostao/la mulin » 02 ožu 2015, 22:44

vulejov je napisao/la:Ne želim nikome da kvarim zadovoljstvo, niti da vredjam.. ali koliko kapiram ipak je ovo hajfaj a ne stolarski forum..
Da li je nekome pre ovoliko truda palo na pamet da izmeri solo drajvere i u kutiji sa skretnicom.. nije nemoguće da su se zbog vlage koja je uništila drvo TS parametri odnosno mehaničke osobine drajvera potpuno promenile.. takodje nije nemoguće i da su skretnice bile u startu potpuno pogrešne, ne bi bile ni prve ni poslednje ukakane fabričke kutije..
Lako se može desiti da rezultat bude osrednji, posle svog ovog truda..

obratite se moderatoru za sve sve nepravilnosti na forumu pa tako i za teme kojima nije misto na ovom forumu.
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 02 ožu 2015, 23:03

Mislim da je "stolarija" jedan jako vazan dio hife a pogotovo kod izrade zvucnika s tim da naravno pravila i teorija dolazi na prvom mjestu.Tako da samo naprijed sa piljenjem,ljepljenjem,lakiranjem itd. :D a pogotovo uzivam kad si netko nesto sam izmisli,nacrta pa napravi :hail:
E sad kolko ce sve to popravit zvucnu sliku neznam... ne vjerujem puno ali nije ni to bitno jer znate onu kap po kap.. :D ugl. ovi stalci imat ce jako dobar placebo efekt
Mulin u koju boju to ide crno?? ili si ih mislio ispolirat??
Pao Pepeo

PostPostao/la mulin » 02 ožu 2015, 23:16

Pao Pepeo je napisao/la:Mislim da je "stolarija" jedan jako vazan dio hife a pogotovo kod izrade zvucnika s tim da naravno pravila i teorija dolazi na prvom mjestu.Tako da samo naprijed sa piljenjem,ljepljenjem,lakiranjem itd. :D a pogotovo uzivam kad si netko nesto sam izmisli,nacrta pa napravi :hail:
E sad kolko ce sve to popravit zvucnu sliku neznam... ne vjerujem puno ali nije ni to bitno jer znate onu kap po kap.. :D ugl. ovi stalci imat ce jako dobar placebo efekt
Mulin u koju boju to ide crno?? ili si ih mislio ispolirat??

pogodija si iz prve.crna visoki sjaj.mislija sam cak i ispolirat ali ovi zubi su problem,izgubija bi previše vrimena cak i za moj pojam.hvala na komentaru ;)
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 02 ožu 2015, 23:22

crna je nekako najprikladnija najlogicnija,a razmisli i o nekoj mat ili polumat mozda??? pasat ce ti bolje uz drivere,u svakom slucaju s crnom nemozes fulat
Pao Pepeo

PostPostao/la mulin » 02 ožu 2015, 23:25

da, driveri su nekakav polu mat,vjerojatno bi bolje pasalo
mulin

PostPostao/la Roko » 03 ožu 2015, 01:41

vulejov je napisao/la:Ne želim nikome da kvarim zadovoljstvo, niti da vredjam.. ali koliko kapiram ipak je ovo hajfaj a ne stolarski forum..
Da li je nekome pre ovoliko truda palo na pamet da izmeri solo drajvere i u kutiji sa skretnicom.. nije nemoguće da su se zbog vlage koja je uništila drvo TS parametri odnosno mehaničke osobine drajvera potpuno promenile.. takodje nije nemoguće i da su skretnice bile u startu potpuno pogrešne, ne bi bile ni prve ni poslednje ukakane fabričke kutije..
Lako se može desiti da rezultat bude osrednji, posle svog ovog truda..

Prva primjedba ti ne stoji, forum je samograditeljski, naravno u smislu visokovjerne reprodukcije, ali i u smislu svih uključujućih elemenata, zanata i znanja potrebnih da se do nje dođe, pa samim tim podrazumjeva sve te grane (stolariju, bravariju, elektroniku, sobnu akustiku itd...).
Druga primjedba ti stoji, iako je oštećenje bilo, bar koliko smo skužili po slikama, dosta malo i na jako ograničenom području, ipak je moglo doći do nekog utjecaja vlage na određene TS parametre samih drajvera i ponešto izmijeniti usklađenost složene četverostazne skretnice. Ali o tom je već bilo govora, ako si pratio, u nekoliko prvih stranica ove teme i vjerojatno će se o tome, već u zavisnosti o samom radu zvučnika i zadovoljstvu njegovog vlasnika zvukom, još raspravljati. Za sad se cijela stvar odvija jako lijepo, vidi se da je čovjek strpljiv, ne žali truda, vrlo precizan u poslu i pomalo perfekcionista, pa ja za pretpostaviti da će se na taj način i ovaj drugi dio priče nastaviti. A ako i kad nešto zašteka, ili sa bilo čim ne bude zadovoljan, tu smo svi da uskočimo i pomognemo koliko možemo i znamo, taj dio također neće izostati. ;)
Ako imaš kakav konkretan prijedlog za potrebna (i poželjna) mjerenja, slobodno reci, kvalitetan savjet uvijek dobro dođe.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la vulejov » 03 ožu 2015, 07:22

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 22:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la Mate » 03 ožu 2015, 09:03

Driveri su već bili izloženi buri s Kozjaka te su i dimljeni. TS su se vratili u normalu.
Mate

PostPostao/la elvis » 03 ožu 2015, 15:04

Mjerenja drivera bi dobro došla (TS), no nekakve reference tj. originalni TS parametri za ugrađene drivere ne postoje a koji bi služili za usporedbu sa izvornom i trenutnom situacijom. Moglo bi se provjeriti koliko su driveri zapravo jednaki na kutiji A i kutiji B, da li postoji nekakva drastična promjena tj. razlika koja bi upućivala na to da sa driverom nešto nije u redu, npr. značajno različit FS ili DCR jednog drivera u usporedbi sa drugim. Što se tiče intervencije na skretnici, to po meni nema smisla izuzev kontrole kapaciteta ukoliko su se koristili elko bipolari, kontrola lemova i to je to. Raditi novu skretnicu bila bi čista utopija kao što je uostalom čista utopija trostazna+ kutija u diy izvedbi (dvostazno može proći u diy verziji, ostalo je utopija jer je to onda projekt bez kraja).
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.