Elvis, koji si ti demoralizator! Što je suprotno od pojma "lampizator" (hahahaha)
Kad čovik radi sam male kutije i kad shvati da je falija, onda mala kutija, malo materijala, nema za čime žaliti.
Može se definitivno napraviti dobra kutija doma, To su prije svega one već nabrojane i prikazane cheap-trick , ali ima još modela te serije.
Nadalje, za male prostore, sugerirao bih nešto ala zigmahornet, ili Needle. Moje su bile CT 237 ako se ne varam, te također malo modificirana needle, i još također testiran zigmahornet (iako ne u posve originalnoj građi , ali cijev odgovarajuće dužine da se vide moći te koncepcije). Zigma - preporučam za probati.
Guglajte zigmahornet i needle speaker.
Pohvalio bih i namjeru tj postupak, iako se dogodio možda instiktivno, a to je da se prema prostoriji traži kutija. To je po meni uvijek ispravan put, bez obzira bila prostorija mala ili velika. Podsjetio bih da se za bilo koju aplikaciju ozvučenja u profesionalnoj domeni rade proračuni, temeljem kojeg se određuje broj, snaga raspored i usmjerenje zvučnka. Dakle i za hifi treba makar nekakav proračun, ma tko što o tome mislio.
Evo moj jeftin trik
http://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=9&t=1100 i u nastavku sat sub rješenje koje također moguće rješenje.
Moj cheap trick mi svira na desktopu doma, dakle slušam ga near field ali može u omanjoj sobi fino napuniti zvuk. (uz sub doživljaj bi se svakako unaprijedio) Problem je što više nema ovih TBang drivera za nabaviti. Vjerojatno bi poslužio neki drugi model.
Moja topla preporuka jest needle ili nešto slično. To su ipak transmisije i bas postaje nešto nevjerojatno dobro. Preporuka za tu malu sobu da se ispuni svim i svačim da ima što manje odbijancija, a što više apsorpcije. Mene je takav garažni prostor. Prirodno dampiran hahaha.